Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Το δέος των “Νέων” μπροστά στην παρέμβαση Καραμανλή υπέρ Μεϊμαράκη


Με εμφανές δέος αντιμετωπίζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έμεινε απαθής μπροστά στην προσπάθεια συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων να “πατήσουν πόδι” στην παράταξη της οποίας ηγήθηκε για 12 1/2 χρόνια, και έτσι, με τη διαρροή κύκλων του, έδειξε την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα για την επόμενη μέρα.
Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, τόσο από τους άλλους τρεις υποψηφίους, οι οποίοι άλλωστε εκφράζουν ρεύματα που κινούνται πολιτικά, ιστορικά και ιδεολογικά απέναντι στον Κώστα Καραμανλή και την παρακαταθήκη του καραμανλισμού*, αλλά και στη διαπλοκή, που… ξεσάλωσε τις τελευταίες μέρες, με...

μπαράζ “άσφαιρων” προσπαθειών να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
Σήμερα, τα “Νέα” καταγράφουν με το βασικό πρωτοσέλιδό τους αυτόν ακριβώς τον ισχυρό απόηχο της παρέμβασης του Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας ότι οι διαρροές από το στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προκάλεσαν… ζαλάδες στους υπόλοιπους διεκδικητές της ηγεσίας.

ysterografa.gr


*

Στυλιανίδης: Η ΝΔ είναι κόμμα «καραμανλικό» σε αρχές και αξίεςΟ Ευρυπίδης Στυλιανίδης σχολίασε στην «Κοινωνία ώρα Mega» τις διαρροές περί στήριξης Καραμανλή στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ.

«Ο Κώστας Καραμανλής είχε ενθαρρύνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κατέβει υποψήφιος, διότι επενδύοντας πάνω στην εμπειρία και τη γνώση του, μπορούσε να βασίσει την ενότητα και την προοπτική της παράταξης. Δεν νομίζω ότι έχει υπαναχωρήσει ο Κώστας Καραμανλής από αυτή του τη θέση», σχολίασε ο κ. Στυλιανίδης.
Επίσης υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «σέβεται τις διαδικασίες, τους υποψηφίους, δεν θα έβγαινε ποτέ με δημόσια δήλωση να το πει. Γιατί όταν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σιωπή του, θα αντιληφθούν το λόγο του;»
Όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσει, θα μιλήσει με «δια ταύτα»

Πάντως αυτή τη στιγμή, για να μην πανικοβάλλονται όλοι τόσο πολύ, αφού δεν τους ενδιαφέρει και τον προσπερνούν με τόση ευκολία τον Καραμανλή, άλλος γιατί έχει άλλη αντίληψη, άλλος γιατί πιστεύει στο μεταρρυθμιστικό κέντρο, άλλος γιατί πιστεύει δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, τι ασχολούνται με τον Καραμανλή; Ας κατέβει στον κόσμο να μετρηθεί εκεί..
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα «καραμανλικό» σε αρχές και αξίες που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και επιστρέφει αυτή τη στιγμή σε αυτές τις αρχές και τις αξίες για να μπορέσει να αναγεννηθεί και να ξαναμεγαλώσει παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει την επόμενη περίοδο».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο "ΝΤΑΛΚΑΣ" του συγκροτήματος σε έξαρση. Το κύριο πρωτοσέλιδο θέμα των σημερινών "ΝΕΩΝ" και επανάληψη του χθεσινού μου σχολίου.
"Είναι γνωστή η διαχρονική "αγάπη" που τρέφει το "Ίδρυμα" για το όνομα Καραμανλής, τόσο για τον Κωνσταντίνο όσο και για τον Κώστα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρωτοσέλιδο της "ναυαρχίδας" με την dolly το 1997, ούτε το πόσο βοήθησε το paidi το επωνομαζόμενο και "λεφτά υπάρχουν" να "γκρεμίσει τη δεξιά". Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει η "δημοσιογραφική επιτυχία" των απομνημονευμάτων πρόσφατα. Θα έπρεπε μάλλον να θυμηθούμε και το πάρτι των δισεκατομμυρίων που απομύζησαν από τους Έλληνες καταθέτες με τις αυξήσεις κεφαλαίου και τα άλλα παιχνίδια της "ληστείας" των αποταμιεύσεων μέσω του χρηματιστηρίου το 1999. Ίσως έτσι κατανοήσουμε τις "επιλεκτικές" αγάπες και τα διαχρονικά μίση, ή τουλάχιστον ένα μέρος τους και κάποιες από τις αιτίες. Ξαναχτυπά λοιπόν. Γιατί η λέξη "Τοτέμ" δεν είναι τυχαία. Τις προτιμήσεις τους τις έχουμε καταλάβει. Έχουμε καταλάβει γιατί δεν τους ενόχλησε η σκανδαλώδης υποστήριξη από έναν άλλο πρώην - και νυν;; - "ξωμάχο" της παράταξης σε δύο εκ των υποψηφίων. Ίσως είναι σε ανάμνηση παλιών συμπλεύσεων;, υπηρεσιών;, δεν βρίσκω την κατάλληλη λέξη. Σε κάθε περίπτωση όμως αναμνήσεις του 93 και του 95."