Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Νέο μπάχαλο με Καρυπίδη: Δεν τον θέλει η Κουμουνδούρου - Δεν παραιτείται ο ίδιος - Τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης


Νέο μπάχαλο με Καρυπίδη: Δεν τον θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ - Δεν παραιτείται ο ίδιος* Συνεχής πονοκέφαλος για την Κουμουνδούρου ο δημοσιογράφος

* «Θα κατέβω με ή χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο ίδιος

* Την Παρασκευή αποφασίζει για τον αντικαταστάτη του η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

* Τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσεται για την αξιωματική αντιπολίτευση η υπόθεση της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς, το κόμμα έχει πάρει την απόφαση να αποσύρει τη στήριξή του, ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει ότι 

θα κατέβει ούτως ή άλλως στις εκλογές...

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, με βάση αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε την απόφαση να αποσύρει τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Θεόδωρου Καρυπίδη, έπειτα τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον πρότερο βίο του δημοσιογράφου – παρουσιαστή.
Οι τελικές αποφάσεις, αλλά και το όνομα του αντικαταστάτη του θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, την Παρασκευή, ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Καρυπίδης εμμένει στην απόφασή του να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη στις επερχόμενες εκλογές.
Καρυπίδης: «Δεν είμαι φασίστας – Στηρίξτε με να δώσουμε μαζί τη μάχη ανεξάρτητα από κόμματα»
Σε ανακοίνωσή του ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής απαντάει στα όσα του καταλογίζουν τις τελευταίες ημέρες και ουσιαστικά προαναγγέλλει ότι θα κατέβει στις εκλογές με ή χωρίς τη στήριξη της Κουμουνδούρου.
Καλεί, παράλληλα, όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας να τον στηρίξουν, ανεξάρτητα από πολιτικά χρώματα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μαζί θα δώσουμε την απάντηση στις επερχόμενες εκλογές, που η σημασία τους ξεπερνά πλέον τα όρια της περιφέρειάς μας.
Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν μια πραγματική καταδίκη στην κυβέρνηση των μνημονίων και της υποτέλειας και την απαρχή μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας. Θα απαντήσουν με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πως οι Δυτικομακεδόνες *δεν* είμαστε διαθέσιμοι να χαρίσουμε τον τόπο μας σε κανέναν.
Με δεδομένη και κάθετη την αντίθεσή μας στον *αντισημιτισμό* και στον *φασισμό* αντιστεκόμαστε στην αδηφάγα επικοινωνιακή *ανθρωποφαγία*. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, τα χαλκεία δεν μας τρομάζουν.
Οι ανοίκειες επιθέσεις τους όχι μόνο δε μας λυγίζουν, αλλά ούτε και είναι σε θέση να μας πλήξουν.
Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες επιθέσεις τους.
Συνεχίζουμε ανένδοτοι και αταλάντευτοι.
Δεν πτοούμαστε και πάμε πιο αποφασιστικά με πίστη στις Δημοκρατικές Αρχές και Αξίες μας. Ενάντια σε κάθε είδους εθνικιστικού-ρατσιστικούεκφοβισμού, απ' όπου κι αν αυτός προέρχεται.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως πολιτικών «χρωμάτων», να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα, ώστε το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας να βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης».
«Ανταρσία» από τον ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης που στηρίζει την υποψηφιότητα
Το νέο επεισόδιο στην «υπόθεση Καρυπίδη» έρχεται από την Κοζάνη, όπου το Περιφερειακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε υπέρ της υποψηφιότητας Καρυπίδη, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει νέο πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου.
Παρά το γεγονός ότι ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, δεν επιβεβαίωσε τίποτα, πληροφορίες θέλουν τα τοπικά στελέχη να στηρίζουν τον κ. Καρυπίδη.
Σύμφωνα τις τελευταίες πληροφορίες υπήρξε μία άτυπη ψηφοφορία, δια της ανατάσεως των χεριών, από την οποία βγήκε το εξής αποτέλεσμα: 9 υπέρ της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Καρυπίδη και 3 κατά.
Βαρύ το κλίμα και έντονες αντιδράσεις.
Ηδη από την Τετάρτη το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για τον κ. Καρυπίδη, ενώ, η έκταση που πήρε το θέμα στα μέσα ενημέρωσης δεν άφησε και πολλά περιθώρια στην Κουμουνδούρου.
Αλλωστε και η Αριστερή Πλατφόρμα προεξάρχοντος του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχαν προτείνει την απόσυρση της υποψηφιότητάς του.
Σήμερα αρκετά στελέχη του κόμματος εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητά του και, όπως όλα δείχνουν, αυτή λαμβάνει τέλος. Στον ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, περνούν από κόσκινο εναλλακτικά ονόματα υποψηφίων, ενώ ερώτημα παραμένει εάν ο Καρυπίδης θα κατέβει μόνος του ως ανεξάρτητος και ποιοι θα τον στηρίξουν.
Ο βουλευτής Δημ. Στρατούλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, ως γνωστόν, ένας χώρος απολύτως δημοκρατικός, όπου συζητώνται όλα τα ζητήματα. Υπό την έννοια αυτή, πρόσθεσε, όσον αφορά τις υποψηφιότητες, για τις οποίες έχουν εκφραστεί προβληματισμοί, ενστάσεις και διαφωνίες, «θα τις συζητήσουμε σήμερα και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αλλά και στις οργανώσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Βάσει της συζήτησης και των απόψεων που θα εκφραστούν, εάν έχουμε κάνει κάποια λάθος επιλογή, θα την διορθώσουμε», είπε.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών τονίζοντας ότι «αν αντιληφθούμε ότι οι απόψεις οι οποίες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τις εννοεί ο κ. Καρυπίδης, όχι μόνο συνεργαζόμενος δεν μπορεί να είναι, αλλά ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο δεν μπορεί να περάσει».
Οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη απηχούν και τις θέσεις σχεδόν του συνόλου των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και υπό αυτό το πρίσμα, εκείνο που απομένει να γίνει ως προς την υποψηφιότητα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία, είναι να λάβουν νέες αποφάσεις τα κομματικά όργανα.
Δηκτικό ήταν το σχόλιο του Γιώργου Μουρούτη, διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, για τις εξελίξεις στο θέμα Καρυπίδη. Πλέον, παρατήρησε, δεν αρκεί στον κ. Τσίπρα να ξηλώσει τον Καρυπιδη. Οφείλει να ξηλώσει ολόκληρη την περιφερειακή οργάνωση που επιμένει υπερ του αντισημιτισμου, έγραψε στο twitter.


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: