Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ο «Γιωργάκης» έγινε επιτέλους Γιώργος


Τις τελευταίες ώρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας καλά οργανωμένης στήριξης στον Γ. Παπανδρέου από τα μέσα ενημέρωσης. Βροχή οι δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα από 5,5 έως 7 μονάδες και αυτοδυναμία.


Και καλά να δεχθούμε ότι το Mega και ο ΔΟΛ το γύρισαν στο… ζεϊμπέκικο του Γιώργου, αλλά ακόμη και ο ΑΝΤ1 του «γαλάζιου» Μ. Κυριακού και το Alter του Κουρή με μπροστάρη τον Ν. Χατζηνικολάου «πρασίνισαν» σαν να προέκυψε ξαφνικά η … πράσινη επανάσταση.


Φαίνεται λοιπόν ότι οι βαρόνοι των Media και οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες αποφάσισαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ρεύμα και είπαν να βάλουν ένα χεράκι.

Αν προσέξει, πάντως, κανείς ειδήσεις και πολιτικές αναλύσεις θα διαπιστώσει ότι «κρατούν και μια πισινή» για την επόμενη ημέρα. Τότε που ο Γ. Παπανδρέου δεν θα είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και θα τον περιμένουν στη γωνία για να τον «ξεσκίσουν».



Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στήριξης είναι και η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Mega από την GPO του κ. Θεοδωρικάκου η οποία τόσα χρόνια εβάλλετο ότι «έκανε τα χατίρια» για την Ρηγίλλης.

Δεν είναι μόνο η μεγάλη διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ που έδωσαν.

Ήταν εκείνη η απάντηση των ερωτηθέντων στο ερώτημα αν έβλαψε το ΠΑΣΟΚ η απομάκρυνση του Κ. Σημίτη, που έβγαζε μάτι.

Περίπου 7 στους 10… κούνησαν μαντήλι στον άλλοτε καταλληλότερο πρωθυπουργό – μέτρηση που αν θυμάμαι καλά αποτελεί εφεύρεση του κ. Νικολακόπουλου.

Την ίδια ώρα η Ρηγίλλης έκανε ότι μπορούσε με τα ψηφοδέλτια για να προσθέσει κι άλλη απελπισία και οργή στους δικούς τους και για να δώσει υλικό σε κανάλια και μπλογκς να κατηγορήσουν τον Καραμανλή ότι δεν τολμά να ανανεώσει το κόμμα του.



Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της επικοινωνιακής ανεπάρκειας της ΝΔ ήταν ότι δεν κατάφερε ούτε τις δηλώσεις του Αλμούνια και το θέμα Παπαδήμου να αξιοποιήσει.

Ο Αλμούνια μόνο που δεν πήρε μια σημαία της ΝΔ να την σηκώσει στις Βρυξέλλες (βλ. «Πάγος» Αλμούνια στον Γιώργο).

Ενώ ο Παπαδήμος που προοριζόταν για πράσινος τσάρος της Οικονομίας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην θέση του Κ. Σημίτη την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια (βλ. Τέλος στα σενάρια Παπαδήμου).



Φαίνεται λοιπόν ότι οι αποφάσεις έχουν ληφθεί στους κύκλους της διαπλοκής.

Ο Γιώργος τα κάνει όλα καλά, ξεπέρασε τον Καραμανλή στην ΔΕΘ, είναι ισχυρός, έχει κότσια κι αυτό πρέπει να «ταΐσουμε» τον κόσμο.



Έτσι σιγά – σιγά και με την αμέριστη βοήθεια της …ΝΔ ο Γιωργάκης αποκαλείται πλέον από την διαπλοκή «Γιώργος» και με τη φόρα που έχουν πάρει μπορεί να γίνει και Γεώργιος Παπανδρέου.



Από την άλλη πλευρά μια ΝΔ σε κατάσταση νευρικού κλονισμού.

Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια αλλοπρόσαλλες.

Πέταξε έξω τους Βατοπεδινούς αλλά τους… μισούς.

Ο Δούκας πλήρωσε την εμμονή του πεθερού του να είναι βουλευτής παρά την κατάσταση της υγείας του.

Ο δε Τσιτουρίδης ούτε ξέρει τι πλήρωσε.

Διότι αν εμπλέκεται πράγματι στην υπόθεση των ομολόγων κι έχει καίρια ευθύνη έπρεπε να κοπεί από τα ψηφοδέλτια του 2007, όχι ετεροχρονισμένα.



Κι αν κόπηκε όντως για τα ομόλογα γιατί στα ψηφοδέλτια είναι ο Γ. Αλογοσκούφης, βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης;



Και ξέρετε ποιο είναι το πιο εξωφρενικό απ΄ όλα;

Ότι μας δουλεύουν κανονικά. Μπροστά στα μάτια μας, που λένε.

Μεταξύ των άλλων εμφανίσθηκε χθες στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο ALTER, δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ, που υπήρξε και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κανένα κανάλι και δελτίο ειδήσεων που να χτυπάει τον Καραμανλή».

Κι από κοντά διάφορα μπλογκάκια και σαϊτς να καμαρώνουν που ο εν λόγω δημοσιογράφος κατάγγειλε επιτέλους ανοικτά «την σχέση της κυβέρνησης Καραμανλή με την διαπλοκή και τους νταβατζήδες».


Έλεος ….


Οικονομικός



Δεν υπάρχουν σχόλια: