Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Συναγερμός στην Καβάλα για ένα κουτί σφαίρες που βρέθηκε σε αεροσκάφος.

«Κόκκινος» συναγερμός σήμανε στην ασφάλεια του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Χρυσούπολη της Καβάλας, όταν οι υπάλληλοι ανακάλυψαν ένα κουτί γεμάτο σφαίρες των 22 χιλιοστών μέσα στον χώρο αποσκευών αεροσκάφους της Athens Airways(φωτογ.), το οποίο είχε προσγειωθεί νωρίτερα!
Αμέσως κλήθηκε ο...
αερολιμενάρχης που με τη σειρά του ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν αμέσως στο αεροπλάνο το οποίο αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας. Από την έρευνα που έκαναν, διαπίστωσαν ότι το κουτί –που προφανώς έπεσε από την βαλίτσα κάποιου επιβάτη- περιείχε φυσίγγια που χρησιμοποιούνται για σκοπευτικά όπλα από αθλητές που συμμετέχουν σε αγώνες σκοποβολής και όχι σφαίρες για κοινά πιστόλια!

Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι πυρομαχικά «πέρασαν» από τον έλεγχο αποσκευών χωρίς να εντοπιστούν, προκάλεσε «πονοκέφαλο» τόσο στη διοίκηση του αεροδρομίου όσο και στην ΕΛ.ΑΣ.. Ήδη, το αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου ξεκίνησε προανάκριση για να εξακριβώσει πώς και γιατί παραβιάστηκαν οι αυστηροί κανόνες ασφαλείας και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

Κίνδυνος δεν υπήρξε, αφού η βαλίτσα που περιείχε τις σφαίρες βρισκόταν στο χώρο αποσκευών, όπου δεν έχουν πρόσβαση οι επιβάτες. Ωστόσο, ακόμη κι αν ο κάτοχός της κατείχε νόμιμα τα φυσίγγια, όφειλε να είχε δηλώσει την μεταφορά τους πριν επιβιβαστεί και παραδώσει την αποσκευή του για φόρτωμα… Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε και σε ποιο αεροδρόμιο φορτώθηκε, καθώς το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε κάνει αρκετά δρομολόγια εκείνη την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: