Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Δεν κάνει για “Ιφιγένεια” … ο Άκης!



Στα χρόνια που ακολούθησαν την ηχηρή πτώση του ΠΑΣΟΚ από την εξουσία, το 2004, ο Άκης Τσοχατζόπουλος «κακοποιήθηκε» πολιτικά, από εχθρούς και φίλους. 
Οι τελευταίοι μάλιστα, επέδειξαν περίσσευμα σπουδής να αποκόψουν τον άλλοτε πανίσχυρο «Νο2» του Κινήματος, από την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, να επιχειρήσουν ένα αυθαίρετο και αναξιοπρεπές delete, επειδή εκτιμούσαν ότι διευκόλυνε τον σχεδιασμό του εξαγνισμού για την πολιτική παράταξη η οποία συνέδεσε τη διαδρομή της σχεδόν με όλες τις στρεβλώσεις της σύγχρονης Ελλάδας.
Το «σενάριο», περπάτησε, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ...
μακριά πλέον από την πολιτική, επομένως και από τα κέντρα εξουσίας, αποδείχτηκε εύκολη λεία για κατανάλωση, στους γενικούς αφορισμούς περί «κάθαρσης», το ΠΑΣΟΚ ξαναβρήκε τον πολιτικό βηματισμό του, και το 2009 επέστρεψε στην εξουσία.
Σήμερα, μετά από μια προβληματική διακυβέρνηση 15 μηνών, που έφερε την Ελλάδα στην τρόικα, την οικονομία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και την προσωπογενή ψυχολογία των Ελλήνων στα όρια μιας εθνικής κατάθλιψης χωρίς ορατή ανάσχεση, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιστρέφει στο επίκεντρο.
Το ρεπορτάζ λέει ότι ο άλλοτε «αντ’ αυτού» του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ο πολιτικός στο πρόσωπο του οποίου το σημερινό ΠΑΣΟΚ βλέπει την «Ιφιγένεια», που θα θυσιαστεί για να εκτονωθεί η οργή του κόσμου για τα σκάνδαλα. 
Πολλά ΜΜΕ μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να περιγράψουν και μυθιστορηματικούς διαλόγους του Πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του, για το… ανέξοδο μιας θυσίας του Άκη.
Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όσο απλά θέλουν να πιστεύουν στο ΠΑΣΟΚ. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είναι «ένα… κάποιο» στέλεχος, που το ρίχνουν στην αρένα με τα λιοντάρια και καθαρίζουν.  
Ο Άκης, είναι το ΠΑΣΟΚ. Αντιπροσωπεύει σε υπερθετικό βαθμό, με προχωρημένη πειστικότητα, την ιστορική διαδρομή του ίδιου του Κινήματος:  
Από τα ζιβάγκο, στο «Four Seasons»
Μια διαδρομή, που εξηγεί γιατί η Ελλάδα έφτασε στο σημερινό αδιέξοδο. Και γιατί δυσκολεύεται να βγει από αυτό.
Τυχόν απόπειρα πολιτικού «ακρωτηριασμού» του Άκη Τσοχατζόπουλου από το ΠΑΣΟΚ, θα έχει απρόβλεπτα επώδυνες συνέπειες για το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Θα ταξιδέψει τη σκέψη στην εποχή των ακροτήτων του «Σοσιαλισμού». 
Και θα επιτρέψει στους νεώτερους, που δεν έζησαν και επομένως δεν κατανοούν επαρκώς το πόσο έβλαψε το ΠΑΣΟΚ την Ελλάδα, να μάθουν. Και να καταλάβουν…
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: