Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

6 στους 10 Ιταλούς καταναλώνουν ληγμένα!

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(6 στους 10 Ιταλούς καταναλώνουν ληγμένα!)Διαδικτυακή έρευνα που σοκάρει…

Έξι στους δέκα Ιταλούς καταναλωτές επιλέγουν ληγμένα τρόφιμα σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti.
Η έρευνα επικεντρώθηκε στις διατροφικές συνήθειες των Ιταλών τους τελευταίους δώδεκα μήνες κι έδειξε ότι το 37% των ερωτηθέντων έχει καταναλώσει τρόφιμα έως και επτά ημέρες μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους, ενώ ένα 15% τα έχει καταναλώσει ακόμη κι ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης τους.
Το γεγονός ότι οι πολίτες καταναλώνουν τρόφιμα πολύ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους μπορεί ...
«να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα τρόφιμα αυτά έχουν χάσει πολλές θρεπτικές ουσίες», επισημαίνει ο ιταλικός γεωργικός σύνδεσμος, σύμφωνα με τον οποίο το φαινόμενο είναι «μια ακόμη επίπτωση της οικονομικής κρίσης και τις περικοπής των εξόδων των νοικοκυριών ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας».
Όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, θεωρείται ενδεικτικό ότι οι μόνες επιχειρήσεις που έχουν καταγράψει τους τελευταίους δώδεκα μήνες μια μικρή άνοδο είναι τα λεγόμενα Discount, τα εκπτωτικά καταστήματα.
Κατά την διάρκεια του 2013 τα ιταλικά νοικοκυριά κατανάλωσαν συνολικά 320 κιλά φρούτων και λαχανικών ενώ σύμφωνα με τον σύνδεσμο Coldiretti το αντίστοιχο νούμερο το 2000 ήταν 420 κιλά.


http://rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: