Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Το colpo grosso του Γιώργου... "Καλλικράτη"

Το ΠαΣοΚ, με μια κίνηση, προσπαθεί να εξασφαλίσει νίκη σε τοπικές και εθνικές εκλογές 

Τι κάνει η Νέα Δημοκρατία;

Προσφέρει ακόμη την... συναίνεση της;

Το 1985, όταν είχε αρχίσει να γίνεται ορατή η μετάλλαξη του ΠαΣοΚ από ένα Κίνημα ελπίδας σε αυτό που γνωρίσαμε όλοι στη συνέχεια, ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε εκλογές με λίστα.  
Έγινε έτσι πανίσχυρος στο εσωτερικό του κόμματος του, βασιζόμενος αφενός στη λίστα και, αφετέρου, στην Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου έκοψε και έραψε στα μέτρα του ένα από τα πιο πρωθυπουργοκεντρικά συστήματα που είχε ποτέ η Χώρα.
Φαίνεται πώς η ιστορία πάει να επαναληφθεί και τώρα σε σκηνικό οικονομικής κρίσης και πρωτόγνωρης απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, επειδή κάτι ανάλογο επιχειρεί να κάνει και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο νέος διοικητικός χάρτης της Χώρας που θα τεθεί σε ισχύ με το σχέδιο «Καλλικράτης» είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το νέο εκλογικό σύστημα που επεξεργάζεται το ΠαΣοΚ.  
Ο «Καλλικράτης» ...
προβλέπει 370 Δήμους και 13 Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, ενώ φαίνεται ότι θα επικρατήσει, για τη νησιωτική Ελλάδα, με εξαίρεση τα μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη, η βασική αρχή «κάθε νησί και Δήμος».
Με βάση τον κυοφορούμενο εκλογικό νόμο η Επικράτεια θα διαιρεθεί σε 180 μονοεδρικές Περιφέρειες, όπου οι βουλευτές θα εκλέγονται χωρίς σταυρό προτίμησης, μέσα από λίστα δύο υποψηφίων που θα προτείνει το κάθε Κόμμα. Ο πρώτος στη λίστα εκλέγεται βουλευτής. Οι υπόλοιποι 120 βουλευτές θα εκλέγονται από τις ευρύτερες περιφέρειες, με ξεχωριστή λίστα, με βάση την εκλογική δύναμη των κομμάτων.
Πολλές από τις μονοεδρικές θα συμπίπτουν με τα όρια των νέων Δήμων του «Καλλικράτη». Γι’ αυτό και η χωροταξία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Το μαγείρεμα αφορά, δηλαδή, όχι μόνο τις εκλογές της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Και αυτή τη φορά το ΠαΣοΚ κόβει και ράβει στα μέτρα του, όχι μόνο εκλογικά συστήματα και εκλογικούς νόμους όπως έκανε κάθε φορά που ήταν Κυβέρνηση, αλλά και ολόκληρη τη διοικητική δομή της Χώρας!
Το colpo grosso έχει για μια ακόμη φορά στηθεί και θυμίζει τις εποχές που ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές του 1985.
Την ίδια ώρα, στρατιές λαθρομεταναστών συνωστίζονται στα ανατολικά θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας μας, περιμένοντας τη σειρά τους για να γίνουν Έλληνες υπήκοοι. Πρόκειται για την πλέον εκτεταμένη επιχείρηση αλλοίωσης της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού, αφού οι αλλογενείς ψηφοφόροι—σε πρώτη φάση—θα ξεπεράσουν το 6% του εκλογικού σώματος. Και οι ευεργετούμενοι θα ψηφίζουν ΠαΣοΚ και στις μελλοντικές εκλογές.
Πρόκειται επί της ουσίας περί εκλογικού πραξικοπήματος
Η Νέα Δημοκρατία έχει υποχρέωση να αντιδράσει δυναμικά σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, να τις ξεσκεπάσει και να μην επιτρέψει στο ΠαΣοΚ να χρησιμοποιεί τον Τόπο και τους θεσμούς όπως κάθε φορά το βολεύει. 
Εκτός κι αν θέλει να αναβιώσει το 1985…
Antinews  Συνταγματικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: