Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Γκάφα, άγνοια ή φτηνός λαϊκισμός;

Απαράδεκτη άγνοια και ερασιτεχνισμό επέδειξε ο κ.Παπανδρέου στα θέματα που αφορούν τους μικρομεσαίους. Ανέφερε με στόμφο πως:
"- Παρέχουμε εγγυήσεις απ' ευθείας σε επιχειρήσεις με αντικειμενικά κριτήρια.
- Διοχετεύουμε ρευστότητα στην αγορά μέσω του...
ΤΕΜΠΜΕ αξιοποιώντας τις παγωμένες εγγυήσεις ύψους 15 δις από το πακέτο ρευστότητας των Τραπεζών...."


Ως προς το πρώτο σκέλος της εξαγγελίας του κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στον κ. Παπανδρέου πως από το περασμένο Δεκέμβριο, με την έναρξη της κρίσης, η κυβέρνηση ενεργοποίησε τον μηχανισμό του ΤΕΜΠΜΕ παρέχοντας εγγυήσεις απ' ευθείας σε επιχειρήσεις με αντικειμενικά (χρηματοοικονομικά και μόνον) κριτήρια. ¨Ενα πρόγραμμα που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία παρέχοντας, μέχρι σήμερα, εγγυήσεις της τάξης των 5 δις ευρώ σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις...Κι ένα ακόμη κυβερνητικό πρόγραμμα που κατασυκοφαντήθηκε και λοιδωρήθηκε ασύστολα από το ΠΑΣΟΚ (βλ ποστ μας http://atithasos.blogspot.com/2009/09/blog-post_7149.html).

Ως προς το δεύτερο σκέλος των εξαγγελιών του κ. Παπανδρέου είναι κανείς να απορεί! Ο κ.Παπανδρέου ανακατώνει δύο "αφορισμένα" , "αμαρτωλά" και κατασυκοφαντημένα από την παραταξή του μέτρα (εγγυήσεις πακέτου ρευστότητας των Τραπεζών και ΤΕΜΠΜΕ) σε ένα "σούπερ - ντούπερ" υπερπακέτο "αχταρμά"!

Ακόμη και ο πιό καλοπροαίρετος σχολιαστής θα αναρωτηθεί:

Δεν γνωρίζει άραγε ο κ. Παπανδρέου - και αν όχι αυτός τουλάχιστον οι πολυσχήμονες συμβουλοί του - πως το πρόγραμμα ενίσχυσης τραπεζών εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συγκεκριμένο σκοπό και με ημερομηνία λήξης;

Δεν του είπε άραγε κανείς πως το πρόγραμμα ενίσχυσης ρευστότητας των Τραπεζών έληξε εδώ και ΠΕΝΤΕ (!) μήνες;

Αλλά και ακόμη και να υπήρχε εν ζωή αυτό το πακέττο, θα αδυνατούσε να χρηματοδοτήσει το ΤΕΜΠΜΕ, διότι απλούστατα το ΤΕΜΠΜΕ δεν είναι τραπεζικό ίδρυμα και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του πακέτου ρευστότητας των Τραπεζών!

Γκάφα, άγνοια, φτηνός λαϊκισμός;

Οποια και να είναι η απάντηση αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Παπανδρέου είναι όχι μόνο αδιάβαστος αλλά και κατώτερος των περιστάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: