Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Παγώνει ο "Καλλικράτης";

Μετά την άρνηση των Κοινοτικών Ελεγκτών για την χρηματοδότηση του "Καλλικράτη", η κυβέρνηση καλείται να πάρει τις αποφάσεις της το συντομότερο δυνατό! 
 
Το δεύτερο «αγκάθι» για την κυβέρνηση, με «αιχμή του δόρατος» τις σφοδρές αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό του κόμματος για τα δυσβάστακτα αντιλαικά οικονομικά μέτρα, ακούει στο όνομα… «Καλλικράτης»!  
Στον… αέρα απ’ ότι όλα δείχνουν βρίσκεται το πολυσυζητημένο σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά νέες συνενώσεις δήμων, και σύμφωνα με το οποίο οι περιφερειάρχες μετατρέπονται σε αιρετά πρόσωπα.
Αξιόπιστες πηγές φέρουν τον υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση να έχει εισηγηθεί στον πρωθυπουργό το «πάγωμα» του σχεδίου Καλλικράτης, ώστε το πολυσυζητημένο σχέδιο-που σημειωτέον έχει σταματήσει το τελευταίο διάστημα κάθε κουβέντα περί της προώθησής του- να πάρει αναβολή για τις δημοτικές εκλογές του 2014!
Όλα αυτά βέβαια και μετά την άρνηση των κοινοτικών ελεγκτών να χρηματοδοτήσουν το Σχέδιο Καλλικράτης, 
Εμείς σας το αναφέραμε στις 27 Φεβρουαρίου, μετά την επίσκεψη των κοινοτικών και μπορείτε να το δείτε, εδώ!
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης δεν παραβρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ που είχε προγραμματιστεί η παρουσία του κατόπιν συνεννοήσεων και από τις δύο πλευρές προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα του «Καλλικράτη».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Ραγκούσης μπορεί να ...
επικαλέστηκε την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να αναβάλει την συγκεκριμένη μέρα το προγραμματισμένο ραντεβού στην ΚΕΔΚΕ, αλλά ωστόσο η πραγματικότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι επιδιώκει να κερδίσει χρόνο προκειμένου να αποσπάσει το «οκ» του πρωθυπουργού για το «πάγωμα» του Καλλικράτη σε αυτές τις δημοτικές εκλογές.
Ο υπουργός Εσωτερικών γνωρίζει από «πρώτο χέρι» τις σφοδρές αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο και στους βουλευτές του κόμματος σχετικά με την προώθηση του σχεδίου "Καλλικράτη΄", όσο και σε κάθε βαθμίδα των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.
Σε αυτή την κατεύθυνση, φαίνεται, λοιπόν, ο κ.Ραγκούσης να στηρίζει-κατά τις πληροφορίες- την άποψη ότι « η κυβέρνηση πρέπει στην παρούσα κατάσταση- φυσικά λόγω των δυσμενών συγκυριών που προέκυψαν από την προώθηση των οικονομικών μέτρων- να βάλει «νερό στο κρασί» της και να μην ρίξει «λάδι στην φωτιά» προωθώντας το σχέδιο «Καλλικράτης».
Γι’ αυτό και επ’ ουδενί δεν ακούγεται το τελευταίο διάστημα καμία συζήτηση περί «Καλλικράτη». Ουδεμία κουβέντα…
Και μάλιστα ότι πριν από λίγο διάστημα όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ασχολούνταν διακαώς με το σχετικό θέμα και αφιέρωναν ώρες για να εξηγήσουν το πώς θα γίνουν οι νέες συνενώσεις των δήμων.
Πού πήγαν άραγε αυτές οι συζητήσεις;
Μήπως χάθηκε απότομα εδώ και λίγο καιρό το σχετικό θέμα;
Πάντως, το ζητούμενο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές, αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να συνεργαστούν περί του σχεδίου «Καλλικράτης» ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό-που όπως προαναφέραμε φαίνεται να προκρίνει την λύση της μετατόπισης των συνενώσεων σε δήμους για το 2014.
Φυσικά, οι συναντήσεις των δύο αναμένονται αφότου κοπάσει η θύελλα με τα οικονομικά μέτρα και καμφθούν οι αντιδράσεις σε κοινωνικό επίπεδο. Μέχρι τότε έχουμε καιρό μπροστά μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: