Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Έρχεται πολιτικός Αρμαγεδώνας από τις αποκαλύψεις στην δίκη του πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Α. - Video

Σοκάρει η κατάθεση ποταμός του πρώην διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη  Ι. Κοραντή. 

Τα βασικά σημεία της κατάθεσης του! 

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.   

Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

«ναι πράγματι είχαμε σοβαρότατες πληροφορίες από τις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη σχέδιο δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή» 

Την σαφέστατη αυτή και ξεκάθαρη κατηγορηματική  δήλωση έκανε ενώπιον του δικαστηρίου ο...
πρώην διοικητής της ΕΥΠ Πρέσβης κύριος Ιωάννης Κοραντής.
Η δίκη που συνεχίστηκε για 3η  ημέρα από την ημέρα έναρξης της τον περασμένο Δεκέμβριο(2013) χαρακτηρίστηκε από εντάσεις αλλά και πολλά ευτράπελα αναγκάζοντας την πρόεδρο της έδρας να ζητήσει την κατάσχεση κινητών! Προκαλώντας την αντίδραση του γνωστού, για τις μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες του δικαστικού συντάκτη  Στέλιου Βορίνα ο οποίος έκανε λόγω για στρατοδικείο και πρωτοφανές γεγονός αρνούμενος να παραδώσει το κινητό του.  
Το όλο κλίμα της συγκεκριμένης δίκης μπορεί να αποδοθεί μόνο με την φράση   «σημεία και τέρατα» τα οποία  ακούστηκαν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου(2014) στο  Α μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών κατά την διάρκεια  της συνέχειας της δίκης του ανώτατου υπαλλήλου, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Κ. Α.    
Επί ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι και λίγο μετά τις 15:00,  κατέθετε ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ( Νοέμβριος 2004 / Ιούλιος 2009) Πρέσβης κύριος  Ιωάννης Κοραντής.
Τα όσα επανέλαβε και στην εξέταση του, ως ένας εκ των  βασικών μαρτύρων, λόγω της ιδιότητος του κυριολεκτικά αφενός προκαλούν ανατριχίλα και αφετέρου θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει το μέγαρο Μαξίμου, και προσωπικά τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό,   αλλά και την σημερινή ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, δηλαδή τον κ. Θεόδωρο Δραβίλα για την εσωτερική κατάσταση μέσα στην ΕΥΠ.
Κατάσταση, που όπως προκύπτει και μέσα από την σε βάθος μεγάλη, και πρωτοφανή για τα δημοσιογραφικά ελληνικά χρονικά, αφού ήδη όπως έχουμε προαναγγείλει  αρκετοί έγκριτοι συνάδελφοι ερευνούν και εκείνοι με την σειρά τους,  με τα αντίστοιχα δικά τους επίσης πολύ  χρήσιμα ρεπορτάζ που δημοσιοποιούνται σε  πολλά διαδικτυακά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ τα οποία μοιάζει να έχουν κινητοποιηθεί, μετά την αρχική δημοσιοποίηση της,   δημοσιογραφικής έρευνας  του GreekAmericanNewsAgency.  
Τα  Links, 100αδες αν όχι 1000αδες,   ειδικά μετά τις 12 Ιανουαρίου 2014, είτε με αναπαραγωγές και αναδημοσιεύσεις,  είτε με άλλα εξίσου ενδιαφέροντα ρεπορτάζ και αποκαλύψεις που αφενός κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και στην ίδια φιλοσοφία και με την αυτή συναντίληψη και αφετέρου επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο  τα όσα επισημάνουμε, με τα στοιχεία που αποκαλύπτουμε, για την σήψη και την διαφθορά αλλά κυρίως το πάρτη  με τα χρήματα του ελληνικού λαού, που γίνονταν με δαπάνες και μυστικά κονδύλια και ποσά που τελικά κατέληγαν δυστυχώς και  σε τσέπες πολύ γνωστών συναδέλφων!   
 Μάλιστα τα όσα θα ακολουθήσουν με την δημοσιοποίηση  ντοκουμέντων, περιγραφών και μαρτυριών για την κατάσταση που έχει περιέλθει, ειδικά το διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου-εν ονόματι  και εν αγνοία του λειτουργούσαν συγκεκριμένα άτομα-  η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στοιχεία και αποκαλύψεις που  μόνο επ’ ωφελεία της Ελλάδος δεν μοιάζει  να λειτουργεί αυτός ο κρατικός φορέας.   
Οι αναφορές του πρέσβη κ. Ιωάννου  Κοραντή για συγκεκριμένες αποφάσεις, και μάλιστα ύψιστης εθνικής σημασίας για τα συμφέροντα της Ελλάδος για τα πρόσωπα και την συνολική θητεία των κυρίων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη,  Κωνσταντίνου Μπίκα, πρώην διοικητή της ΕΥΠ αλλά και για τον τότε υποδιοικητή   Φ.Π.  κατέδειξαν με στοιχεία, γεγονότα, και  συμβάντα που έλαβαν χώρα το κρίσιμο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου,   το βάθος και  το εύρος της διαφθοράς αλλά  και  της  σήψης μέσα στον πιο ευαίσθητο κρατικό φορέα νευραλγικής σημασίας  για την προστασία της Ελλάδος. 
Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, για ευνόητους λόγους,  των όσων κατέθεσε και εν μέρει σε κάποιες των περιπτώσεων της επίπονης κατάθεσης του, αποκάλυψε στο δικαστήριο ο πρέσβης και πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοραντής συνοψίζοντας θα επισημάνουμε ορισμένα μόνον   από τα όσα είπε, πολύ κρίσιμα σημεία. Σημεία  από τα οποία εξάγονται αβίαστα τα εξής :
1.       Επί θητείας Μιχάλη  Χρυσοχοϊδη  και Κωνσταντίνου  Μπίκα κυριολεκτικά διαλύθηκε η ΕΥΠ!
2.       Υπήρξαν σοβαρά λάθη  στην επιλογή προσώπων και μάλιστα χωρίς καμία αξιοκρατία  με αποτέλεσμα την υποβάθμιση επιχειρήσεων και δράσεων της ΕΥΠ στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό
3.       Πολλές ατυχείς και άστοχες  επιλογές προσώπων, με καθαρά κομματικά κριτήρια, ασχέτων ανθρώπων με το αντικείμενο για το οποίο ορίσθηκαν με αποτέλεσμα τραγικά συμβάντα.  
4.       Πολύ σοβαρότερες  παραλείψεις που θα μπορούσαν να παραπέμψουν κάποιους(σ.σ. τους οποίους φωτογράφιζε συνεχώς με  σχετικές αναφορές του) ακόμα και για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας!   
5.       Πολλές παρατυπίες αλλά και εξόφθαλμες παρανομίες    κατά την άσκηση  των καθηκόντων της τότε πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της ΕΥΠ.  
6.       Διαλύθηκαν δίκτυα μας στα Σκόπια και στην Τουρκία με απρόβλεπτες ακόμα τις πολιτικές και εθνικές  συνέπειες για την Ελλάδα
7.       Εξ αιτίας των λαθών( σ.σ. σκόπιμων ή όχι μένει να διερευνηθεί) έχασαν την ζωή τους σύνδεσμοι, συνεργάτες και πληροφοριοδότες της Ελλάδος για πολύ σημαντικές υποθέσεις.
8.       Φυλακίστηκαν και παραμένουν φυλακισμένοι (σ.σ. στην Τουρκία κυρίως) άνθρωποι σε ξένες χώρες που για μεγάλα διαστήματα παρείχαν σοβαρότατες πληροφορίες για τα συμφέροντα της Ελλάδος.
9.       Γενικότερα διαλύθηκαν σημαντικές  επιχειρήσεις και δίκτυα μας με απρόβλεπτες ακόμα  εξελίξεις για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος.
10.   Υπήρξαν πολιτικές διώξεις με μετακινήσεις, υποβαθμίσεις και περιθωριοποίηση άξιων και με επιδόσεις  στελεχών της υπηρεσίας με πρόκριμμα δυστυχώς  το κομματικό συμφέρον(σ.σ. εννοείται του ΠΑΣΟΚ).
11.   Διώξεις και προς άλλα  πολύ  άξια στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή έκαναν την δουλειά τους με τον ίδιο ζήλο που την έκαναν και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ! Προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.
12.   Η συγκεκριμένη δίκη και δίωξη του Κ.Α.  δεν είναι τίποτα άλλο από μια καθαρή  πολιτική δίωξη με χαρακτηριστικά ρεβανσισμού  και  ένα  ενδοσυνδικαλιστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών  μεταξύ  συνδικαλιστών που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο αυτό του ΠΑΣΟΚ.
Ο κύριος Κοραντής χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το σχέδιο με την κωδική ονομασία  «πυθία»,  που  φέρεται να είχε ως βασικό  στόχο τον πρώην πρωθυπουργό  Κώστα Καραμανλή, αλλά και την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε σχετικές ερωτήσεις επεσήμανε πως «όσα  γνωρίζω τα έχω ήδη καταθέσει στον 3ο ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Δ. Φούκα» επιβεβαιώνοντας μόνο την ύπαρξη του σχεδίου «πυθία». Σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε τις πηγές της αυτής της  πολύ σοβαρής υπόθεσης, το βάθος και το εύρος της οποίας ακόμα δεν έχει διακριβωθεί.   
Σε ότι αφορά την ουσία του κατηγορητηρίου  της υπόθεσης και των αδικημάτων που αποδίδονται στον ανώτατο υπάλληλο της ΕΥΠ  κύριο Κ.Α .  ο πρέσβης Ιωάννης Κοραντής  ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων επιτιμητικών  για το ήθος και την ακεραιότητα του συγκεκριμένου υπαλλήλου  πως « ο κύριος Κ.Α. κατείχε νόμιμα στο γραφείο του τα έγγραφα και τους φακέλους που χειρίζονταν»
Στην ίδια ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν χωρίς να συμβάλουν με στοιχεία πέραν εκείνων της δικογραφίας  επίσης ως μάρτυρες κατηγορίας οι κύριοι Πέτρος Π. αστυνόμος Α΄και ο Κωνσταντίνος Στ. αρχιφύλακας   της ασφάλειας οι οποίοι διενήργησαν και τον έλεγχο στο γραφείο του Κ.Α.  μετά από ανώνυμη καταγγελία γυναίκας…  
O νομικός σύμβουλος Παναγιώτης Παππάς...
Κατά την διάρκεια όμως της ακροαματικής διαδικασίας όμως υπήρξαν και σοβαρότατες παρανομίες που επισύρουν ακόμα και ποινικές διώξεις με κακουργηματικό χαρακτήρα.  Πιο συγκεκριμένα η αποκάλυψη εγγράφων και μυστικών της πολιτείας θεωρείται  αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα σύμφωνα με το άρθρο 146 του Π. Κ. "Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας"
Η πολιτική αγωγή με εκπρόσωπο της τον νομικό κύριο Παναγιώτη Παππά στην προσπάθεια της να στηρίξει το κατηγορητήριο εναντίον του Κ.Α. παρουσίασε στο ακροατήριο άκρως απόρρητο απόσπασμα εγγράφου το οποίο αφορά στον εσωτερικό κανονισμό της ΕΥΠ του 1992!   Μάλιστα το συγκεκριμένο επίμαχο σημείο, που επί της ουσίας δεν προσθέτει τίποτα το ιδιαίτερο στο κατηγορητήριο ή κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για τον κατηγορούμενο, κατατέθηκε στα αναγνωστέα έγγραφα της δικογραφίας, δηλαδή αυτομάτως κατέστη δημόσιο έγγραφο(!) παραβιάζοντας κατάφορα τα άρθρα 14 και 17 του νόμου 3649/2008 περί λειτουργίας της ΕΥΠ!
Σύμφωνα με τα παραπάνω άρθρα απαγορεύεται ρητώς αυστηρά και κατηγορηματικά όχι μόνον η αποκάλυψη των ονομάτων υπαλλήλων της ΕΥΠ, κάτι που όπως θα δείτε κατά την διάρκεια της  δημοσιογραφικής έρευνας, όχι απλά  παραβιάζεται διαρκώς και  συστηματικά αλλά τείνει να γίνει και συνήθης πρακτική!
 Σαν κάποιοι συστηματικά και βάση σχεδίου  να ενεργούν εναντίον  της ΕΥΠ αφού σταδιακά αποδομούν και απαξιώνουν τον πιο ευαίσθητο κρατικό μηχανισμό  ύψιστης εθνικής σημασίας  και επομένως άρα να ενεργούν  εις βάρος των συμφερόντων της  Ελλάδος(!) θέτοντας εύλογα πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα και την σκοπιμότητα τέτοιων το λιγότερο άστοχων ενεργειών.. Εκτός αν είναι τόσο αφελείς ή  μειωμένης ικανότητας να αντιληφθούν το μέγεθος  και την συνέπεια των πράξεων τους… Εκτός, πράγμα που εκ των προτέρων αποκλείουμε αλλά ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε με όσα έχουμε δει σε αυτή την χώρα να διαδραματίζονται,     αν εργάζονται   προς όφελος άλλων, και μάλιστα εχθρικών για τα συμφέροντα της χώρας,   χωρών…   Κάτι για το οποίο ουδείς νουνεχής σώφρων και πάνω από όλα πατριώτης  θα ήθελε να πιστέψει…
 Εκτός αν αφενός τυφλωμένοι από  το πάθος και τις  κάθε είδους  «δεσμεύσεις»  τους προς εκείνους που στο σκοτεινό παρασκήνιο εξ αρχής  κινούν τα νήματα αυτής της υπόθεσης και αφετέρου αν  η οικονομική  κρίση, και δυσπραγία  είναι τέτοιας και τόσης έκτασης που κάποιοι με την «κάλυψη» της ιδιότητας τους  και το πρόσχημα του ζήλου για την θετική έκβαση της υπόθεσης,  υπέρ του ελληνικού δημοσίου(υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) δεν διστάζουν να μπουν και μάλιστα με αδικαιολόγητο  μένος  και σε τέτοιες εθνικά επικίνδυνα  τακτικές…        
Δυστυχώς  δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος νομικός σύμβουλος της ΕΥΠ και του Υπ. προστασίας του πολίτη  παραβιάζει ανοιχτά άρθρα  του  νόμου 3649/2008.   Στην  συνέχεια της έρευνας μας θα υπάρξουν και άλλα  τέτοια παρόμοια στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν απίστευτη ελαφρότητα… Αν όλα όσα θα αποκαλυφθούν φέρουν και την δική του υπογραφή συνυπευθυνότητας.   Αν  αυτές οι αστοχίες δεν είναι επιεικώς απαράδεκτες ενέργειες και  μια τραγικού χαρακτήρα ανευθυνότητα, τότε τι μπορεί να είναι;
Tα στοιχεία που θα δημοσιοποιήσουμε, παραπέμπουν   σε ζωηρές  αποχρώσεις- ενδείξεις που εκ πρώτης όψεως  οδηγούν στην  παράβαση καθήκοντος,  αλλά μια βαθύτερη προσεκτική ματιά των συνολικά λανθασμένων ενεργειών από νομικής απόψεως είναι δυνατόν να οδηγήσουν και σε έκθεση  σε κίνδυνο της ζωής υπαλλήλων της εθνικής  υπηρεσίας πληροφοριών.  Δεν αποκλείεται δε αν υπάρξει ενδελεχής έρευνα  ενδεχομένως  να στοιχειοθετηθούν και άλλα  αδικήματα η βαρύτητα των οποίων μόνο με δικαστική έρευνα μπορεί να αφενός να  διαλευκανθεί, και αφετέρου να προσδιορισθούν επακριβώς.     Δηλαδή θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος με ευθύνη ποιου ή ποιων  δημοσιοποιούνται στοιχεία και  ονόματα υπαλλήλων της ΕΥΠ κάτι που απαγορεύεται αυστηρότατα!  Θα πρέπει  ο ίδιος διοικητής της ΕΥΠ να προσέξει αυτές τις λεπτομέρειες.   
Για την ιστορία, και τις ανάγκες πληρότητας αλλά και για την σφαιρικότερη ενημέρωση του έλληνα πολίτη που έκπληκτος παρακολουθεί την δημοσιογραφική έρευνα, δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι ο εν λόγο δικηγόρος, ήταν και νομικός σύμβουλος του κυρίου Γιάννου Παπαντωνίου την «χρυσή»  περίοδο  που εγκρίνονταν τα κονδύλια για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Σήμερα ο  πρώην υπουργός διερευνάται δικαστικά για την υπόθεση αυτή το ίδιο και το άμεσο περιβάλλον του εκείνης της περιόδου το οποίο έχει μπει στο  μικροσκόπιο των ανακριτών ελέγχοντας όλους όσους συνυπέγραφαν ή γνωμοδοτούσαν για  εκείνες τις συμβάσεις; 
 Πάντως ο κύριος Παναγιώτης Παππάς  έχει και μια παγκόσμια πρωτιά. Είναι η πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη , που κατά την διάρκεια της προηγούμενης ακροαματικής διαδικασίας στην ίδια υπόθεση αμφισβήτησε  την γνησιότητα και την εγκυρότητα των WikiLeaks! Ίσως στο απώτερο μέλλον να αποδειχθεί ότι θα μπορούσε να έχει και δίκιο βασιζόμενος σε ένα συλλογισμό που τώρα μόνον ως συνωμοσιολογία των συνωμοσιολόγων θα μπορούσε να φαντάζει…     
Στο περιθώριο της ακροαματικής διαδικασίας, στα πηγαδάκια εν όψει  και των καταθέσεων του πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ κυρίου Φ.Π. αλλά και των κ. Κ. Τσ. Ακούσαμε, και σας μεταφέρουμε, εκτός από την δυσανασχέτηση αρκετών υπαλλήλων που σχολίαζαν αρνητικά το γεγονός ότι αποκαλύπτονταν και δημοσιοποιούνταν πολλά άκρως απόρρητα στοιχεία που αφορούν στο τρόπο λειτουργίας αλλά και την μεθοδολογία  της ΕΥΠ σε εθνικά ευαίσθητες υποθέσεις  και άρα την θέτει σε μεγάλο κίνδυνο, ακούσαμε και σταχυολογούμε    και μερικά ενδεικτικά  σχόλια που το πιθανότερο είναι πως πίσω τους κρύβουν ορυμαγδό αποκαλύψεων… 
Εκείνοι που φαίνεται να γνωρίζουν  πρόσωπα, καταστάσεις ,  συμβάντα αλλά και γεγονότα  δεν έκρυβαν την αγωνία τους αναρωτώμενοι «τι θα γίνει άραγε και ποιο θα είναι το κόστος για το μέλλον της υπηρεσίας  αν ακουστούν πληροφορίες και λεπτομέρειες  που αφορούν παλιές  επιχειρήσεις της ΕΥΠ» υποθέσεις  οι οποίες σχετίζονταν με:  
-την  κανονική 17Ν και την μαϊμού οργάνωση που κάποιοι είχαν στήσει…
-τις αστοχίες και τις λανθασμένες  επιχειρήσεις  με ανταλλαγή πυροβολισμών και συμβάντα που ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί που αφορούν και στην υπόθεση  της πρόσφατης «απόδρασης»   του Χριστόδουλου Ξηρού..
-την σχέση στελεχών της ΕΥΠ  με στελέχη του ΕΛΑ (Μαζιώτη –Ρούπα κτλ) 
-την  αόρατη εμπλοκή υψηλόβαθμων  προσώπων της ΕΥΠ με ενεργά μέλη του ΕΛΑ και της 17Ν..
-την  SIMENS και την συμμετοχή της σε διαγωνισμό για πρόγραμμα αξίας 14.000.000 ευρώ που λόγω θορύβου κατέβηκε στα 7.000.000…
- τα χαμένα βαλιτσάκια συνακρόασης της ΕΥΠ…
-την διάλυση δικτύων σε Ελλάδα και Σκόπια και αλλού στο εξωτερικό…
-το στήσιμο και την διάλυση  δικτύων στα Εξάρχεια…    
-εκβιασμούς για απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών από συγκεκριμένη ομάδα υπαλλήλων της ΕΥΠ που σήμερα είναι αντίδικοι…
- τα πραγματικά αίτια  που οδήγησαν στο μπλοκάρισμα του πλέον σύγχρονου γεωγραφικού συστήματος επειδή είχε ρωσικό λογισμικό…  
-παράνομες παρακολουθήσεις δημοσίων προσώπων…
- την εμπλοκή γνωστών δημοσιογράφων  σε ύποπτες υποθέσεις…
-την περίεργη όσο και ύποπτη υπόθεση του Σ. Σεϊχίδη άτομο στενά συνδεδεμένο με τον Φ.Π. (…)
-για τις συναντήσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον τότε αμερικανό πρέσβη κ. Σπέχτρα…
-για τις σχέσεις και στους «στενούς δεσμούς»  της σημερινής συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΜΕ –ΕΥΠ  με τον Φ. Π. πρώην υποδιοικητή και πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της αντιτρομοκρατικής  και την ομάδα του μέσα εντός, εκτός και τα αυτά της ΕΥΠ…
Στελέχη της ΕΥΠ με τα οποία συνομιλήσαμε μας λέγανε με νόημα πως η κατάθεση του Φ.Π. που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πιθανότερο αν δεν επικρατήσει ψυχραιμία, παραμερισμός  της εμπάθειας,  σύνεση και σωφροσύνη,  τότε ίσως αυτή η συγκεκριμένη κατάθεση –μαρτυρία  να ανοίξει τους ασκούς του  Αιόλου!  Για πολλές και μάλιστα πολιτικές υποθέσεις.
Ο προβληματισμός που εξέπεμπαν κυρίως παλαιά  στελέχη της ΕΥΠ που παρακολουθούν με αγωνία εδώ και μήνες πολλούς  την έκβαση της  συγκεκριμένης και ίσως πιο σοβαρής, έστω και προφανώς κατά τα φαινόμενα-μέχρι αποδείξεως τουναντίον -  στημένης υπόθεσης, αλλά ωστόσο  πολύ κρίσιμης δίκης  για το μέλλον και την αξιοπιστία της ΕΥΠ ήταν εμφανής.
Πολλοί σχολίαζαν «…πως είναι δυνατόν να  ακούγονταν και να τίθενται σε δημόσια θέα απόρρητα έγγραφα  και ακρόαση σε ανοιχτά δικαστήρια   τέτοιου είδους λεπτομέρειες για τις πηγές , τους  πληροφοριοδότες, τους συνδέσμους,  το πως  βρίσκουν πηγές , το πως τις χειρίζονται το πως τις πληρώνουν, το πως τερματίζουν τη συνεργασία... και άλλα εθνικά ευαίσθητα θέματα ύψιστης κρατικής σημασίας»…
Αρκετοί αναμένουν με ενδιαφέρον όχι μόνο τις καταθέσεις των δυο ανώτατων υπαλλήλων κυρίως Φ. Π. και Κ. Τσα. Αλλά τον ίδιο τον Κ. Α. στην απολογία του, ο οποίος αν και με εγνωσμένη την  εθνική ευσυνειδησία, εν τούτοις κύκλοι από το προσωπικό του περιβάλλον λένε πως αν το χοντρύνουν το παιχνίδι τότε θα πρέπει να υπερασπιστεί με στοιχεία και αποδείξεις την αθωότητα του με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει…
Άλλοι πάλι που τον γνωρίζουν προσωπικά λένε «πως είναι τόση και τέτοια η πατριωτική του ευσυνειδησία το ήθος και η αγάπη του για την πατρίδα που προκειμένου να αποκαλύψει ευαίσθητες εθνικά πληροφορίες που θα έθεταν σε κίνδυνο την ίδια την εθνική κυριαρχία και κρατική  υπόσταση    της χώρας θα προτιμούσε να αποσιωπήσει στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα του παρά να θέσει κίνδυνο την πατρίδα» .
Ο ίδιος πάντως ο Κ. Α. φέρεται να οργανώνει όχι την άμυνα του, αλλά την μεγάλη αντεπίθεση του στην άδικη, ύπουλη και χυδαία επίθεση που του γίνεται από πρώην φίλους και συναδέλφους επειδή δεν ενέδωσε σε εκβιασμούς και δεν υποχώρησε σε μεθοδεύσεις με στόχο τον περαιτέρω  πλουτισμό κάποιον και την  ενδεχόμενη συμμετοχή και του ιδίου στο πάρτη των οικονομικών σκανδάλων που επί χρόνια γίνονταν κάτω από περίεργες κωδικούς με διαρροή και οικονομική αιμορραγία πολλών εκατομμυρίων ευρών με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…        
Την δίκη, που γίνεται  σε ανοιχτό ακροατήριο,  και συνεχίζεται  μετά από προηγούμενες δυο ανάλογες διαδοχικές  διαδικασίες   με την εξέταση κρατικών υπαλλήλων της ΕΥΠ ως μάρτυρες και μάλιστα σε αρκετές των περιπτώσεων   με διαβαθμισμένη ιδιότητα, ανθρώπων δηλαδή που δεν πρέπει να εκτίθενται και ούτε να αποκαλύπτεται η ιδιότητα τους, παρακολουθούν 10άδες άνθρωποι η ιδιότητα των οποίων δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί…    
Δηλαδή ουδείς μπορεί να  αποκλείσει την δυνατότητα άλλων και μάλιστα εχθρικών προς την Ελλάδα χωρών, να στείλουν ανθρώπους τους, εμφανιζόμενοι με οποιαδήποτε ιδιότητα, να παρακολουθήσουν  ειδικά την συγκεκριμένη δίκη, η οποία μόνο ως δίκη των δικών αφού αναμένεται να καθορίσει για τα επόμενα πολλά χρόνια  το μέλλον της ΕΥΠ!
Αυτή και μόνον η σκέψη θα έπρεπε να βάλει σε βαθύ προβληματισμό όχι μόνο την πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και τις δικαστικές αρχές,  αφού όπως διαπιστώνεται  τα όσα για πρώτη φορά,   εκτίθενται και μάλιστα με μεγάλη περίεργη και ύποπτη ευκολία κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας,  που μόνο ερωτηματικά γεννά…
Έγγραφα και μεθοδολογία του τρόπου λειτουργίας της ΕΥΠ, όπως αυτά που καταχώρησε στην δικογραφία ο δικηγόρος και νομικός  σύμβουλος της ΕΥΠ κύριος Π. Π.  και μάλιστα με μια εμμονή στην αποκάλυψη εθνικά απόρρητων εγγράφων τα οποία αποκαλύπτουν τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τις μεθόδους, μόνο σε δεύτερες σκέψεις μπορεί να βάλει κάποιον…
Τα ερωτηματικά που τίθενται παρακολουθώντας την συγκεκριμένη ακροαματική διαδικασία είναι πολλά και εύλογα. Το βασικότερο όλων :
Είναι ποτέ δυνατόν κύριοι της φυσικής ηγεσίας αλλά κυρίως της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μετά από όλα αυτά που διαδραματίζονται μπροστά σε έκπληκτα μάτια των δικαστών να λάβει κανείς σοβαρά  από άλλες χώρες τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες όταν βγάζουν τα πάντα στην φόρα; 
Είναι ποτέ δυνατόν κύριε Πρωθυπουργέ Αντώνη Σαμαρά και Κύριε Υπουργέ προστασίας του Έλληνα πολίτη κ. Νίκο Δένδια να θεωρείτε ότι  με όλο αυτό το τσίρκο που δημιουργείτε να θεωρηθεί ότι η Ελλάδα είναι σοβαρή χώρα;
Είναι ποτέ δυνατόν κύριε Δραβίλα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή υπαλλήλων της ΕΥΠ αφού αναγκαστικά αποκαλύπτεται η ιδιότητα τους;

 Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, Κ. Α.  κατηγορήθηκε επί θητείας διοίκησης της ΕΥΠ του πρέσβη  Κωνσταντίνου  Μπίκα  αρχικά  ότι διενεργούσε κατασκοπεία  για άλλη χώρα(χωρίς ποτέ να κατανομαστεί η χώρα), ή πολύ περισσότερο  να αποδειχθεί πως  πράγματι ότι διενεργούσε κατασκοπία  προς όφελος άλλης χώρας  της οποίας  δήθεν διενεργούσε κατασκοπία, κατηγορία που κατέπεσε σε άλλη προηγούμενη δίκη.
Στην παρούσα δίκη αυτό που εξετάζεται είναι αν πράγματι   κατείχε «παρανόμως»  ευαίσθητης εθνικής σημασίας έγγραφα στο γραφείο του  ή αν η όλη  δίωξη είναι πράγματι πολιτική δίωξη και άρα μια πολύ καλά στημένη υπόθεση εναντίον του συγκεκριμένου ανώτατου υπαλλήλου; 
Από την μέχρι στιγμής ακροαματική διαδικασία,  αυτό που αβίαστα φαίνεται να προκύπτει,  είναι πως το όλο  κατηγορητήριο αποδομείται σημείο προς σημείο και αυτό που συμπερασματικά προκύπτει –μέχρι στιγμής εκτός αν υπάρξουν ακλόνητα  και αδιάσειστα αδιάψευστα στοιχεία που δεν μπορούν να προσβληθούν αφενός και αφετέρου  τεκμηριώνουν το κατηγορητήριο- πως η όλη υπόθεση μοιάζει περισσότερο με ένα κακογραμμένο σενάριο για ταινία  τέταρτης κατηγορίας που βρίσκει κανείς ξεχασμένη στα ράφια τριτοκοσμικής χώρας,  παρά έστω  μια κακό  στημένη υπόθεση!
Έχει δηλαδή τόσα κενά   η όλη υπόθεση εναντίον του Κ. Α.  και το όλο κατηγορητήριο,  που ακόμα  και εκείνοι που φέρονται  να την έστησαν στον συγκεκριμένο υπάλληλο,   ως «εγκέφαλοι»  και ιθύνοντες νόες, και αυτό  όπως και τις αποφάσεις και τις επιλογές  τους, δυστυχώς το έκαναν στο πόδι!  
Στην πρεμούρα τους να εξοντώσουν ή να κλείσουν το στόμα  του  συγκεκριμένου ανθρώπου με πρωτοφανείς μεθόδους, εκφοβισμό και κατά- τρομοκράτηση.    
Το ερώτημα που προκύπτει, παρακολουθώντας και εμβαθύνοντας στην έρευνα μας  είναι γιατί όλα αυτά; Όλος αυτός ο κανιβαλισμός; Όλη αυτή η ανθρωποφαγία; Είναι μόνο το χρήμα και η διαχείριση του; Το μοίρασμα;  Τι συνέβη;  Που τα χάλασαν; Που είπε όχι; Τι αρνήθηκε να κάνει και για ποιους λόγους;   ΠΑΣΟΚ(οι) και  αυτοί, που φέρονται να του την έχουν στήσει,   ΠΑΣΟΚ,  και μάλιστα υψηλής στάθμης και ο Κ.Α.
Οι διάδικοι θα προσέλθουν στις 10 Φεβρουαρίου 2014 για τον επαναπροσδιορισμό της ημερομηνίας  και   η συνέχεια της δίκης του Κ. Α.  σύμφωνα με πληροφορίες μας λέγεται πως  θα ορισθεί για τις 24  Φεβρουαρίου  2014
Η συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας  αναμένεται με ιδιαίτερα μεγάλο  πολιτικό και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.  Ίδωμεν. Εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε.
Μείνετε συνδεδεμένοι.  Παρακολουθείτε ειδικά τις έκτακτες αναρτήσεις που αποκαλύπτουν πολλές - πολλές ειδήσεις.  
Και επειδή από την ημέρα που ξεκίνησε η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής έρευνας δεχόμαστε  νέες πολλές  και συχνές επιθέσεις από hacker ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ {Α.Σ}      
Διαβάστε και αυτά

Δεν υπάρχουν σχόλια: