Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Το ISIS προελαύνει στο «εσωτερικό» της Λιβύης! Στοχεύει σε πετρελαιοπηγές! (ΦΩΤΟ)


Αποκάλυψη που σοκάρει έγινε σήμερα, όταν σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ισχυρίστηκε πως το ISIS προωθείται με γοργούς ρυθμούς στο εσωτερικό της Λιβύης, με στόχο τις πετρελαιοπηγές!

Είναι γνωστό πως εδώ και αρκετό καιρό οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, είναι εδραιωμένοι στα παράλια της χώρας, αλλά έχει σκοπό άμεσα να...
διεισδύσει προς το «εσωτερικό» με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στις πετρελαιοπηγές, κατακτώντας έτσι ισχυρή δύναμη!



«Βρίσκονται στη Σύρτη, το έδαφός τους εκτείνεται σε μήκος 250 χιλιομέτρων στις ακτές, αλλά αρχίζουν να διεισδύουν προς το εσωτερικό και να τείνουν προς την απόκτηση πρόσβασης στις πετρελαιοπηγές και τις δεξαμενές πετρελαίου, δήλωσε ο Λε Ντριάν στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.



Το Ισλαμικό Κράτος αριθμεί 2.000 έως 3.000 μαχητές στη Λιβύη, οι 1.500 από αυτούς είναι ανεπτυγμένοι στη Σύρτη, γενέτειρα του Μουάμαρ Καντάφι, σε απόσταση 450 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται Λίβυοι που έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία και επιστρέφουν στη χώρα τους, αλλά και ξένοι προερχόμενοι από την Τυνησία, το Σουδάν ή την Υεμένη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.



Η οργάνωση προσπαθεί «να βάλει χέρι στους πετρελαϊκούς πόρους», σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, προς την Αζμπαντίγια, που βρίσκεται σε μία ζώνη όπου είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και οι τερματικοί σταθμοί της Λιβύης, σε απόσταση 350 χιλιομέτρων από τη Σύρτη.



Η καθημαγμένη από τις συγκρούσεις μεταξύ των διαφορετικών φατριών μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι χώρα έχει , προς το παρόν, δύο κοινοβούλια: ένα στην πρωτεύουσα Τρίπολη και ένα στο Τομπρούκ, το οποίο και αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.



«Πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσουν οι ενδολιβυκές συγκρούσεις, διαφορετικά νικητής στρατιωτικά θα είναι το Ισλαμικό Κράτος», προειδοποίησε ο γάλλος υπουργός Άμυνας.



«Ευτυχώς, αυτό αρχίζουν να το συνειδητοποιούν τόσο στην Τρίπολη, όσο και στο Τομπρούκ και μπορούμε να κάνουμε την εκτίμηση ότι οι συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη , τόσο υπό τον Μάρτιν Κόμπλερ, ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, όσο και στη Ρώμη, θα καταλήξουν σε μία πολιτική λύση», πρόσθεσε.

Ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξωτερικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, ανάλογης με την επιχείρηση που διεξάγεται στη Συρία, με την εκτίμηση ότι οι Λίβυοι έχουν τα μέσα να αντιτραχθούν μόνοι τους εάν συνεχίσουν να πολεμούν μεταξύ τους.




Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών, ο γάλλος υπουργός δήλωσε ότι «δεν υπάρχει λύση άλλη από την πολιτική λύση ανάμεσα στις διαφορετικές φατρίες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται αντιμέτωπες στη Λιβύη. Έχουν τα στρατιωτικά μέσα οι ίδιοι για να ανακόψουν την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, άρα πρέπει να ενωθούν πολιτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: