Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν διδάχθηκαν τίποτα...

Ένας από τους λόγους που το ΠαΣοΚ βρέθηκε στην Αντιπολίτευση ήταν η αλαζονεία που εξέπεμπε στην κοινωνία.

Ένας από τους λόγους που ,όπως βλέπω τα πράγματα, θα παραμένει στην Αντιπολίτευση είναι ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα. Κρίμα γιατί στο ΠαΣοΚ υπάρχουν και σεμνοί άνθρωποι, αλλά είναι απλώς παρατηρητές στο σημερινό ΠαΣοΚ της ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου.

Πριν λίγες ημέρες στην ομιλία του στην Τρίπολη ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ προσπαθώντας ψευδεπίγραφα να δηλώσει ότι το ..new pasok διαφέρει από το old pasok, απηύθυνε (?) μήνυμα προς όλους όσοι επιχειρήσουν να συμπεριφερθούν με αλαζονεία και πληγώσουν την.... Δημοκρατική Παράταξη.

Θα μπορούσα να επικαλεστώ -για να δικαιολογήσω το «ψευδεπίγραφα» ή την αλαζονεία τους- μόνο την χρόνια και αυθαίρετη «οικειοποίηση» του όρου Δημοκρατική παράταξη ( που την επαναλαμβάνει συχνά και ο κ.Γ.Παπανδρέου).

Μια αυθαίρετη οικειοποίηση που προσβάλει επί χρόνια τον οποιοδήποτε πολίτη αυτής της χώρας που κάνει το σφάλμα να μην ανήκει κομματικά στο ΠαΣοΚ. Δείγμα σαφώς αντιδημοκρατικότητας και αλαζονείας όπου παραπέμπει ευθέως στο «πας μη ΠαΣοΚ, ...μη δημοκράτης!».

Η αλαζονεία όμως είναι μια ανίατη ασθένεια με ποικιλόμορφες αιτίες που δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Ίσως αυτό θα έπρεπε να το κάνει το ΠαΣοΚ το 2004 όταν του γύρισε την πλάτη ο ελληνικός λαός και το έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Δεν το έκανε και η ...ασθένεια υποβόσκουσα κατατρώει τις σάρκες του. Τα παραδείγματα πολλά τόσο σε κεντρικό επίπεδο , όσο και σε περιφερειακό. Πρόσφατο παράδειγμα όπως με πληροφορούν τα πεπραγμένα του κ. Πάνου Μπεγλίτη στην Κορινθία.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου όπως ανέφερε το diogenis-press.blogspot.com πριν λίγες ημέρες, διοργάνωνε ή μετείχε σε ιδιωτικές συναντήσεις με γιατρούς της περιοχής του όπου το ...διακύβευμα ήταν να μοιραστούν από τώρα οι θέσεις του διευθυντή του ΙΚΑ Κορίνθου αλλά και η θέση του Νομίατρου.

Αυτά περί αξιοκρατικών κριτηρίων που με στόμφο διαγγέλλει ο κ. Παπανδρέου είναι προφανώς λογοτεχνικά τερτίπια του λογογράφου του. Δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι διαφορετικό αφού ο κ. Μπεγλίτης αποτελεί έναν εκ των στενών συνεργατών του με καθημερινού επιπέδου επαφή.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου κ. Μπεγλίτης υπερέβη τα εσκαμμένα όταν προχθές στην τελετή των εγκαινίων της Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης "Κορινθία 2009" ,επιτέθηκε φραστικά στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας .

Από το επίσημο βήμα όπου τον προσκάλεσαν να εκφωνήσει έναν σύντομο χαιρετισμό χρησιμοποίησε φράσεις του τύπου "το party τελείωσε" και προστακτικές του τύπου "σοβαρέψου" απευθυνόμενος προς τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου που τον κάλεσε.

Στάσεις και φράσεις που δηλώνουν περίτρανα την αλαζονεία και το new face του ΠαΣοΚ που δεν διαφέρει σε τίποτα από το old face που τιμώρησε ο ελληνικός λαός. Το γεγονός σχολιάστηκε έντονα από το σύνολο των παρευρισκομένων επιχειρηματιών- εκθετών και προσκεκλημένων πολιτών.

Μάλιστα άνθρωποι του παλαιού "ζιβαγκάτου" και γνήσιου ΠαΣοΚ ,που παρευρίσκονταν στο ακροατήριο, μου μετέφεραν ότι : « Ή ο Πάνος (ο κ.Μπεγλίτης) αλλάζει μόνο την γούνα του και όχι τα χούγια του ή δυσαρεστήθηκε έντονα από την παρουσία Ρώσων επιχειρηματιών όπου είχαν έρθει με πρόσκληση του Επιμελητηρίου για να εξετάσουν την δυνατότητα συνεργασίας με εκθέτες αγροτικών προϊόντων και οικοδομικών υλικών ».

Ότι και να συμβαίνει , γεγονός είναι ότι η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ στερείται ελληνικής παιδείας. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα γνώριζαν τα λόγια του Μένανδρου: «Αλαζονείας ούτις εκφεύγει δίκην» (Δεν μπορεί κανένας να αποφύγει την τιμωρία για την αλαζονεία του).

ΥΓ. Η φωτο προέρχεται από το diogenis-press.blogspot.com και είναι χαρακτηριστική. Θεωρώ ότι επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές των όσων περί αλαζονείας μου κατήγγειλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: