Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Μπακογιάννη:Το χρέος έπρεπε να τιθασευτεί τις ημέρες των παχέων αγελάδων


Να δώσουμε παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα ανασκουμπώνεται.

«Το πολιτικό έγκλημα, αν θέλετε, που διαπράχθηκε από το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος ήταν ότι ποτέ δεν επιχειρήθηκε στις μέρες των παχέων αγελάδων να αντιμετωπισθούν τα τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας και να αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα, ώστε να μειωθεί το γιγάντιο χρέος» δήλωσε από την Κύπρο η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
«Σήμερα, με το ΑΕΠ στο μείον 2% και με τα επιτόκια τρεις και τέσσερις φορές πάνω από το επίπεδο της Γερμανίας, καλούμαστε να κάνουμε τις αλλαγές που δεν επιχειρούσαμε επί τριάντα χρόνια- και σε πολύ καλύτερες μέρες» είπε η κα Μπακογιάννη.
Η τέως υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ...απαιτούνται ριζικές αλλαγές στην Ελλάδα «επώδυνες αλλά τολμηρές», όχι απλώς για τον περιορισμό του ελλείμματος αλλά και για τη δημιουργία ετήσιων πρωτογενών πλεονασμάτων, με δημοσιονομικό συμμάζεμα, αλλαγή των δομών του κράτους και αναπτυξιακή λογική.
«Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα ασχολείται μόνο με το πρώτο» εκτίμησε.
«Το μεγάλο διαρθρωτικό μας πρόβλημα είναι επίσης ότι είμαστε μια κλειστή οικονομία. 
Υπάρχει έλλειμμα ανταγωνισμού στην πλειοψηφία των κλάδων της οικονομίας» τόνισε η κα Μπακογιάννη και αναφέρθηκε στα κλειστά επαγγέλματα «τα οποία οφείλουμε άμεσα, χωρίς συμβιβασμούς και φόβο για το πιθανό πολιτικό κόστος, να τα ανοίξουμε» και ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ.
«Καίριας σημασίας να δώσουμε παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα ανασκουμπώνεται. 
Και φοβάμαι ότι τα κύματα απεργιών, όσο και να τα κατανοεί κανείς, στέλνουν το αντίθετο μήνυμα» πρόσθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Αναφερόμενη στο θέμα των παραποιημένων στατιστικών στοιχείων, η κα Μπακογιάννη είπε ότι «ούτε τα μεγάλα κράτη ούτε η Κομισιόν είναι άμοιροι ευθυνών. Αγνόησαν, ή και υπέθαλψαν, τις πάγιες πρακτικές για τις οποίες κατηγορούν τώρα την Ελλάδα».
Ιδιαίτερα για την Κομισιόν αναρωτήθηκε ότι «πώς δεχόταν οκτώ ολόκληρα χρόνια έναν σχεδόν διπλάσιο μέσο όρο υπέρβασης του ορίου του 3% στο έλλειμμα της Ελλάδος; 
Γιατί η Κομισιόν άλλαξε η ίδια 70 φορές τα στοιχεία, δηλαδή κάθε στοιχείο 4 φορές κατά μέσο όρο; Και γιατί, ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, τερμάτισε από τον Δεκέμβριο του 2007 τη διαδικασία για αναξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων;»
«'Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω', κυρίες και κύριοι. 
Tώρα όμως δεν είναι ώρα για αμοιβαία επίρριψη ευθυνών. 
Είναι η ώρα των τολμηρών ελληνικών και ευρωπαϊκών αλλαγών» πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πεστα Ντορακι
εσυ κι η Ζαχαρεα σωτηρες της χωρες
ρε πεστε μας πως δε κοιμομαστε....ειναι δυνατον ...τετοια βλακεια????

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΗΣΕΣ ΝΤΟΡΑ ΜΕ ΤΣΔΑΜΠΟΥΚΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ
ΑΛΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ...ΕΛΥΣΕΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.
μετρα πιο πολλα δε σωζετε τουτη η χωρα>