Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Τον Πολάκη από τη μαρκίζα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον κατεβάζει κανείς

Η απαίτηση της ομάδας των «87», από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τον Παύλο Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής και από το κόμμα, είναι ένα πετυχημένο στρατήγημα που παρήγαγε ήδη αποτέλεσμα.
Τα στελέχη που έχουν ευθεία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα – ωστόσο δεν θέλουν να καταχωρηθούν ως «ομάδα Τσίπρα» - υποχρέωσαν τον Στ. Κασσελάκη να αγκαλιάσει (ξανά) τον Π. Πολάκη με τέτοια θέρμη,  που ακυρώνει το δήθεν μήνυμα αποστασιοποίησης από τον αδυσώπητο και ανοικονόμητο πολακισμό.
Κατάφεραν εν μέρει να ακυρώσουν και την εντύπωση ότι ο Στ. Κασσελάκης αποδείχθηκε σε αυτό το πεδίο πιο…ηγέτης από τον Τσίπρα...
Η δική τους πίεση, όμως δικαιώνει και τις κατηγορίες περί υποκριτικής διαγραφής που απηύθυνε από την πρώτη στιγμή προς την Κουμουνδούρου η κυβέρνηση και η Ν.Δ.   
«Ο Παύλος Πολάκης είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν. Και αυτό για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχουν άλλοι που εσκεμμένα και καθημερινά πληγώνουν το κόμμα πολιτικά (και όχι συμπεριφορικά) για να υπηρετήσουν τις μικροφιλοδοξίες τους. Όσοι κρύβονται πίσω από διαρροές, ας ασχοληθούν με εκείνους καλύτερα» έγραψε στα σόσιαλ μίντια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Προφανέστατα η Κουμουνδούρου συνυπολόγισε και την προειδοποίηση του διαγραφέντα ότι δεν του αρκεί η έκφραση της προεδρικής αγάπης. Ο Στ. Κασσελάκης αδιαμεσολάβητα, δημόσια και απόλυτα, δήλωσε προς πάσα ενδιαφερόμενο πως η παρουσία του Π. Πολάκη στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαπραγμάτευτη!

Η ανάρτηση του, είχε όμως και ένα δεύτερο επίπεδο.

Κατέστησε τους εσωκομματικούς επικριτές του Πολάκη (όντως ορισμένοι εμφανίζονται να ενοχλούνται όψιμα από τον πολακισμό) περισσότερο επιζήμιους για το κόμμα από τον τοξικό, εχθροπαθή και κακοποιητικό εκφραστή του.  
Συνοπτικά, η συμμαχία με το βουλευτή Χανίων παραμένει για τον Στ. Κασσελάκη όρος πολιτικής ύπαρξης και επιβίωσης στο περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ και το γνωρίζουν και οι δύο εξίσου καλά.
Με όρους θεάματος και μαρκίζας τα αφεντικά του καταστήματος, έχουν εμπεδωμένη και βιωματική αντίληψη πως η δευτεροκλασάτη, λαϊκιά, και σχετικά κακόφωνη «φίρμα», έχει γκέλ και γεμίζει το μαγαζί. 
«Όπου πάω στη χώρα τον Παύλο τον εκθειάζουν… Ακόμα και στις Σπέτσες οι γείτονές μου ζητούσαν τον Παύλο για συμβουλές» είχε εξομολογηθεί ο πρόεδρος Κασσελάκης, προ μηνών στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα.  
Από τότε ο βουλευτής Χανίων έπαψε να είναι συντονιστής των τομεαρχών, μέλος της Κ.Ο ωστόσο ο ίδιος άνθρωπος που του στέρησε τους τίτλους, του αναγνωρίζει το μείζον: «αντιπολιτευτική ισχύ».
Την οποία εκτιμά ότι δεν του προσφέρει η κυρία Γεροβασίλη ή κυρία Λινού, ο Σ. Φάμελλος ή ο βετεράνος Αλ. Φλαμπουράρης που είναι ελεύθεροι να φύγουν και πολύ θα διευκόλυνε την ηγεσία, ένα άλμα τους εκτός του ΣΥΡΙΖΑ

Τον κύριο Παύλο Πολάκη, πάντως, όπως φάνηκε από τη «μαρκίζα» δεν τον κατεβάζει κανείς! 

Κατερίνα Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: