Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Παραίτηση Σαμαρά – Ολο το παρασκήνιο – Οι πρώτες δηλώσεις του προσωρινού αρχηγού Βαγγέλη Μεϊμαράκη

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΔ!

Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Κάνοντας λόγο για την ανάγκη για «μια νέα αρχή» της παράταξης του, ο τέως πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση...


Το παρασκήνιο
Μετά την Ντόρα Μπακογιάννη που ζήτησε την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ζήτησε εμμέσως την αποχώρηση Σαμαρά, ζητώντας «ανανέωση του πολιτικού κόσμου». Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι που θα ζητήσουν από τον Πρόεδρο της ΝΔ να αποχωρήσει.
Αναλυτικά η δήλωση.
Σάκης Ιωαννίδης, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά γύρισαν το πρόσωπο τους στο παλιό κομματικό σύστημα. Οι Έλληνες ενωμένοι πρέπει να επιτύχουμε συμφωνία μέσα σε 48 ώρες και το υπάρχον πολιτικό σύστημα να καταλάβει το μήνυμα του λαού και να αποχωρήσει. Ο νοών…νοείτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: