Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

«Ντου» στο Star με φούτερ της ΕΡΤ και Τshirt της ΑΕΚ (vid)

«Ντου» στο Star με φούτερ της ΕΡΤ και Τshirt της ΑΕΚ (vid)

Ο εργαζόμενος της ΕΡΤ που “εισέβαλε” στην Κεφαλλονιά στο λινκ της εκπομπή της Τσαπανίδου εξηγεί τη σημειολογία της κίνησής του. 

«Δεν αφήνουμε τον αγώνα της δικαίωσης»
τονίζει.
Το γύρο του διαδικτύου έκανε την Παρασκευή ένα στιγμιότυπο από την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star Channel και συγκεκριμένα την ώρα που ο δημοσιογράφος Νίκος Τσιλιπουνιδάκης έδινε ρεπορτάζ από την δοκιμαζόμενη, λόγω Εγκέλαδου, Κεφαλλονιά. 
Τι έγινε; ...
Δημοσιογράφος της ΕΡΤ έκανε “ντου” μπροστά στην κάμερα, αγκάλιασε τον ρεπόρτερ του Star και τον φίλησε σταυρωτά.
Πρόκειται για τον παρουσιαστή της εκπομπής “Πρωινής Ενημέρωσης” των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ, Νίκο Αγγελίδη. Στην ΕΡΤ μπορεί να έπεσε... μαύρο το προηγούμενο καλοκαίρι, ωστόσο, μερικοί εκ των συντελεστών της συνεχίζουν να παράγουν έργο και προσπαθούν να βρεθούν κοντά στις εξελίξεις. Έτσι συνεργείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης βρέθηκε στο νησί του Ιονίου...
Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Αγγελίδη σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τα κίνητρα αυτής της... φιλικής εισβολής. «Ήθελα να φανεί στον φακό και σε όλον τον κόσμο, ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ συνεχίζεται. Η ΕΡΤ εκπέμπει από παντού. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τον αγώνα για τη δικαίωσή μας», ήταν το αρχικό σχόλιο του δημοσιογράφου. 
Ερωτηθείς για τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κεφαλλονιά είπε: «Θα παραμείνουμε, όσο απαιτούν οι ανάγκες του ρεπορτάζ. Ήμασταν Θεσσαλονίκη, θα συνεχίζαμε Σέρρες, Κομοτηνή, Ορέστιαδα, αλλά έγινε ο σεισμός και αλλάξαμε ρότα».
Πολύς κόσμος, ο οποίος παρακολουθεί διαδικτυακά πλέον, μέσω ertopen.com, thepressproject.gr και του ert-proini-enimerosi.blogspot.gr, τη μάχη των εργαζομένων της ΕΡΤ για την ενημέρωση, αναρωτιέται, πώς συντηρούνται οικονομικά οι εκπομπές αλλά και οι συντελεστές τους. 
«Με δικά μας έξοδα και με τη βοήθεια αλληλέγγυων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι καλύπτουν  τις μετακινήσεις μας», εξηγεί ο Νίκος Αγγελίδης και συμπληρώνει: «Η διαμονή μας γίνεται σε σπίτια αλληλέγγυων και συναδέλφων από τοπικούς σταθμούς της ΕΡΑ.  Έτσι και αλλιώς δεν κοιμόμαστε πολλές ώρες, γιατί ετοιμάζουμε την εκπομπή “Πρωινή ενημέρωση”, η οποία γίνεται με πρωτοποριακό τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα. Την στήνει μία ομάδα αυτοδιοργάνωτη χωρίς εργοδότες και αφεντικά».
Καταλήγοντας ο εργαζόμενος της ΕΡΤ τόνισε: 
«Εγώ και οι συνάδελφοί μου, Βασιλική Χαϊνά, Μάγδα Μαργαρίτη, Λεωνίδας Μενεγάκης, Αλέξης Λυγούρας, Αριστοτέλης Μεταξάς, δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας. Όπου και να πάω, θα βγάζω ρεπορτάζ με το φούτερ της ΕΡΤ και από κάτω κιτρινόμαυρο T-shirt της αγαπημένης μου ΑΕΚ.  
Το σύνθημά μας είναι “Απέναντι σε όλους και σε όλα”
Στο τέλος θα νικήσουμε».
Του Χρήστου Κωνσταντινίδη

gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: