Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η Ν.Δ. δεν στηρίζει Τζιτζικώστα… πολιτική στρατηγική ή πολιτική τιμωρία;

Αυτοδιοικητικό «θρίλερ» χαρακτήρισαν τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Εδώ και μήνες τα ονόματα του Θεόδωρου Καράογλου, Αποστόλη Τζιτζικώστα, Γιάννη Ιωαννίδη φιγουράριζαν ως υποψήφιοι για το χρίσμα από το κόμμα της Ν.Δ. είτε σε επίπεδο Δήμου είτε σε επίπεδο Περιφέρειας και τα στοιχήματα στο φόρτε τους στα πολιτικά πηγαδάκια της πόλης μας και όχι μόνο.
Και ενώ κάποιοι στήνανε μηχανισμούς, προσπαθούσαν να στήσουν ψηφοδέλτια….ξαφνικά ήρθαν τα πάνω κάτω και χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια τους. 
Σύμφωνα με το...
ρεπορτάζ που έκανε το γύρω των Media, ο Θανάσης Μπούρας είχε τον άχαρο ρόλο να ενημερώσει τον σημερινό περιφερειάρχη πως εντολή του κόμματος ήταν να μετακομίσει στον Δήμο και όχι στην Περιφέρεια όπως είχε εκφράσει την επιθυμία ο ίδιος.
Όλα δείχνουν πως η υποψηφιότητα για τον Δήμο από πλευράς Ν.Δ. είναι ένα σταυρόλεξο για γερούς λύτες, μιας και όσοι θα μπορούσαν να «τραβήξουν» την «έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια» και σύμφωνα με τη λαϊκή μας παροιμία ο κλήρος πέφτει στον γενναίο. Και αυτόν τον γενναίο τον βρήκαν στο πρόσωπο του Αποστόλη Τζιτζικώστα σύμφωνα με τα δημοσκοπικά θέλω.
Και ενώ κατά καιρούς ο ίδιος εξέφραζε ότι επιθυμία του είναι η Περιφέρεια και όχι ο Δήμος, χθες αναγκάστηκε να προβεί σε έκτακτη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. 
Αμέσως τα μεγάλα αθηναϊκά μέσα και όχι μόνο ποστάρισαν ως πρώτο θέμα ότι το χρίσμα της Ν.Δ. το παίρνει τελικά ο Γιάννης Ιωαννίδης και οι υποστηρικτές της Ν.Δ. διχάζονται.

Είναι άξιο απορίας πως το ίδιο το κόμμα αποδυναμώνει το «Πουλέν» του, που μέχρι σήμερα στήριζε και προωθούσε; 

Οι «κακίες» γλώσσες πάντως πρόλαβαν να κάνουν τις αναλύσεις τους. Κάποιες κάνουν λόγο για στημένη στρατηγική από πλευράς Ν.Δ. , προσπαθώντας να περιορίσει τις διαρροές της. 
Γνωρίζοντας πως ένας πολιτικός που θα έχει το χρίσμα του κόμματος, θα υποστεί φθορά λόγο της δυσαρέσκειας των πολιτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση. Έτσι σκαρφίστηκαν τη δημιουργία ανεξάρτητου πόλου που ακούει στο όνομα Τζιτζικώστα ελπίζοντας να πάρει ψήφους από όλες τις υπόλοιπες κομματικές πλευρές. 
Στόχος η δεύτερη Κυριακή και όποιος περάσει θα στηρίξει τον άλλον. Κάποιες άλλες έκαναν λόγο για «εκβιασμό» από πλευράς του απείθαρχου Τζιτζικώστα μιας και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του μπορεί να θεωρηθεί μια έμμεση πίεση για να πάρει το χρίσμα ακόμα και την τελευταία στιγμή. . Κάποιες άλλες προσπάθησαν να πιέσουν τις καταστάσεις υπενθυμίζοντας στον νυν Περιφερειάρχη πως ο κομματικός μηχανισμός τον στήριξε και πως ήρθε η ώρα να ξεπληρώσει τα χρέη του, πειθαρχώντας στην κομματική γραμμή και να δεχθεί να είναι υποψήφιος για το Δήμο πιστεύοντας πως την νίκη την έχει στο τσεπάκι.

Για να δούμε τελικά πως θα εξελιχθεί το θέμα ως ο δρόμος με …. τις ΛΕΥΚΕΣ κοστίζοντας την Περιφέρεια ή σε ευχάριστη εκδρομή λόγο στρατηγικής;

Μια άποψη για τα χθεσινά δρώμενα της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα


http://marketnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: