Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Σχέδιο 100 ημερών εξήγγειλε ο Παπανδρέου

Το σχέδιό του για τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με την ψήφιση 5 νομοσχεδίων, παρουσίασε από το βήμα της ΔΕΘ ο Γιώργος Παπανδρέου, επικεντρώνοντας στην Οικονομία και το Κράτος.


"...Δεν οραματίζομαι το ανέφικτο, αλλά το ...αυτονόητο που δικαιούται ο ελληνικός λαός..." είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αρχή της ομιλίας του, ενώ δήλωσε έτοιμος να πάρει ...αποφάσεις και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε κατάργηση του ΕΤΑΚ και επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, "πάγωμα" των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, αύξηση των επενδύσεων, μέτρα για την στήριξη της απασχόλησης και ..."νοικοκύρεμα" στα δημόσια οικονομικά.


Παράλληλα, οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Κράτος περιλαμβάνουν: διαφάνεια στη χρηματοδότηση της πολιτικής και των δημοσίων έργων, ενίσχυση του ΑΣΕΠ, ριζική αποκέντρωση και νέο εκλογικό νόμο.


"...Κάθε πολιτική και κάθε ενέργεια του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα διέπεται από αξιοκρατία, διαφάνεια, ποιότητα, συμμετοχή, αξιολόγηση και λογοδοσία...", είπε ο κ. Παπανδρέου.


Το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να δεχθεί "βροχή" ερωτήσεων τόσο για τις οικονομικές του εξαγγελίες, όσο και για το ..."διαζύγιο" με τον Κώστα Σημίτη.(;)

gianniotis

Δεν υπάρχουν σχόλια: