Μόνον εντυπώσεις προκαλούν ανοησίες και αμφίβολες δημοσκοπήσεις στο εξωτερικό, αλλά καταγράφεται ότι όλο και λιγότεροι Ευρωπαίοι ζητούν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Ιταλοί και Ισπανοί δεν θέλουν έξοδο των Ελλήνων από το ευρώ.
Οι μισοί (50%) διαφωνούν, ενώ έχουν πέσει τα ποσοστά όσων το ζητούν ακόμα και στη Γερμανία λιγάκι και περισσότερο στη Γαλλία...
Παρουσιάζεται ότι έχουν δήθεν αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ, οι πολίτες τεσσάρων μεγάλων χωρών της ευρωζώνης (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία). Αλλά σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί διαφωνούν ανοιχτά σε δημοσκόπηση με προκλητικά ερωτήματα.
Οι Ισπανοί είναι σαφές ότι έχουν καταλάβει και αντιτίθενται στα σχέδια αυτά που εφαρμόζονται και στη δική τους χώρας, ενώ στην Ιταλία 35% των πολιτών σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση προ 3 εβδομάδων, ήθελε επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και 70% θεωρούσε κακό το ευρώ...
Κι αυτοί που το θέλουν, όμως είναι ασφαλώς πολίτες με πολύ κακή ενημέρωση που ξεκινά από την πλύση εγκεφάλου, την οποία έχουν υποστεί. Δεν γνωρίζουν αυτό που κανάλια και εφημερίδες στη Γερμανία παρουσίασαν:Ότι δηλαδή τα κεφάλαια έσωσαν τις γερμανικές τράπεζες και δεν τα πήρε η Ελλάδα.
Οι πολίτες των τεσσάρων χωρών εμφανίζονται απαισιόδοξοι όσον αφορά στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη εφόσον γίνει πραγματικότητα η υπόθεση πως το ελληνικό χρέος δεν θα αποδειχθεί βιώσιμο. Ειδικότερα, το 84% των Γάλλων, το 76% των Γερμανών, το 90% των Ισπανών και το 88% των Ιταλών θεωρεί πως «οι δυσκολίες θα αυξηθούν επικίνδυνα».
Η άποψη κατά την οποία η Ελλάδα θα καταφέρει να μειώσει το χρέος και το έλλειμμά της χάρη στις προσπάθειες της Ε.Ε. και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί είναι μειοψηφική και στις τέσσερις χώρες πλην της Ιταλίας (56%, έναντι ενός 39% στη Γαλλία, ενός 27% στη Γερμανία κι ενός 44% στην Ισπανία).
Όλο και λιγότεροι τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Οι Γερμανοί με ποσοστό (78%), οι Γάλλοι με (65%), ενώ οι Ισπανοί (51%) και οι Ιταλοί (49%) είναι σαφές ότι αντιτίθενται. Ο μισός πλήθυσμός δηλαδή, έχει άλλη γνώμη.
Επίσης οι απόψεις των Γερμανών και των Γάλλων εμφανίζονται να έχουν μεταβληθεί από το Νοέμβριο του 2011, όταν είχαν ερωτηθεί σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση. Το ποσοστό όσων υποστήριζαν τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη ήταν τότε αντίστοιχα 81% και 73%.Η πτώση αυτώ που ζητούν έξοδο της Ελλάδας, φτάνει το 8% στη Γαλλία και μόνον 3% στην Γερμανία, αλλά στο Νότο τα πράγματα άλλαξαν ήδη.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την 18η ως την 21η Ιουνίου με τη συμμετοχή 1.001 ανθρώπων στη Γαλλία, 1.003 στη Γερμανία, 976 στην Ισπανία και 967 στην Ιταλία. Δημοσιεύεται ταυτόχρονα στις εφημερίδες Le Journal du Dimanche (Γαλλία), ABC (Ισπανία), Bild am Sonntag (Γερμανία) και Corriere della Sera (Ιταλία).
defencenet.gr
xrimanews
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου