Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η «εξομολόγηση» του κ. Πάγκαλου..!

Απολογητικός και με έντονη αυτοκριτική εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου μίλησε σε δημοσιογράφους για το μείζον θέμα που δημιούργησε με τις δηλώσεις του αποκαλώντας "κοπρίτες" τους δημοσίους υπαλλήλους, θέλοντας προφανώς να αναδιπλωθεί.
Ο κ. Πάγκαλος τόνισε:
"Όταν ένας πολίτης πάει να προσληφθεί σε μία θέση στο δημόσιο και τον χαρακτήρισα "κοπρίτη" θα μπορούσα να τον πω, ας πούμε, τεμπέλη ή ανίκανο. Η γενίκευση που έγινε μετά (από τα ΜΜΕ) ότι όλοι είναι "κοπρίτες' είναι υπερβολική."
Σε ερώτηση αν συνάντησε κατ' ιδίαν τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, η απάντηση που έδωσε ήταν αρνητική. "Μην είστε σίγουροι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να με  δει" είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει θέμα και πρόσθεσε “Ο Γιώργος Πεταλωτής είχε δίκιο. Εγώ δεν μίλησα στην Οξφόρδη με την αρμοδιότητα του Αντιπροέδρου. Άρα δεν απηχούσα θέσεις της κυβέρνησης. Έχω το δικαίωμα να μιλάω για την Ελληνική Επανάσταση. Δικαιούμαι να λέω τις απόψεις μου".
Σε επόμενη ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πρόκειται να κάνει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: "Συμφωνώ σε όλα με αυτή την κυβέρνηση. Γιατί να κάνω ηρωική έξοδο; Η κυβέρνηση κάνει πράγματα που εγώ τα στήριζα εδώ και 20 χρόνια".
"Μα επειδή είχατε ξαναφύγει επί Σημίτη δύο φορές" πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.
"Εγώ έφυγα από την κυβέρνηση Σημίτη" λέει ο κ. Πάγκαλος "μια φορά με τον Οτσαλάν που ήταν από τα τραγικότερα πολιτικά γεγονότα της μεταπολίτευσης στο οποίο δεν ενεπλάκη μόνο εγώ αλλά και ένα σωρό κόσμος και μία φορά για το ασφαλιστικό. Κάποιοι θέλουν να πείσουν ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά η προσπάθεια απέτυχε".
Για τη πρόσφατη επίσκεψη στο Κατάρ, ο κ. Πάγκαλος είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση του Κατάρ έχει δείξει ένα ενδιαφέρον για την επένδυση στον Αστακό όχι όμως υπό τους ίδιους όρους του παρελθόντος και σε τομείς Τουρισμού, Ενέργειας και real estate.
NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: