Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ακόμη δεν βάζουν μυαλό…


Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση το 2010 άφησε ανεξίτηλες πληγές σε εκατομμύρια Ελληνες πολίτες. 
Η συρρίκνωση εισοδημάτων που υπέστησαν οι οικογένειες των 770.000 υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου εξαιτίας του παγώματος των βασικών μισθών, των περικοπών στα επιδόματα και των υπεραυξήσεων στους έμμεσους φόρους ήταν πρωτοφανής, καθώς κυμάνθηκε μεταξύ 19% και 30%.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ υπέστησαν το 2010 και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, καθώς και οι περισσότεροι συνταξιούχοι εξαιτίας των περικοπών στις αποδοχές τους και των αυξήσεων στους έμμεσους φόρους. 
Οι επιπτώσεις αυτής της υποτίμησης των εισοδημάτων ήταν τραγικές:... η ιδιωτική κατανάλωση μειώθηκε σημαντικά, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε πάνω από το 4% που προέβλεπε η κυβέρνηση και στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών των θιγομένων πολιτών έπαψαν να ικανοποιούνται. 
Η κυβέρνηση, ωστόσο, δεν δείχνει να προβληματίζεται από αυτές τις δυσμενέστατες συνέπειες της πολιτικής της. Αντιθέτως, ισχυρίζεται ότι, χάρη στα σκληρά μέτρα που έλαβε, το έλλειμμα του 2010 μειώθηκε κατά 36%. 
Αποκρύπτει, όμως, σκόπιμα ότι η «μείωση» του ελλείμματος οφείλεται κυρίως σε έκτακτες παρεμβάσεις και λογιστικές αλχημείες εκτός μνημονίου (περαίωση, νέες περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις και λογιστική εγγραφή εσόδων από την Ε.Ε., που όμως δεν έχουν ακόμη εισπραχθεί), οι οποίες έγιναν το τελευταίο δίμηνο του 2010 και απέδωσαν συνολικά 3,2 δισ. ευρώ, περιορίζοντας τη «μαύρη τρύπα» από τα 4,2 δισ. στο 1 δισ. ευρώ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έβαλε μυαλό από το πάθημά της με τον Προϋπολογισμό του 2010 και εξακολουθεί να επιχειρηματολογεί υπέρ της συνέχισης αυτής της καταστροφικής πολιτικής και το 2011 για να μειωθεί περαιτέρω το έλλειμμα. 
Οσο επιμένει στην πολιτική της τόσο θα μεγαλώνουν τα αδιέξοδά της στην οικονομία…
ΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: