Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Η "Θεία Κωμωδία" σ' εξέλιξη!

Το σενάριο εξελίσσεται ομαλά!
Μετά τα αστεία του Γιώργου του επιτηρούμενου ο οποίος βρίσκει πατριώτες στους δρόμους που του προσφέρουν τους ..μισθούς τους για να σωθεί η πατρίδα, περνάμε, σήμερα το απόγευμα, στην δεύτερη πράξη του έργου:
'Εκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ!
Εδώ θα έχουμε τις εξηγήσεις του πρωθυπουργού, της πραγματικής επιτήρησης, στους Βουλευτές του για τα μέτρα που δεν έλαβε και πρόκειται να λάβει!
Η προσπάθεια του θα είναι να...σαλπίσει σιωπητήριο στις φωνές που ακόμη υπάρχουν στο ΠαΣοΚ!
Ο δραματικός τόνος του πρωθυπουργού θα έχει να κάνει για την τελευταία ευκαιρία πριν ...την καταστροφή, αν η κυβέρνηση δεν πάρει τα αναγκαία μέτρα και άλλα τέτοια ...παραμύθια. 
Δεν θα τους εξηγήσει όμως γιατί καθυστέρησε πέντε μήνες!
Η τρίτη και επόμενη πράξη του έργου θα παιχθεί αύριο σε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος θα παιχθεί η  συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο θα επικυρώσει τις ανακοινώσεις των μέτρων που θα κάνει ο κ. Παπανδρέου. 
Στο δεύτερο  μέρος της τρίτης πράξης του έργου, αφορά το Διάγγελμα στον Ελληνικό λαό!
Εδώ να δείτε κλάμα και μέτρα που θα σοκάρουν τους πολίτες αλλά και μπόλικη "στάχτη στα μάτια" του λαού!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι θ' ανακοινώσει και περικοπές στους μισθούς των πολιτικών κλπ!
Το έργο παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον γιατί εξελίσσεται από Κωμωδία σε Δράμα! 
Ο σκηνοθέτης επέλεξε τη δραματική κατάληξη του έργου για να συγκινηθούν οι πολίτες και να δεχθούν καλύτερα τα επώδυνα μέτρα!
Το κοινό θα ικανοποιηθεί από τον θίασο που αποτελείται από εξαίρετους ηθοποιούς και άριστο Σκηνοθέτη!
Όπως έγραψε και κάποιος φίλος μήπως θα έπρεπε να προταθεί για Όσκαρ ο κ. Παπανδρέου;
Στην άλλη πλευρά του ...λόφου ασχολούνται για το αν μια βουλευτής τους επιτρέπεται να δέχεται προσκλήσεις σε ομιλίες, τις οποίες αποδέχεται και πηγαίνει, χωρίς να τους ...ενημερώνει!
Οι Βουλευτές δηλαδή πρέπει να ζητούν άδεια για να μιλήσουν! 
Και ας λέει το Σύνταγμα άλλα πράγματα...για τους Βουλευτές.
Όταν μάλιστα, επί σειρά ετών, η συγκεκριμένη Βουλευτής διαχειρίστηκε επιτυχώς σημαντικά εθνικά και κυβερνητικά θέματα...!
Ελλάς το μεγαλείο σου!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τσιγάρα με 4 ευρώ το πακέτο, βενζίνη 1,5 ευρώ το λίτρο, Πάσχα με μισό δώρο και μισθός χαμηλότερος κατά 10%-20% από τον επόμενο μήνα.
Αυτά είναι, πάνω - κάτω, τα νέα μέτρα που «κλείδωσαν» σήμερα το μεσημέρι και ανακοινώνονται αύριο το πρωί, μετά το υπουργικό συμβούλιο.
Ο Παπανδρέου βλέπει πολίτες στον δρόμο που του φωνάζουν: «Σφάξε με πασά μου ν΄ αγιάσω» και κινείται ορμητικά .
Κι όμως στην ομιλία του στον προϋπολογισμό , την παραμονή των Χριστουγέννων, δήλωνε :
«Εμείς δεν ψελλίζουμε για μέτρα, δεν λέμε άλλα ως Αντιπολίτευση και άλλα ως Συμπολίτευση και τα ξεχνάμε όταν είμαστε Κυβέρνηση.
Για μας, αυτές οι αρχές, αυτές οι πολιτικές είναι αυτονόητες...
Δίκαιη φορολόγηση για δίκαιη αναδιανομή του πλούτου του Ελληνικού λαού, στηρίζοντας ιδιαίτερα τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη.
Παράδειγμα, η ενίσχυση αλληλεγγύης που σήμερα μοιράζεται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, μεταφέροντας πόρους από τα πλουσιότερα στρώματα της κοινωνίας προς τους ασθενέστερους».
Δεν πάμε πιο πίσω ,τι έλεγε για παράδειγμα προεκλογικά. Σας γράφουμε τι υποσχόταν πριν από δύο μήνες όταν γνώριζε επαρκώς την κατάσταση που παρέλαβε.
Μάλλον εννοούσε ως «ενίσχυση της αλληλεγγύης» το πάγωμα των συντάξεων, τη μείωση των μισθών και την περικοπή του Δώρου του Πάσχα, του καλοκαιρινού επιδόματος και του Δώρου των Χριστουγέννων.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΩΣΩ , ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ , ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ , ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΡΑ ΕΡΓΑ , SIEMENS , ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ . ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ , ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΕΙ ΟΛΑ. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ,!!!ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. ΟΥΣΤ !!!!!

Μαδεμλής Κωνσταντίνος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.