Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Bravi ragazzi… ( Μπράβο παιδιά ... )

Η αρχή του 2ου γκολ Μπολοτέλι

Η Ιταλία …ισοπέδωσε τη Γερμανική εθνική ομάδα στον χθεσινό β΄ ημιτελικό του Euro 2012

Το τελικό 2-1 δεν είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα αφού η «σκουάντρα ατζούρα» θα έπρεπε να είχε βάλει τουλάχιστον ακόμα 2 …γκολάκια!
Οι γείτονές μας αφού ξεπέρασαν το πρώτο τέταρτο όπου οι «βορειοευρωπαίοι» δημιούργησαν τρεις φάσεις μπροστά από την εστία του Μπουφόν, πήραν τα ηνία του αγώνα και πέτυχαν 2 πανέμορφα σε δημιουργία και εκτέλεση τέρματα...
Σκόρερ και των δύο ο Μάριο Μπαλοτέλι. Με κεφαλιά από συστημένη σέντρα του Κασάνο, που προηγουμένως είχε …χορέψει τον Χούμελς, και με βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ύστερα από φοβερή μπαλιά του Μοντολίβο. Η ανωτερότητα της Ιταλίας στο ματς αποτυπωνόταν πλέον σε κάθε φάση.
Πατώντας πια γερά στα πόδια τους οι «τιφόζι» με ηγέτη τον Πίρλο και συμπαραστάτες τους Μοντελίβο και Μαρκίζιο έλεγχαν το κέντρο, ενώ ο Ντε Ρόσι …έκοβε όποιον προσπαθούσε να πλησιάσει την περιοχή της ομάδας του. Στην καλύτερη ευκαιρία των Γερμανών (απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Κρόος) ο Μπουφόν ήταν εκεί για να αποτρέψει τη μείωση του σκορ. Μπαλοτέλι, Ντι Νατάλε, Μαρκίζιο και Ντιαμάντι έχασαν αρκετές ακόμα ευκαιρίες να αυξήσουν το σκορ, εκμεταλλευόμενοι την μετατόπιση των αντιπάλων προς τα εμπρός, βγαίνοντας σε οργανωμένες αντεπιθέσεις. Η «νασιοναλμανσάφτ» το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της …τιμής, στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Οζίλ.
Οι Ιταλοί δίκαια βρίσκονται στον τελικό. Είναι η ομάδα που έχει προσφέρει ωραίο, δημιουργικό ποδόσφαιρο με γκολ και φάσεις. Περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, από τη φάση των ομίλων κι έπειτα. Κάτι που από τη συγκεκριμένη ομάδα απότελεί μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει τελικά την Κυριακή. Όμως η Ισπανία έχει καταντήσει κουραστική και βαρετή στα μάτια μας, με τις υπερβολικές, σε αριθμό αλλά και ουσία, πάσες που αλλάζει. Όταν μάλιστα δεν αγωνίζεται με καθαρό σέντερ φορ, τα μάτια μας ταλαιπωρούνται ακόμα πιο πολύ. Οι Ιταλοί παρουσιάζουν κάτι πιο φρέσκο, με παίχτες λιγότερο προβεβλημένους στο ευρωπαϊκό κοινό. Μακάρι το θέαμα στο Ολιμπίνσκι του Κιέβου να μας συνεπάρει και όλοι να μιλάμε μετά για έναν φανταστικό τελικό. Αν το πάρει και η Ιταλία δεν θα μας χαλάσει καθόλου!

Υ.Γ.: Την περασμένη Παρασκευή ο τηλεσκηνοθέτης μας χάρισε μόνο τις πανηγυρικές στιγμές της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. Δεν μας ‘διαφώτισε’ με τις αντιδράσεις της τη στιγμή της ισοφάρισης. Λογοκρισία; Ίσως! Ούτε βέβαια χθες είχαμε την ευκαιρία να δούμε με τα μάτια μας τις εκφράσεις απογοήτευσης στο πρόσωπό της μιας και δεν ήταν στη Βαρσοβία. Ωστόσο μόνο και μόνο η εικόνα στο μυαλό μας και η φαντασία μας μπορούν να μας προσφέρουν μια ικανοποίηση. Ίσως και μερικές «πειραγμένες» φωτογραφίες στο διαδίκτυο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: