Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ισραηλινό ενδιαφέρον για επενδύσεις

Τα επόμενα βήματα ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ συζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Ισραήλ κ. Λίμπερμαν.
Η συνάντηση έγινε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε ο κ. Παπανδρέου (με δική του πρωτοβουλία) με τον ομόλογό του Μπενζανίν Νετανιάχου.
Στη συνάντηση, διάρκειας μια ώρας, με τον Πρωθυπουργό και Παπανδρέου, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα, συζητήθηκε η ...  δημιουργία κοινού υπουργικού συμβουλίου των δύο χωρών το επόμενο δίμηνο με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας, σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, η γεωργία η αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε και η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραηλινό και Κυπριακό κοίτασμα στην Ευρώπη.
Ακόμη υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά του Ισραήλ για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου στα Ελληνικά Αμυντικά συστήματα ( εξ ού και η συνάντηση του κ. Λίμπερμαν με τον υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο.)
Επίσης εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και για την εξαγορά ποσοστού της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.
Η κυβέρνηση παράλληλα με την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προσπαθεί να «τρέξει» και θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης που είναι και ο βασικός πυλώνας να βγει η χώρα από την κρίση.
Κική Παππά

Δεν υπάρχουν σχόλια: