Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΚΑΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ! Το επεισόδιο που πήγε να τινάξει στον αέρα την σύσκεψη των αρχηγών


Ένα θρίλερ με κακό τέλος απετράπη, την τελευταία στιγμή, στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασε επί έξι και πλέον ώρες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι, και ενώ η συζήτηση για τη στρατηγική της χώρας στη διαπραγμάτευση βρισκόταν σε κομβικό σημείο, τα πάντα πήγαν να «τιναχθούν στον αέρα».
Αιτία ήταν η λεκτική ένταση που υπήρξε ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Θεοδωράκη, σε...

μια κόντρα η οποία έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης, η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν καθώς όλοι στο τραπέζι αντιλαμβάνονταν την κρισιμότητα των ωρών και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, αναταραχή στο τραπέζι των αρχηγών προκλήθηκε και όταν ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους επικεφαλής των κομμάτων να συμφωνήσουν ότι βάση διαπραγμάτευσης με την οποία θα προσέλθει ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής, είναι η βελτιωμένη πρόταση που υπέβαλε ο Γιουνκέρ στις 29 Ιουνίου, αμέσως μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.

Η πρόταση αυτή, είχε απορριφθεί τότε από την κυβέρνηση. Οι αρχηγοί τόνισαν χαρακτηριστικά στον Τσίπρα ότι η συγκεκριμένη εισήγηση Γιουνκέρ ήταν εκτός των διαπραγματεύσεων και υποβλήθηκε ανεπίσημα και ενώ οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς είχαν διακοπεί κακήν κακώς.

Πάντως, τα χειρότερα απετράπησαν και τελικά οδηγήθηκαν στη συμφωνία του κοινού ανανκοινωθέντος, με τους αρχηγούς να εναποθέτουν την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης στον Πρωθυπουργό για συμφωνία εντός συγκεκριμένου πλαισίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του crashonline υπηρξε και ένας έντονος διάλογος ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στον Πάνο Καμμένο. Συγκεκριμένα ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε με έμφαση στην αρχή της συζήτησης το θέμα ότι επαναφέρουμε την υπαρχουσε πρόταση Γιούνκερ μετά από ένα δημοψήφισμα που είναι δυσνόητο να καταλάβει κανείς γιατί έγινε.

Εκείνη τη στιγμή όμως παρενέβη ο Πάνος Καμμένος και τοποθετήθηκε στη λογική ότι πρέπει να υπάρξει ομοφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: