Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει ακάλυπτες υποσχέσεις


Οι εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της οικονομίας βρέθηκαν και πάλι στο στόχαστρο του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στις Σέρρες.

Ο κ.
Κώστας Καραμανλής υποστήριξε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
μοιράζει ακάλυπτες υποσχέσεις, αντιπαραθέτοντας «το δρόμο της ευθύνης» από πλευράς ΝΔ. Κάνοντας αναφορά στο Σκοπιανό, έστειλε νέο μήνυμα στη γειτονική χώρα και διατύπωσε επικρίσεις κατά του ΠΑΣΟΚ.

Eπανέλαβε πως οι περιστάσεις στην οικονομία απαιτούν άμεσα δύσκολες αποφάσεις, τις οποίες, όπως ανέφερε, ανέπτυξη με παρρησία, χωρίς στρογγυλέματα και ωραιοποιήσεις.


Σε αντιδιαστολή ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ, «ενώ τραγικοποιεί τις δυσκολίες, παρουσιάζει ευχάριστες συνταγές και δεν τολμά να αποκαλύψει κανένα από τα δύσκολα μέτρα που θα έπαιρνε εάν ερχόταν στην εξουσία».


Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ακόμη πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν λέει τίποτα συγκεκριμένο για τη δημοσιονομική εξυγίανση, «το μόνο που υπονοεί το δήθεν σχέδιό του είναι ο ανεξέλεγκτος δανεισμός και, στη συνέχεια, η δραματική αύξηση των φόρων που θα καταστεί αναπόφευκτη».


Συμπλήρωσε μάλιστα πως «ο λογαριασμός για όλα όσα ανεύθυνα υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ, θα πήγαινε στα ασθενέστερα και μεσαία εισοδήματα».


Καταλήγοντας τόνισε πως η αισιοδοξία στην αγορά δεν χτίζεται με θεωρίες, γενικολογίες και ευχολόγια αλλά με ξεκάθαρες πολιτικές, με δύσκολες αποφάσεις, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.


Αναφερόμενος στο Σκοπιανό υπογράμμισε πως η Ελλάδα θέλει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους, προσθέτοντας όμως πως η πορεία του καθενός εξαρτάται, πρωτίστως, από τις δικές του επιλογές. Στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στα Σκόπια για τις σχέσεις καλής γειτονίας, σημείωσε πως «συγχωροχάρτι στους εθνικιστές των Σκοπίων δεν μπορεί να δώσει κανένας» και ζήτησε «τα μισόλογα που ακούγονται, τον τελευταίο καιρό, από το ΠΑΣΟΚ, να διευκρινιστούν άμεσα».


Παρακολουθήστε το βίντεο



Δεν υπάρχουν σχόλια: