Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η διαπλοκή θέλει τον Στουρνάρα του Χρηματιστηρίου

Αντιδράσεις από ΝΔ

Τα ρέστα της δίνει τις τελευταίες ώρες η διαπλοκή προκειμένου να επιβάλλει στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, το πρόσωπο που θα επιλεγεί για την νευραλγική θέση του υπουργού Οικονομίας. 

Οι περισσότεροι, όπως φαίνεται, θα επιθυμούσαν για νέα τσάρο, τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που άρχισαν να συζητούν και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Οι ισχυροί, αφού δεν...
κατάφεραν να επιβάλλουν τις επιθυμίες τους, σχετικά με τα πρόσωπα που στελεχώνουν την νέα κυβέρνηση, τώρα, θέλουν να φέρουν από την πίσω πόρτα τα πολιτικά εξαπτέρυγα του Κώστα Σημίτη.
Ωστόσο, όπως, αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του parapolitika.gr, παρά την επιθυμία της διαπλοκής για την επιλογή Στουρνάρα, τόσο ο Σαμαράς, όσο και οι Βενιζέλος και Κουβέλης, δεν παραβλέπουν ότι ο συγκεκριμένος τεχνοκράτης, υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου, την περίοδο του Χρηματιστηρίου. Τότε, που έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου, μεταπολιτευτικά, στην χώρα.
Στο εσωτερικό της Ν.Δ., δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η επιλογή Στουρνάρα, θα ήταν καταστροφική σε επίπεδο πολιτικής σημειολογίας για την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος.  
"Ας φέρει πίσω τον Σημίτη και τον Γιάννο μαζί" 
ανέφεραν, στελέχη της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: