Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: «Γιατί δεν αξιοποιήθηκα από τον Αντώνη Σαμαρά»

O Πάνος Καμμένος, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο ράδιο Εννέα 98,9 και απάντησε στο ερώτημα, «Γιατί δεν αξιοποιήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά»..., για τη Siemens, την Ε.Υ.Π., την Τρομοκρατία κλπ
Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης και Ακούστε την ολόκληρη ... 
Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης 
«Δεν υπάρχει θέμα με τον κύριο Σαμαρά. Μιλήσαμε και την μέρα του ανασχηματισμού για πολλή ώρα. 
Μού πρότεινε κάποια πράγματα αλλά αυτή τη στιγμή ...έχω το θέμα της Ζίμενς που θέλω να το τελειώσω και παράλληλα δεν μπορώ να εγκλωβιστώ σ' ένα τομέα.
Προτιμώ σε μία τράπουλα που όλοι έχουν αναλάβει κάποιο ρόλο, να είμαι μπαλαντέρ. Αυτή τη στιγμή μπορώ να βοηθήσω την πατρίδα μου και την παράταξη και με το τίτλο του απλού στρατιώτη.
Μου πρότεινε μία θέση στο οργανόγραμμα της ΝΔ.
Μου πρότεινε τη νησιωτική πολιτική και την ακτοπλοϊα αλλά αυτό που του ζήτησα και του είπα είναι ότι ‘'πρόεδρε δεν μπορεί να διαχωριστεί η νησιωτική πολιτική και η ακτοπλοϊα από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα''. Τον διαχωρισμό που έγινε από την κυβέρνηση δεν μπορούμε να τον δεχτούμε εμείς ως ΝΔ Πρέπει να είναι ένας ο τομέας».
Για την εξεταστική επιτροπή για τη Ζίμενς:
«Ας το φάω το κεφάλι μου. Θα κάνω το καθήκον μου και από εκεί και πέρα ας κρίνουν οι πολίτες. Από το 1993 που βγήκα βουλευτής μου έλεγαν ‘'θα το φας το κεφάλι σου''.
Τα ονόματα θα τα μάθετε τις επόμενες μέρες. Βρήκαμε για τα κόμματα διακίνηση χρημάτων, βρέθηκαν και λογαριασμοί στο εξωτερικό κομμάτων. Ένα εκατομμύριο ευρώ υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελβετία και βρέθηκε ότι πήγαινε από τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ο ίδιος ο Χριστοφοράκος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι από τη Ζίμενς δήλωσαν ότι πήγαν προς ενίσχυση του κόμματος του ΠΑΣΟΚ. Βρήκαμε ότι υπήρξε εκταμίευση και προς τη ΝΔ όπως λέγαμε οι ίδιοι.
Βρέθηκαν εταιρείες διαχείρισης πολιτικού και δημοσιογραφικού χρήματος μέσω των εταιρειών δημοσίων σχέσεων. Οι εταιρείες αυτές είναι υποκαταστήματα στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στην Κύπρο. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα και διαχειριστές των υποθέσεων που αφορούν τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι έχουν υπογράψει συμβάσεις παρότι έχουν αντίθετες προς αυτό εισηγήσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Πολιτικά πρόσωπα τα υπέγραψαν, υπουργοί.
Μίζες σε πολιτικά πρόσωπα δεν πρόκειται να σας πω αν έχουν βρεθεί εάν δεν ανοίξουν οι λογαριασμοί και δεν ταυτοποιηθεί το πρόσωπο. Βρέθηκαν εκταμιεύσεις την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, την ίδια στιγμή καταθέσεις των στελεχών της Ζίμενς που λένε ότι τα λεφτά αυτά τα πληρώσαμε για μίζες.
Βρισκόμαστε στη φάση που ζητάμε από την εξεταστική επιτροπή ή προανακριτική επιτροπή να προχωρήσει στο άνοιγμα λογαριασμών. Το ΣΔΟΕ έχει πάρει αρκετά ονόματα πολιτικών και εξετάζει περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν με off shore εταιρείες.
Δεν έχει σημασία ο αριθμός, είναι μεγάλος πάντως.
Η μεγάλη άκρη είναι το θέμα της αποζημίωσης που θα πάρει η Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί για τα χρήματα, τα οποία παράνομα και μέσω δωροδοκιών πλήρωσε η Ζίμενς.
Οι αποζημιώσεις για τη Ζίμενς, από τη στιγμή που τεκμηριώνεται το θέμα της δωροδοκίας και της ύπαρξης διεθνούς οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, είναι πολλαπλές των πολεμικών αποζημιώσεων.
Θα πάνε προς την προανακριτική επιτροπή συγκεκριμένα πρόσωπα και έχει γίνει δουλειά που θα οδηγήσει σε καταμερισμό ευθυνών».
Για αυτούς που πιέζουν τον Γιώργο Παπανδρέου να βάλει κάποιους φυλακή:
«Είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Όχι να βάλει ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου να απομονώσει τους βρώμικους και να τους πάει μέσα. Αλλιώς θα πέσουμε σε αυτό που συντονίζεται από αυτούς που θέλουν να μην υπάρχει κοινοβούλιο, στο να λένε και οι 300 ίδιοι είναι. Αυτό θα οδηγήσει και σε πρώην Πρωθυπουργό»
Για την ΕΥΠ:
«Ο Χρυσοχοϊδης εκείνη την εποχή είχε δίκιο».
Ακούστε τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: