Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Την Δευτέρα “κληρώνει” για την συνολική ευρωπαϊκή λύση εξόδου από την κρίση

Μια πρώτη γεύση, σχετικά με το περιεχόμενο της συνολικής ευρωπαϊκής λύσης, που ετοιμάζεται για την Ευρώπη και την έξοδο της από την κρίση, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου τους, όπως παραδέχεται τώρα και ο Έλληνας υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα αναλυθεί για πρώτη φορά το σχέδιο της επόμενης μέρας για το σύνολο της Ευρωζώνης το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα περνάει μέσα από μια ισχυρή ενίσχυση, κατ αρχήν, του αποθεματικού του Ταμείου Διάσωσης των Ευρωπαϊκών Οικονομιών
Πληροφορίες του...
Newscode.gr, από αρμόδιες κοινοτικές πηγές, αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες φαίνεται να κάμπτονται και οι όποιες γερμανικές αντιστάσεις, οι οποίες αρχικά εστιάζονταν στο γεγονός ότι από τη στιγμή που μόνο η Ιρλανδία, μέχρι τώρα, έχει ζητήσει τις υπηρεσίες του, δεν συντρέχει λόγος αύξησης του.
Στις Βρυξέλλες, ωστόσο, δείχνει να επικρατεί η άποψη που υποστηρίζει ότι "η Ευρωζώνη, από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να λειτουργεί προληπτικά και να μην τρέχει πίσω από τις αγορές, αλλά οι αγορές πίσω από αυτή". 
Έτσι, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το τελικό περιεχόμενο της, το οποίο θα διατυπωθεί στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στο Φεβρουάριο. 
Μέχρι τότε, όμως, θα έχει διαρρεύσει σίγουρα το περίγραμμα της. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει να αναγνωρισθεί και στο Βερολίνο, το γεγονός ότι δείχνει σημάδια διαλακτικότητας, ακόμα και σε ζητήματα ελληνικού ...ενδιαφέροντος.
Το γεγονός ότι ο κ.Σόιμπλε άναψε το πορτοκαλί φως για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ ευρώ, είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: