Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Δεύτερη πράξη της "Θείας Κωμωδίας" : Ποιος 14ος; Απειλείται ο 5ος μισθός!

Πέσαμε "διάνα" με την παρουσίαση του σεναρίου της "Θείας Κωμωδίας" σ' εξέλιξη, το οποίο σας περιγράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση μας.
Ο πρωθυπουργός δεν έχει τον Θεό του και είναι πάρα, μα πάρα πολύ επικίνδυνος!
Ζητάει εθνική ομοψυχία διχάζοντας τον ελληνικό λαό!

Λοιπόν στο "σενάριο" τώρα.
Στη δεύτερη πράξη του σεναρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ, δεν διεκτραγώδησε απλώς την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. 
Περιέγραψε σενάρια τρόμου, κάλεσε τους πολίτες να ζήσουν τον εφιάλτη, ανέδειξε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών αύριο το πρωί, προσπάθησε να προκαλέσει συλλογικό ψυχολογικό σοκ προκειμένου να εμφανιστεί ως ένας ηγέτης με χαρακτηριστικά μεσσιανιακά. 
Μεταξύ άλλων είπε, ότι “εάν φερθούμε ανεύθυνα απέναντι στην ιστορία” δεν θα κινδυνεύσει απλώς ο 14ος μισθός, αλλά ο 6ος και ο 5ος.
Απέρριψε τις αιτιάσεις για ...
εμβάθυνση της ύφεσης με την πολιτική που ακολουθεί, λέγοντας ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι “θα στραγγίξουν οι τράπεζες” και θα προκύψει “ασφυξία πληρωμών”.
Θυμήθηκε τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, θυμήθηκε τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου και όσα έλεγε για την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική κυριαρχία για να καταλήξει ότι “βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου”.
Για να εξηγήσει το θρίλερ της ελληνικής προσπάθειας δανεισμού, έφερε το παράδειγμα του άρρωστου τζογαδόρου που καταλήγει από τα καζίνο στους τοκογλύφους και υποστήριξε ότι έχει την ιστορική ευθύνη να επιστρέψει τη χώρα την αυτονομία της, ώστε να μην ορίζουν άλλοι, ξένοι, την εθνική μοίρα.  
Ο πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή του ομιλία, δεν έκανε μία πολιτική ομιλία, αλλά μία κινηματογραφική εμφάνιση.
Απευθύνθηκε στο θυμικό της ελληνικής κοινωνίας προσκαλώντας τους πολίτες να αναλάβουν ρόλο κομπάρσων σε μία ταινία τρόμου και φαντασίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος στον ρόλο του εθνικού ήρωα που θα νικήσει το κακό, θα παλέψει με τα στοιχεία της φύσης και με το σπαθί του θα σκοτώσει το δράκο για να ελευθερώσει την ωραία Ελλάδα, που βρίσκεται φυλακισμένη στο μαγεμένο κάστρο.
Μετά την "Θεία Κωμωδία" η ...Ανάσταση!
( παραπλεύρως ο πίνακας του Έλ Γκρέκο: Η Ανάσταση)

Δείτε το video της ομιλίας του πρωθυπουργού:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος δίνει την αίσθηση ότι έχασε την μπάλα.
Αλλού παίζετε τώρα, εκτός Ελλάδας η μπάλα.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΩΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Αντί να περιορίσει την ζημία από την Κρίση την ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ.

ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Μόνο ο άδειος ντενεκές κάνει θόρυβο.

Προεκλογικά δεν ήθελε την συναίνεση με τον Καραμανλή.

Ήθελε να γίνει αυτός πρωθυπουργός και ο Σαμαράς ήθελε να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Τα καταφέρανε. Ποιος το πίστευε αυτό προτού ένα χρόνο.

Θεωρώ ότι βλέπουμε ένα στημένο παιχνίδι.

Η βάση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να αντιδράσει.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!