Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ανοιχτή επιστολή Ανδρέα Παπαμιμίκου

Προς κάθε ενδιαφερόμενο,

Κάποιοι έχουν μάθει να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα και να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία που τους βολεύει. Γυρνάω την πλάτη στην ακατάσχετη λασπολογία. Δεν έχω μάθει, όμως, να κρύβομαι και πολύ περισσότερο να αποκρύπτω την αλήθεια. Απαντώ, λοιπόν:
  • Έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος, ως ελεύθερος επαγγελματίας, από τα 24 μου. Από τότε αδιάκοπα δουλεύω. Έχω ένσημα. Αποδίδω φόρο και εισφορές στο ελληνικό κράτος.   
  • Έχω εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε μία και μόνο ΜΚΟ, σε αντικείμενο συναφές με τις σπουδές μου και για έργα εθνικής σημασίας. Είμαι περήφανος για αυτό.
  • Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο όταν... πέρασα ήταν από τα πρωτοπόρα στο αντικείμενο τους και είχε μια από τις πιο υψηλές βάσεις στη Γʼ δέσμη. Η ποιότητα των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι γνωστή, την απολαμβάνουν διαχρονικά και καθημερινά χιλιάδες φοιτητές.  Δεν θα έπρεπε να μπαίνουν στο στόχαστρο της εμπάθειας των λασπολόγων. Έχω, επίσης, αποφοιτήσει από το 3ο ΓΕΛ, το 3ο Γυμνάσιο, το 16ο Δημοτικό και το 6ο  Νηπιαγωγείο Λάρισας. Η άτυπη επιτροπή αξιολόγησης μου μπορεί τώρα να κρίνει και το επίπεδο σπουδών στην προσχολική και σχολική μου ηλικία και το γεγονός ότι μεγάλωσα στη Λάρισα.
  • Γεννήθηκα στις 14 Νοεμβρίου του 1979. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να είμαι 32, 33 ή ακόμη και 40 χρονών, όπως κάποιοι θέλουν να με εμφανίσουν.
·         Έχω εκατοντάδες φορές εξηγήσει ότι η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, που εξαιτίας ενός ευφάνταστου δημοσιεύματος επικράτησε ως ΟΝΝΕΔ Α.Ε. συστάθηκε προκειμένου να  μπορέσουμε να έχουμε ΑΦΜ για τις ανάγκες των φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Δεν πήρε ποτέ καμία  επιχορήγηση και με τη λήξη των φεστιβάλ, αφού τακτοποίησε τις φορολογικές της υποχρεώσεις, διαλύθηκε. Αυτή είναι και η μόνη ΜΚΟ, στης οποίας το Δ.Σ. συμμετείχα. Κάποιοι όμως είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν να καταλάβουν.
·         Η απόκτηση ΑΦΜ και νομικής μορφής για την ΟΝΝΕΔ στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών νεολαιών είναι στάση ευθύνης, εγγύηση διαφάνειας. Ας μην λησμονούμε ότι η νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην οποία ανήκουμε, είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. 
  • Ήμουν συνεργάτης του κ. Στυλιανίδη για οχτώ μήνες στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Από όσο γνωρίζω καμία από τις οργανώσεις που οι λασπολόγοι αναφέρουν, δεν είχε πάρει καμία επιχορήγηση. Εξάλλου, οι περισσότερες από αυτές δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια.
  • Είμαι ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών και είμαι περήφανος για αυτό. Πιστεύω σʼ αυτή και θα συνεχίσω κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω και να στηρίζω μαζί με άλλους νέους, και άλλους πολίτες τέτοιες προσπάθειες.
  •  Για την περιβόητη καταδίκη μου για μια μετακίνηση υπαλλήλου, θα ήθελα να ενημερώσω όσους ανησυχούν ότι την Πέμπτη (25/2) όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ, αθωώθηκε πανηγυρικά. Είμαι σίγουρος ότι  οι λασπολόγοι το γνωρίζουν, αλλά εσκεμμένα το αποκρύπτουν.
  • Δεν έχω μισθώσει ποτέ κανένα λεωφορείο για την μεταφορά μελών της οργάνωσης. Στα Ιωάννινα 700 μέλη της οργάνωσης, υποστηρικτές όλων των υποψηφίων συμμετείχαν ενεργά στην προσυνεδριακή διαδικασία. Αυτός είναι, άλλωστε και ο λόγος που τα προσυνέδρια γίνονται σε πόλεις που μπορούν να καλύψουν γεωγραφικά όλη την Ελλάδα.
  • Όσο  για την παρουσία μου στην εκδήλωση της κ. Μπακογιάννη και την φωτογραφία με τον κόκκινο κύκλο γύρω από το πρόσωπο μου, κάποιοι εσκεμμένα  αποκρύπτουν ότι μαζί με χιλιάδες άλλους Οννεδίτες και Οννεδίτισσες αναλάβαμε μια πρωτοβουλία διαλόγου για ζητήματα ουσιαστικά για το κόμμα και την πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό συναντηθήκαμε και με τον κ. Ψωμιάδη και με τον πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά.
  • Είμαι περήφανος για τους φίλους μου και τους συνεργάτες μου. Η ζωή μου δεν είναι μόνο  η πολιτική.
  • Ήμουν ο πρώτος που μίλησε δημόσια για ανοιχτές διαδικασίες, χωρίς χρίσματα, χωρίς δαχτυλίδια. Η ιστορία της γενιάς μου στην ΟΝΝΕΔ θα είναι μια ιστορία μακριά από μηχανισμούς και μεθοδεύσεις, με ανοιχτές πόρτες σε όλους.
  • Οι προτάσεις μου: για όριο στις θητείες των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα όργανα συνδιοίκησης και στα όργανα της παράταξης, για ανοιχτές διαδικασίες στις εκλογές των μελών κάθε Γραμματείας πόλης και των Υπευθύνων πόλεων από όλα τα μέλη της οργάνωσης της πόλης, για λειτουργία ελεγκτικής επιτροπής για να ελέγχει τα οικονομικά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε κάθε πόλη, ενοχλούν γιατί  χτυπούν καθεστωτικές αντιλήψεις. Η νέα ΟΝΝΕΔ πρέπει να είναι οργάνωση με περισσότερη Δημοκρατία, περισσότερη Διαφάνεια, μεγαλύτερη Συμμετοχή. Οι προτάσεις μου για την κατάργηση του Ασύλου, τη στήριξη των συμβασιούχων stage, την ΟΝΝΕΔ ηγέτη σε μια προσπάθεια για εθνική πολιτική για τη νεολαία αποδεικνύουν τον προσανατολισμό μου για μια ΟΝΝΕΔ δυναμική και παρεμβατική.

Δεν πρόκειται να συμμετέχω στο παιχνίδι των λασπολόγων. Θα συνεχίσω να απαντώ με προτάσεις και θέσεις για  την οργάνωση και τους νέους. Αγνοώ την παραπολιτική. Δίνω έμφαση στην πολιτική. Δεν είμαι αντίπαλος με τους συνυποψηφίους μου. Είμαι αντίπαλος με τα προβλήματα της οργάνωσης και των νέων. Δεν διεκδικώ χρίσματα. Σʼ αυτές τις εκλογές υπάρχει μόνο ένα χρίσμα. Αυτό που οι Οννεδίτισσες και οι Οννεδίτες θα δώσουν σε όποιον θεωρούν καλύτερο πρόεδρο για την οργάνωση στις  18 Απριλίου.

Σας ευχαριστώ
Ανδρέας Παπαμιμίκος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κύριε Παπαμιμίκο,

Συγχαρητήρια που εργάζεστε, συγχαρητήρια για τα ένσημά σας, συγχαρητήρια για την έναρξη επαγγέλματος από τα 24 σας. Μόνο με το «αδιάκοπα» θα διαφωνήσουμε: μέσα από το δικό σας βιογραφικό προκύπτει ότι έχετε παρακολουθήσει μαθήματα στη Γαλλία. Δεν προκύπτει βέβαια χρόνος εγγραφής και τυχόν αποφοίτησης, όμως σε κάθε περίπτωση φανταζόμαστε ότι αυτό αποτελεί διακοπή στο «αδιάκοπο» της εργασίας σας. Επίσης δεν προκύπτει από το βιογραφικό σας τυχόν εκπλήρωση των στρατιωτικών σας υποχρεώσεων, επειδή όμως δε φανταζόμαστε ότι μπορεί να μην τις έχετε εκπληρώσει, ούτε βέβαια ότι εξακολουθούσατε να εργάζεστε κατά τη θητεία σας -κανένας άλλωστε δε μπορεί να το κάνει, γιατί εσείς να είστε εξαίρεση- εντοπίζουμε και δεύτερη διακοπή στο «αδιάκοπο». Δεν έχει βέβαια σημασία, αφού η εργασία είναι τιμή για τον καθέναν, όμως οφείλουμε να το επισημάνουμε για να είμαστε ακριβείς.

Το ότι έχετε εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε μια και μόνο ΜΚΟ συμφωνεί απολύτως με το «στη συνέχεια επέλεξα ν’ απασχοληθώ σ’ αυτό τον χώρο επαγγελματικά» βέβαια διακρίνουμε μια τάση μεγαλοποίησης και ωραιοποίησης της κατάστασης στο βιογραφικό σας, όμως αυτό είναι αναμενόμενο και συγχωρείται σε κάθε βιογραφικό. Το ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ ασχολήθηκε με «έργα εθνικής σημασίας» δημιουργεί τα αναπόφευκτα ερωτηματικά, αλλά ποιοι είμαστε εμείς να κρίνουμε;

Κανείς μας δεν είναι αρμόδιος να κρίνει την ποιότητα των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Σειρά επιτυχημένων Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ απέτυχαν να εφαρμόσουν μια διαδικασία αξιολόγησης στα Ελληνικά Πανεπιστήμια: ως εκ τούτου, δε νομιμοποιούμαστε εμείς να το κάνουμε. Ούτε φυσικά προτιθέμεθα να αμφισβητήσουμε την Δημόσια Εκπαίδευση που παρέχουν τα σχολεία μας, ούτε να πούμε κάτι για τη Λάρισα ή οποιοδήποτε άλλο μέρος της Επαρχίας. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί αναφέρετε όλα τα σχετικά.

Για την ηλικία σας, μην έχετε αμφιβολίες. Αυτή τη στιγμή (όταν γράφονται αυτές οι γραμμές) είστε 30 ετών, 3 μηνών, 16 ημερών. Δε μας παρέχετε επαρκείς πληροφορίες για να γίνουμε πιο ακριβείς (ώρες, λεπτά κλπ). Αστρολογικά, γεννηθήκατε στο ζώδιο του Σκορπιού, αν μας δίνατε ακριβείς πληροφορίες θα σας λέγαμε και τον ωροσκόπο, μαζί με προβλέψεις για τις 18 Απριλίου.

Για την «ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης», της οποίας διατελέσατε Πρόεδρος, δε μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Μόνο αυτά τα ολίγα:

α) θεωρούμε αδιανόητο κάποιος, όποιος και να είναι αυτός, να χρησιμοποιεί τον τίτλο μιας οργάνωσης με 31 (τότε) χρόνια ιστορίας για να ιδρύσει Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και να κάνει τα bluetown festivals. Αποτελεί ασεβή συμπεριφορά προς την οργάνωση την οποία διοικεί (γιατί τότε ακριβώς διατελούσατε και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης -της Οργάνωσης, όχι της Εταιρείας, εκεί απλώς βρεθήκατε στο ΔΣ). Και δείχνει ότι θεωρείτε ως «τσιφλίκι» μια οργάνωση η οποία ούτε ξεκίνησε με εσάς, ούτε θα τελειώσει με εσάς.

β) επιμένετε να εκθέτετε το νόμιμο, συγχέοντας το με το ηθικό. Προσοχή: είναι λάθος. Και άλλοι το έκαναν, πολιτικοί φίλοι των συνεργατών σας, και τελικά το πλήρωσαν.

γ) θεωρούμε ότι η απάντησή σας αποτελεί διάψευση στο άρθρο της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», στις 5 Μαρτίου 2006, link για το οποίο και σας παραθέτουμε εκ νέου (http://www.paron.gr/v3/new.php?id=7413&colid=&catid=33&dt=2006-03-05%200:0:0). Σύμφωνα με το άρθρο εκείνο, διατελέσατε μέλος σε πέντε Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες. Είναι ευχάριστο το γεγονός της διάψευσής σας. Όμως, ταυτόχρονα, διαψεύδετε και τον ίδιο σας τον εαυτό. Γιατί ο ίδιος απαντώντας το 2005 σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Έθνους, http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=21038 παραδεχόσασταν τη συμμετοχή τη δική σας και των φίλων σας από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης σε περισσότερες από μία ΜΚΟ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

στο

http://www.antinews.gr/?p=35993

Καλό αγώνα κ. Παπαμιμίκο.

Γαλάζια Νεολαία

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΚΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ;



Αυτή πια δεν είναι πολιτική νεολαία … ο κήπος με τα τριαντάφυλλα είναι!





Τα όρια φαίνεται πως ξεπέρασαν οι υποστηρικτές του Α. Παπαμιμίκου αφού στην προσπάθεια τους να πείσουν πως ο εκλεκτός τους δεν ήταν στέλεχος της Ντόρας Μπακογιάννη (http://www.antinews.gr/?p=35993) στις πρόσφατες εκλογές Προέδρου της ΝΔ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τον ιστορικό Σύλλογο Μεσσήνιων Φοιτητών (ΣΥΜΕΦ). Η κίνηση αυτή φαίνεται να έχει εξοργίσει πλειάδα στελεχών του Συλλόγου που γνωρίζουν το παρελθόν του συγκεκριμένου υποψηφίου και την εμπλοκή του στις ιστορίες της ΟΝΝΕΔ ΑΕ και της ΕΥΑΘ. Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία αναφέρει πως ετοιμάζεται ενημερωτικό σημείωμα που θα αποσταλεί σε όλους τους Βουλευτές Μεσσηνίας και στον καταγόμενο από αυτήν Α. Σαμαρά.


Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα τους σε γνωστό blog που ασχολείται με παραπολιτικά (http://www.parapolitika.gr/el/πολιτική/και-οι-μεσσήνιοι-φοιτητές-με-τον-ανδρέα-παπαμιμίκο) ψευδώς δημοσίευσαν πως ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών στηρίζει τον εκλεκτό τους. Ξέχασαν προφανώς πως ο ΣΥΜΕΦ δεν έχει πολιτικό προσανατολισμό και δεν μπορεί να στηρίζει πολιτικούς υποψηφίους. Καταστρατηγώντας κάθε έννοια δικαίου και προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα, διέσυραν το όνομα του Συλλόγου. Γνωρίζοντας πως δεν μπορεί ο σύλλογος να εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια, άφησαν έντεχνες διαρροές προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν πως στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα παιχνίδι εξουσίας που συντηρούν συγκεκριμένα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου. Οι ευθύνες βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον πρόεδρο του ΣΥΜΕΦ, Βασίλη Χαχουλάκο ο οποίος εμφανίζεται υποστηρικτής του εν λόγω υποψηφίου.


Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος από την πλευρά του συνεχίζει και συντηρεί γύρω από το όνομα του ένα σκηνικό διαπλοκής και εξάρτησης με ΜΚΟ και με ανθρώπους από τα διοικητικά τους συμβούλια. Προφανώς συγκεκριμένα συμφέροντα και συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας δίνουν σκληρό αγώνα προκειμένου να μπορέσει ο δικός τους Ανδρέας να εκλεγεί Πρόεδρος των νέων της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίδα όλων μέσα σε αυτόν τον κήπο με τα «τριαντάφυλλα» να μην γίνει ο ΣΥΜΕΦ «λίπασμα» στην εξουσιομανία κάποιων.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γαλάζια Νεολαία

Ανώνυμος είπε...

http://www.onnedallagi.blogspot.com


Υπάρχει και ΑΛΛΗ Θεσσαλονίκη!!!!