Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Οι διάλογοι Μέρκελ, Ντράγκι, Γιούνκερ με Τσίπρα - Tο παρασκήνιο από την 7μερη συνάντηση στις Βρυξέλλες

Tο παρασκήνιο από την 7μερη συνάντηση στις Βρυξέλλες: Οι διάλογοι Μέρκελ, Ντράγκι, Γιούνκερ με Τσίπρα

Αρκετό παρασκήνιο είχε η επταμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στους Ευρωπαίους εταίρους.

Οπως μετέδωσε απόψε το Mega και ο Χρήστος Τσιγουρής 
ο Μάριο Ντράγκι έμοιαζε με... Πόντιο Πιλάτο όταν ο Ελληνας Πρωθυπουργός του είπε ότι η Ελλάδα από τον Αύγουστο πληρώνει κανονικά το χρέος της και δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, με τον επικεφαλής της ΕΚΤ να τονίζει ότι... ήδη έχουν ενισχυθεί οι ελληνικές τράπεζες.
Εν συνεχεία η Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε να μάθει τα νομοσχέδια της Ελλάδας και τι περιλαμβάνουν αυτά, ενώ έδειξε υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων. 
Η απάντηση του κ.Τσίπρα ήταν ότι είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων με διεθνείς ενέργειες και τόνωση της απασχόλησης, καθώς και ότι στόχος είναι να έχει σημαντικό ρόλο το Δημόσιο σε αυτές τις συμφωνίες, κάτι που συμβαίνει και στην Γερμανία.
Επίσης, η στάση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν αρκετά υποστηρικτική για την Ελλάδα, αν και έδειξε αρκετά επικριτικός αναφορικά με την στάση απέναντι στα τεχνικά κλιμάκια και τις δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα, με τον Ελληνα Πρωθυπουργό να απαντά ότι υπάρχουν δηλώσεις που επιθυμούν να εκτρέψουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: