Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Τούρκος υπουργός και μουφτήδες δίνουν γραμμή για «ΟΧΙ»


«Γραμμή» υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα δίνουν οι Τούρκοι προς τους μουσουλμάνους που επηρεάζουν στη Θράκη.

Μάλιστα ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της εφημερίδας Ελεύθερη Θράκη, ότι σήμερα και αύριο περιοδεύει ο Τούρκος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην περιοχή για το σκοπό αυτό.
Παράλληλα οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...

από την Ξάνθη και τη Ροδόπη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, σε κοινή τους δήλωση στην τουρκική γλώσσα τάσσονται υπέρ του «όχι».
Την ίδια ώρα πληροφορίες για κηρύγματα ιμάμηδων σε τζαμιά υπέρ του «Όχι» δείχνουν τις προτιμήσεις της Τουρκίας και του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, που ασκούν επιρροή σε μεγάλο τμήμα της μουσουλμανικής μειονότητας.
Αναλυτικότερα η εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη σημειώνει για την περιοδεία του Τούρκου υπουργού:
«Ο Τούρκος Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ περιοδεύει σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Μ. Δέρειο – Ευθεία ανάμιξη της Άγκυρας στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας – Θέλουν η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη
Εάν αυτό δεν είναι ευθεία ανάμιξη της Τουρκίας, στα πολιτικά πράγματα της χώρας, τι άλλο είναι; Ο Τούρκος Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, και η συνοδεία του καταφθάνουν σήμερα στην Ξάνθη για να προσευχηθούν, μαζί με όλους τους μειονοτικούς Συλλόγους της Θράκης. Και εκεί θα δώσει την κατεύθυνση για την ψήφο των μουσουλμάνων της Θράκης, η οποία βέβαια θα έχει στόχο το “ΟΧΙ” για να γκρεμοτσακιστεί η Ελλάδα από την Ευρώπη και να καταντήσει ξέφραγο αμπέλι, για να πέσει ευκολότερα στην “αγκαλιά” της Άγκυρας. Όπως έγραψε χθες η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, μετά την προσευχή ο Τούρκος Υπουργός, θα μεταβεί στην Κομοτηνή για να γευματίσει με τους τουρκόφρονες της Θράκης. Ακολούθως, θα αναχωρήσει για το Μεγάλο Δέρειο στον Έβρο, όπου και θα διανυκτερεύσει. Πρέπει να σημειώσουμε ότι προχθές Τετάρτη, ο Μουφτής της Αδριανούπολης, επισκέφθηκε το Διδυμότειχο, όπου είχε συναντήσεις με τον Σύλλογο Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου και ακολούθως μετέβη κι αυτός στην Ξάνθη»


Δεν υπάρχουν σχόλια: