«Το σχήµα θα είναι µόνιµο και όχι ευκαιριακό. Θα έχουµε µια επιλεκτική εµφάνιση στις περιφερειακές εκλογές, αλλά η έµφαση από την πλευρά µας θα δοθεί στο ευρωψηφοδέλτιο», αναφέρει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο κ. Πολύδωρας, επισηµαίνοντας πως το όνοµα του νέου κόµµατος θα γνωστοποιηθεί σε λίγες ηµέρες, όπως και η µορφή της όλης πολιτικής πρωτοβουλίας. «Κάνουµε ένα γενικό προσκλητήριο σε πρόσωπα, προσωπικότητες, σε συλλογικότητες, σε κινήσεις και κινήµατα, µε µεγάλη ανταπόκριση», προσθέτει ο πρώην υπουργός και ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος του νέου κόµµατος στις ευρωεκλογές. Οπως χαρακτηριστικά λέει, «είµαι βουλευτής του εθνικού Κοινοβουλίου και θέλω να παραµείνω στη Βουλή». 
Σηµειώνεται, πάντως, πως για τη λίστα των ευρωεκλογών έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και από τους δύο πρώην υπουργούς µε αρκετές προσωπικότητες που µπορούν να εκφράσουν το πνεύµα της νέας προσπάθειας. «Απόφασή µας είναι στο ευρωψηφοδέλτιο να είναι υποψήφιοι κατά βάση γνωστά πολιτικά πρόσωπα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας, αποφεύγοντας να δώσει ονόµατα. Ερώτηµα, ωστόσο, αποτελεί ποιος θα ηγηθεί του νέου σχήµατος, µε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής να υποστηρίζει πως το θέµα βρίσκεται ακόµα στο επίκεντρο βαθιών διαπραγµατεύσεων. 
Από την πλευρά του, ο Χρήστος Ζώης επιβεβαιώνει τη συνεργασία και τον πολιτικό αρραβώνα του µε τον Βύρωνα Πολύδωρα, επισηµαίνοντας πως «είµαστε σε διαδικασία διερεύνησης». «Υπάρχουν ονόµατα, υπάρχει διάθεση για συνεργασία και σε λίγες ηµέρες θα γίνουν οι επίσηµες ανακοινώσεις», σηµειώνει στα «Π» ο επικεφαλής της «Νέα ΜΕΡΑ». «Προς το παρόν, υπάρχουν άλλες διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν. Εχω άλλα πράγµατα µπροστά µου που µε απασχολούν. Οταν τα κλείσω, θα δω τι πρέπει να γίνει», εξηγεί και καταλήγει λέγοντας πως η «Νέα ΜΕΡΑ» δεν θα διαλυθεί, αλλά θα εξακολουθήσει να υπάρχει. «Αυτό είναι άσχετο από το σχήµα που θα συγκροτήσουµε», διευκρινίζει ο κ. Ζώης. 

ΟΝΟΜΑΤΑ.
Σύµφωνα µε το συµπεφωνηµένο χρονοδιάγραµµα, το αργότερο µέχρι τα µέσα του µήνα θα έχουν ανακοινωθεί το όνοµα και το οργανόγραµµα του νέου κόµµατος, ενώ το ίδιο διάστηµα θα παρουσιαστεί και το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, αλλά και τα πρόσωπα που θα στηριχθούν στις περιφερειακές εκλογές. Ειδικότερα, στο επίπεδο των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήδη έχουν συζητηθεί τα πρώτα ονόµατα για τις Περιφέρειες, µε τα στελέχη της «Νέα ΜΕΡΑ» να ετοιµάζονται να πρωταγωνιστήσουν στις σχετικές διαβουλεύσεις. Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε πληροφορίες, ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος αρχικά είχε προταθεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, ο Μιχάλης Γιαννάκης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Νίκος Παπαδηµάτος την Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδας, ενώ σε προχωρηµένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Χρήστος Ζώης αφήνει ανοικτό το ενδεχόµενο να κατέβει ο ίδιος υποψήφιος. Παράλληλα, οι διεργασίες εντείνονται και σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών, αφού τόσο ο κ. Πολύδωρας όσο και στη «Νέα ΜΕΡΑ» εκτιµούν πως τίποτα δεν µπορεί να αποκλειστεί και, υπό συγκεκριµένες προϋποθέσεις, η χώρα είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθεί σύντοµα σε εθνικές εκλογές. 
Σηµειώνεται πως οι διαβουλεύσεις για τη συνεργασία των δύο πολιτικών ανδρών ξεκίνησαν τον προηγούµενο µήνα και, ύστερα από σειρά συζητήσεων στην κατεύθυνση της κοινής καθόδου στις κάλπες, έδωσαν τα χέρια. Στόχος της νέας κίνησης είναι να δοκιµαστεί τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές µε δικά της ψηφοδέλτια. Οπως αναφέρουν έµπειροι πολιτικοί παρατηρητές, θα επιδιώξει να εκφράσει ψηφοφόρους που αποµακρύνονται από τη Νέα ∆ηµοκρατία, δεν θέλουν να στηρίξουν τη Χρυσή Αυγή και µοιάζουν απογοητευµένοι από τις επιλογές του Πάνου Καµµένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στην κατεύθυνση αυτή φιλοδοξία των συµµετεχόντων στο νέο πολιτικό εγχείρηµα είναι η εκλογή ενός ευρωβουλευτή που θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές, στις οποίες και θέλουν να διαδραµατίσουν σηµαίνοντα ρόλο στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Επαφές µε Παπαθεµελή, Κρητικό

Πολύ ζεστά έχει πάρει ο Βύρων Πολύδωρας τη συγκρότηση του νέου κοµµατικού σχηµατισµού στον οποίο θα συµµετάσχει. ∆εν είναι τυχαίο πως το τελευταίο διάστηµα πρωταγωνιστεί σε έναν «µαραθώνιο» επαφών µε παλιά πολιτικά στελέχη, που ανήκουν στον πατριωτικό χώρο της ∆εξιάς και της Αριστεράς, προκειµένου να ενταχθούν στο νέο εγχείρηµα. «Εγώ µίλησα µε τον Στέλιο Παπαθεµελή. Είµαστε του ιδίου προσανατολισµού, αλλά δεν ξέρω πόσο θέλει να συµµετάσχει στο νέο δικό µας σχήµα. Μια µορφή συνεργασίας µπορεί να υπάρξει. ∆εν µπορώ να το προεξοφλήσω. Ο Παπαθεµελής έχει συνεπή αγωνιστικότητα και για το Μακεδονικό και για τα εθνικά θέµατα και για το αξιακό ζήτηµα. Είχαµε καλές συνοµιλίες και µε τον Παναγιώτη Κρητικό», σηµειώνει χαρακτηριστικά και συµπληρώνει «µε τον Φραγκούλη Φράγκο δεν συναντηθήκαµε. ∆εν αποκλείεται να γίνει στο µέλλον». Παράλληλα, ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει ότι µπορεί να µιλά µε αρκετούς βουλευτές της Ν.∆., αλλά δεν τους ζητά να συστρατευθούν στη νέα πολιτική πρωτοβουλία. «Με αρκετούς υπάρχει συναισθηµατικός δεσµός. ∆εν είµαι όµως εκµαυλιστής». Οσο για τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καµµένου και τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, αναφέρει πως «έχουν καταλήξει να τραβήξουν τον δικό τους δρόµο». Σηµειώνεται πως ο κ. Πολύδωρας είχε προαναγγείλει τις προθέσεις του ήδη από τις αρχές του έτους. Μιλώντας στα «Π» είχε πάρει ανοιχτά θέση για τις συζητήσεις περί δηµιουργίας νέου κόµµατος, στο οποίο επιθυµούσε να συµµετάσχει το σύνολο των δυνάµεων της λεγόµενης λαϊκής ∆εξιάς, τονίζοντας πως «αυτός είναι ένας λογικός δρόµος».
του Δημήτρη Κουνιά