Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί ...εξαφανίσθηκε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος;

Γεύμα Αλογοσκούφη Γκαργκάνα!
 
Επιβεβαιώνεται το γεύμα Αλογοσκούφη με τον Γκαργκάνα, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας αλλά το παρασκήνιο για το τι συγκεκριμένα συζήτησαν, οργιάζει καθώς τα στόματα έκλεισαν … ερμητικά στα γραφεία των Καραμανλή και Σημίτη
Οι συνεργάτες των δύο πρώην πρωθυπουργών, λέγεται ότι συζήτησαν ιδιαίτερα για τα κρυφά δάνεια της περιόδου 2001 για τα οποία συνέβαλε, λόγω της θέσης του, ο τότε διοικητής της ΤτΕ Λ. Παπαδήμος .
Αν έχετε παρατηρήσει, το όνομα του Παπαδήμου έφυγε τελείως από την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, μετά την αποκάλυψη από τα διεθνή ΜΜΕ, περί του δανεισμού της χώρας σε swaps από τη Goldman Sachs
Ο Γκαργκάνας διαδέχτηκε τον Παπαδήμο στην ΤτΕ και συνεργάστηκε με τον Αλογοσκούφη επί τρία χρόνια καθώς ο πρώην τσάρος δεν μπορούσε αλλά δεν ήθελε να τον αλλάξει. 
Αυτές οι …
υπόγειες διαδρομές των δύο κομμάτων αποτέλεσαν την αφορμή να … κρατηθούν τα στόματα κλειστά όταν το 2008, για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή στατιστική αρχή Eurostat ζήτησε από την Ελλάδα να τις γνωστοποιήσει τα swaps και φυσικά τότε η Αθήνα δεν έβγαλε … άχνα. 
Λέμε , φυσικά, γιατί αν το έκανε η χώρα θα διασυρόταν διεθνώς και οι μνήμες της απογραφής ήταν ακόμη νωπές. 
Την ίδια τακτική ακολουθούν και σήμερα στο οικονομικό επιτελείο καθώς δεν έχουν στείλει το παραμικρό στοιχείο στην Ε.Ε. για τις συναλλαγές της επίμαχης περιόδου. 
Μη γελιέστε… 
Η μία πλευρά στηρίζει την άλλη εκτός και αν ο Παπακωνσταντίνου πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται, οπότε θα εκτεθεί πολλαπλώς αν επιχειρήσει να … ξεσκεπάσει αμαρτίες του κυβερνητικού παρελθόντος της Ν.Δ. 
Το γεύμα Αλογοσκούφη – Γκαργκάνα αποτελεί ένα κύριο … σημάδι της συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: