Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Όλοι οι καραμανλικοί δίπλα στον Μεϊμαράκη, για την τελική αναμέτρηση με τη διαπλοκή

Ποιος ασχολείται με τον Καραμανλή, και με τον ποιόν στηρίζει… έλεγαν αρκετοί, όταν ξεκίνησε η μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 

Σχεδόν τρεις μήνες μετά, με τη μάχη να τελειώνει… όλοι ασχολούνται με εκείνον που στηρίζει ο Κώστας Καραμανλής, δηλαδή τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Όπως καταγράψαμε από την πρώτη στιγμή στα “Υστερόγραφα”, μετά την ηχηρή παρέμβαση του... πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ώστε να διατηρηθεί η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, και να μην διαλυθεί η παράταξη, η διαπλοκή… ξεσάλωσε, αφού πρώτα έχασε τα πατήματά της, και θυμίζει από την προηγούμενη εβδομάδα “ζαλισμένο κοτόπουλο”.
Η ιστορική βάση της Κεντροδεξιάς έχει επιδείξει ανθεκτική αλλεργία στη διαπλοκή και τους εκπροσώπους της. Τουλάχιστον επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή, μέχρι το 2009. 
Μετά, η σημαία κατά της διαπλοκής υπεστάλη, άρχισαν… άλλα κόλπα, και όπως ήταν αναμενόμενο, οι μετριοπαθείς Έλληνες που πιστεύουν στην Κεντροδεξιά… κούνησαν μαντίλι στον Αντώνη Σαμαρά και τους υπόλοιπους, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στη Ρηγίλλης και μετά στη Συγγρού.
Από το 2009 και μετά, η Νέα Δημοκρατία θυμίζει… κόμμα τσέπης. Με συρρικνωμένη κοινωνική βάση, και εκ των πραγμάτων περιορισμένες δυνατότητες ουσιαστικής παρέμβασης στην πορεία του τόπου. Υπήρξαν και στιγμές που η Νέα Δημοκρατία θύμιζε κόμμα άρνησης και διαμαρτυρίας, φοβικό και περιχαρακωμένο στα άκρα.
Αυτή η Νέα Δημοκρατία τελειώνει με την επιστροφή στις ρίζες του καραμανλισμού, και την εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτό τρέμει η διαπλοκή, που έχει τα δικά της “μακρά χέρια” μέσα στη Νέα Δημοκρατία και τον κομματικό μηχανισμό, και γι’ αυτό έδωσε και τις προηγούμενες μέρες μια λυσσώδη μάχη. Μια μάχη που, όπως όλα δείχνουν, έχασε η διαπλοκή.
Οι καραμανλικές αξίες της ελληνικής Κεντροδεξιάς, και οι πιο στενοί συνεργάτες και πολιτικοί υποστηρικτές του Κώστα Καραμανλή, βρίσκονται στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Και φυσικά, όχι… από μόνοι τους, όπως κατ΄αντιστοιχία δεν πήγαν… μόνοι τους στον Απόστολο Τζιτζικώστα όλοι οι συνεργάτες του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος διαχρονικά βρέθηκε απέναντι στον καραμανλισμό.

Είναι εκεί, δίπλα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιώργος Βλάχος, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μια σειρά ακόμη από βουλευτές που ανέδειξε ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Όλοι οι καραμανλικοί είναι δίπλα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για να κερδίσει η συνείδηση της Κεντροδεξιάς μια ιστορική μάχη απέναντι στη διαπλοκή. Και να την ξεριζώσει από τη Νέα Δημοκρατία και τη Συγγρού…

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: