Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ! Ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν την Τουρκία – Ο Πούτιν έστειλε 7.000 στρατιώτες στα σύνορα Τουρκίας – Αρμενίας!

Μετά τα δύο θερμά επεισόδια σε Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα, οι Ρώσοι φαίνεται ότι κλιμακώνουν τη δράση τους εναντίον των Τούρκων, περικυκλώνοντάς την απ” όλες τις πλευρές.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα που επικαλούνται το αρμένικο πρακτορείο ειδήσεων, Khabararmani, με απόφαση του Ρώσου προέδρου...
Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα Τουρκίας Αρμενίας με την συγκατάθεση της κυβέρνησης της Αρμενίας, που έχει στρατιωτική συμμαχία με την Μόσχα.
Επτά χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες που υπάγονται στο 58ο στρατιωτικό σώμα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν μετακινηθεί και έχουν πιάσει θέσεις στο αρμενικό έδαφος στα σύνορα με την Τουρκία. Τις δυνάμεις αυτές συνοδεύουν μεγάλο αριθμός αρμάτων μάχης, ενώ ο ρωσικός στρατός είναι εξοπλισμένος με ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς.
Σημειωτέον ότι οι τουρκικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη οι Ρώσοι έχουν εγκαταστήσει στο αρμένικο έδαφος πυραύλους S-300 με μια κυκλωτική κίνηση σε βάρος της Τουρκίας, καλύπτοντας σχεδόν το 85% του τουρκικού εναέριου χώρου. Επίσης, η Μόσχα έστειλε 14 ελικόπτερα στη στρατιωτική βάση Ερεμπούνι, στην Αρμενία.
Οκτώ από αυτά είναι επιθετικά ελικόπτερα Mi-24, και ο συνολικός αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί σε 15 μέχρι το τέλος του έτους. Τα υπόλοιπα είναι μεταγωγικά ελικόπτερα Mi-8.

Κατόπιν, η Ρωσία έστειλε το υποβρύχιο «Ροστόφ ον Ντον» που είναι εξοπλισμένο με πυραύλους «κρουζ», ενώ σχεδιάζει τις επιχειρήσεις από τη ναυτική βάση στην Ταρτούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: