Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Κρυφή δημοσκόπηση αποτυπώνει την αλλαγή κλίματος - 29-07-2024

Μπορεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκάλεσε πρόσκαιρους τριγμούς στη ΝΔ και να δημιούργησε ελπίδες στα κόμματα της κεντροαριστεράς, όμως οι τελευταίες εξελίξεις με τον Πολάκη φαίνεται πως τις… ψαλίδισαν.
Το περιστατικό με τη νομική σύμβουλο του Άδωνι Γεωργιάδη σε Επιτροπή της Βουλής, φαίνεται πως ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος αποφάσισε τη διαγραφή του βουλευτή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Το κλίμα για τον Παύλο Πολάκη ήταν τόσο βαρύ που δεν του τηλεφώνησαν για να τον ενημερώσουν και μόνο του το ανακοίνωσαν. Μάλιστα, ο ίδιος είπε πως είναι και παραμένει ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν διεγράφη από το κόμμα.
Ωστόσο, η διαγραφή του έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού ο Παύλος Πολάκης έχει… κοινό στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, εντός του κόμματος ο «πόλεμος» συνεχίζεται και αυτό αποσυσπειρώνει τους ψηφοφόρους…

Ταυτόχρονα, στο ΠΑΣΟΚ ο… εμφύλιος είναι σε άλλο επίπεδο όπου επτά διεκδικούν την προεδρία μετά το «χαστούκι» των ευρωεκλογών... Συσπείρωση των ψηφοφόρων δεν υπάρχει, δεδομένων και των εσωκομματικών εκλογών αφού δεν υπάρχει ισχυρός αρχηγός να ενώσει το κόμμα.

Τι δείχνει κρυφή δημοσκόπηση

Από τα δεδομένα κρυφής δημοσκόπησης προκύπτει πως ο «πόλεμος» στον κεντροαριστερό πολιτικό χώρο μόνο οφέλη έχει προσφέρει στη ΝΔ.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ που βγήκε «λαβωμένη» από τις ευρωεκλογές, πλέον έχει μαζέψει απώλειες στο ποσοστό της και εμφανίζεται ενισχυμένη.
Παρά την αισιοδοξία που προκάλεσαν οι απώλειες του κυβερνώντος κόμματος σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως η ψαλίδα κλείνει.
Και αυτό διότι ο… χαμός με τον Πολάκη και οι πολλοί υποψήφιοι στις εσωκομματικές, μόνο κακό έκαναν σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Από την κρυφή δημοσκόπηση προκύπτει πως η ΝΔ συγκεντρώνει 33% με 35% από το 28,31% των ευρωεκλογών ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ χάνουν περί το 2% το καθένα και κινούνται γύρω στο 12% και το 10% αντίστοιχα.

Επίσης, μικρή πτώση σημειώνει το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης που βρίσκεται περί του 8%, γεγονός που δικαιολογείται από την άνοδο της ΝΔ ενώ κατά 2% έχει ανέβει το ΚΚΕ «φλερτάροντας» με διψήφιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: