Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ο Γιώργος «καίει» τον Άκη

Την… τιμητική του έχει αυτή την Κυριακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος.  
«Κάψτε τον Άκη» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» που αναφέρεται στη φράση του Γιώργου Παπανδρέου, όταν ενημερώθηκε από τον ΣΔΟΕ- με non paper, για τα αποτελέσματα των ερευνών στα οικονομικά του πρώην πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ερευνάται για τις αγορές ακινήτων, αλλά και την ανακαίνιση του νεοκλασικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που- σύμφωνα με την εφημερίδα- έφτασε τις 700.000 ευρώ!
Ιδιαίτερα ερευνάται η offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια το σπίτι του Άκη στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέχρι να το πουλήσει σε άλλη offshore, τη Nobilis, η οποία τελικά το πούλησε στη σύζυγο του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη...
Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της Επιτροπής για το «ξέπλυμα χρήματος» κ. Στ. Γκρόζος, επιβεβαίωσε ότι από τη διεξαχθείσα έρευνα προκύπτει ότι ιδρυτής της εταιρείας Τorcaso, είναι ο κ. Νικόλαος-Παύλος Ζήγρας, εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου.  
Ταυτοχρόνως, οι «Αποκαλύψεις» θυμίζουν ότι έχουν φέρει στο φως πως η διεύθυνση της Τorcaso στην Αθήνα, είναι ταυτόσημη με αυτή του σπιτιού του Άκη στη Δ. Αρεοπαγίτου.
Ερευνάται επίσης, η ανακαίνιση της συγκεκριμένης οικίας που λέγεται ότι στοίχισε 700.000 ευρώ, η αγορά του γραφείου στην οδό Κόμνα Τράκα από τον εξάδελφο Ν. Ζήγρα ιδρυτή της Τorcaso, δύο αγορές πολυτελών διαμερισμάτων της κόρης του Άκη- μια στη Δεινοκράτους και μια στην παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς και ο τρόπος της πολυτελούς του διαβίωσης.
Είναι ενδεικτικό ότι ενώ ο ΣΔΟΕ ξεσκονίζει τον Άκη, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη (σύμφωνα με τις «Αποκαλύψεις») έκανε αγορές πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τη Gucci του Κολωνακίου.
Ανάλογο ρεπορτάζ φιλοξενεί και η Real, ενώ στο ΒΗΜΑ φιλοξενείται συνέντευξη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

1 σχόλιο:

grekkblogger είπε...

Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά 100 πολιτικούς έχει βρει το αξιότιμο ΔΝΤ ότι έχουν ακίνητη και κινητή περιουσία που δεν δικαιολογείται από τις δηλώσεις τους και τα "πόθεν έσχες" - που πολλοί από αυτούς ποτέ δεν κατέθεσαν τα τελευταία δέκα έτη !- ..!!! Δηλαδή, ΜΑΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, όπως του Μαντέλη.. Κι αν το ΔΝΤ του "βρήκε"... γιατί δυσκολεύεται άραγε η Ελληνική Δικαιοσύνη να τους βρεί;;;