Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! Το «ύποπτο» σχέδιο του Σόρος για τους μετανάστες και πως επηρεάζει την Ελλάδα

Ο Αμερικανός μεγαλοεπιχειρηματίας και χρηματιστής Τζορτζ Σόρος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση της ροής των προσφύγων στην Ευρώπη, ενθαρρύνοντας τους αιτούντες άσυλο να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και προτρέποντας τους ευρωπαίους ηγέτες να τους αποδεχθούν

Ο Τζορτζ Σόρος, ο πασίγνωστος επενδυτής, ρίχνει την ευθύνη για την προσφυγική ροή, στον τυχοδιωκτισμό της Αμερικής στη...
Μέση Ανατολή λέει ο Γερμανός ερευνητής, ιστορικός και στρατηγικός σύμβουλος F. William Engdahl.
«Από τον John D. Rockefeller που τον συμβούλευαν να προστατεύει την περιουσία του από τη φορολογία, με τη δημιουργία φιλανθρωπικού ιδρύματος που δεν θα φορολογείτε, όλοι οι αμερικανοί ολιγάρχες προσπαθούν να συγκαλύψουν τις βρώμικες πράξεις τους κάτω από το μανδύα της «φιλανθρωπίας» για την ανθρωπότητα», γράφει ο Engdahl σε άρθρο του στη New Eastern Outlook.

Έτσι και ο Σόρος, «ένας εξέχων υποστηρικτής των δημοκρατικών ιδεωδών και των αιτιών του παγκοσμίου γίγνεσθαι» δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα σημειώνει ο Engdahl.
Σύμφωνα με την ψεύτικη πρόφαση της «προώθησης της δημοκρατίας» ο μεγιστάνας έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο ιδρυμάτων που υποκίνησε μια σειρά «χρωματιστών επαναστάσεων» στην Ανατολική Ευρώπη και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, σύμφωνα με τον ιστορικό και όπως μεταδίδει το sputniknews.com.
«Τώρα τα μάτια τους στην προώθηση της προπαγάνδας που εξυπηρετούν την ατζέντα της ΗΠΑ και της Βρετανίας με τον πόλεμο και την αποσταθεροποίηση της Συρίας, όπως έκαναν στη Λιβύη πριν από τρία χρόνια, δημιουργώντας τη σημερινή κρίση των προσφύγων στην ΕΕ», τονίζει Engdahl.
Επιπλέον, ο Σόρος προτείνει κυνικά τους ευρωπαίους ηγέτες να ξαναχτίσουν από την αρχή όλο το σύστημα του προσφυγικού ασύλου.
«Η ΕΕ θα πρέπει να παρέχει 15.000€ ανά αιτούντα άσυλο σ τα δύο πρώτα χρόνια για να βοηθήσει τη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη, και το κόστος της εκπαίδευσης και επίσης να κάνει αυτό το πρόγραμμα πιο ελκυστικό για τα κράτη μέλη ώστε να μπορεί να αυξήσει τα κεφάλαια. Αυτό μπορεί να γίνει με έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων και να χρησιμοποιηθούν με ανεκμετάλλευτες δυνατότητες δανεισμού ΑΑΑ από τα κράτη», έγραψε ο μεγιστάνας σε άρθρο του το Σεπτέμβριο σ το Project Syndicate.
Ο Σόρος αγνοεί, ηθελημένα, παντελώς το γεγονός ότι πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις παλεύουν με τις δικές τους οικονομικές κρίσεις.
«Ο Σόρος είναι γενναιόδωρος με τα χρήματα των άλλων», τόνισε ο Engdahl. Έτσι τώρα έχει νέες ιδέες για το πώς θα ξοδέψουν χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών: «καλεί την ΕΕ να αυξήσουν την χρηματοδότηση για την «πρώτη γραμμή των μεταναστευτικών χωρών (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία) σε 8-10 δισεκατομμύρια € ετησίως τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: