Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ολυμπιακοι Αγώνες 2024: «Καλύτερο αθλητή του κόσμου» χαρακτήρισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ο προπονητής της Αυστραλίας

«Τελικός» για την
Εθνική Ομάδα μπάσκετ και το ματς της Παρασκευής με την Αυστραλία (2/8), μετά και τη (30/7) ήττα από την Ισπανία με 84-77.
Στον αγώνα αυτό στάθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο προπονητής της Αυστραλίας, Μπράιαν Γκούρτζιαν, που μίλησε με κολακευτικά λόγια για το μεγάλο «αστέρι» της εθνικής μας ομάδας, Γιάννη Αντετοκούνμπο, μετά το τέλος της αναμέτρησης Αυστραλία – Καναδάς, που έληξε με νίκη του δεύτερου με 93-83...

«Ο καλύτερος αθλητής του κόσμου»

«Ο Καναδάς ανήκει στο παρελθόν πλέον και τώρα βρίσκεται μπροστά μας μία καινούργια πρόκληση. Θα είναι άλλη μία μάχη. Όλες οι προκλήσεις είναι διαφορετικές. Είναι πολύ καλοί στο σουτ από την περιφέρεια και στην κυκλοφορία της μπάλας, επωφελούνται στο σουτ από αυτήν. Έχουν τον καλύτερο αθλητή στον κόσμο και έναν εκ των κορυφαίων παικτών. Είναι γύρω από το καλάθι και ρολάρει παίζοντας με πλάτη, κάτι που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά», τόνισε ο Αυστραλός κόουτς αναφερόμενος στον ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς.

Αναφορικά με τον αγώνα εναντίον της Ελλάδας, ο Γκούρτζιαν είπε:
«Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε απόλυτα από απόψε σε αυτό το παιχνίδι. Το καλό με αυτό το τουρνουά είναι ότι έχεις δύο μέρες ρεπό από το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να καταστήσω σαφές στους παίκτες μου ότι όταν αφήνουν τα αποδυτήρια δεν είναι απλά ένα παιχνίδι αλλά ένα τουρνουά και το μέλλον μας σε αυτό έχει να κάνει με το επερχόμενο ματς».

Υπενθυμίζεται ότι η ήττα των «καγκουρό» από τον Καναδά τους έβαλε σε περιπέτειες αναφορικά με την πρόκριση στη δεύτερη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: