Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Στο πόδι πάλι η Κεφαλονιά! Τραυματίες από ισχυρό σεισμό 5,7 ρίχτερ!

* - Ζημιές στο νοσοκομείο του Ληξουρίου

* - Ο σεισμός έγινε στις 05.08 το πρωί και είχε το ίδιο εστιακό βάθος με τον μεγάλο σεισμό της Κεφαλονιάς

* - Στις 5.16 έγινε σεισμός 4,5 βαθμών

* - Νωρίτερα το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο έδινε μέγεθος σεισμού 6,4 ρίχτερ

* - Αναστατωμένοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι του νησιού

* - Αισθητός ο σεισμός σε όλη την δυτική ΕλλάδαΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αναθεώρησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας και αναφέρει ότι ο σεισμός που έγινε στις 05.08 ήταν μεγέθους 5, 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο σεισμός είναι από τον... ίδιο εστιακό χώρο σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Αργοστολίου. Αρχικά το Γεωδυναμικό έκανε λόγο για 5,9 ρίχτερ.

"Είναι ένας σεισμός της ίδιας τάξεως με τον προηγούμενο" δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι θα καταπονήσει πολύ τα κτίρια του νησιού.

«Ήμασταν επιφυλακτικοί από την αρχή όταν έγινε ο προηγούμενος σεισμός τώρα πρέπει να επεκτείνουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη μετασεισμική δραστηριότητα από τον ίδιο εστιακό χώρο» σημείωσε ο κ Μακρόπουλος. Όπως δήλωσε επίσης ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης υπάρχουν τραυματισμοί στο νησί από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση καθώς και ζημιές κυρίως στο νοσοκομείο του Ληξουρίου.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας όπως την Πάτρα. Στις 5 και 16 ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αρχικά το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) είχε δώσει το μέγεθος του σεισμού στα 6, 4 Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε, δίνοντας μέγεθος σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο το επίκεντρο εντοπίστηκε 122 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας σε σχετικά μικρό βάθος 13,7 χιλιόμετρα.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται στην Κεφαλονιά χαρακτήρισε ισχυρότατη τη νέα σεισμική δόνηση.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σεισμική δόνηση ξύπνησε τους κατοίκους σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Πύργο, Κάτω Αχαΐα, Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν είχαν αναφερθεί μέχρι και τις 5.30 τυχόν ζημιές από τον σεισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: