Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ο νέος σταρ υπουργός της ΕΕ μετά τον Βαρουφάκη - Αδυνάτισε, γυμνάστηκε, άλλαξε κούρεμα, ντύθηκε μοδάτα και έκανε τις γυναίκες να παραληρούν [εικόνες]

Ο νέος σταρ υπουργός της ΕΕ μετά τον Βαρουφάκη -Αδυνάτισε, γυμνάστηκε, άλλαξε κούρεμα, ντύθηκε μοδάτα και έκανε τις γυναίκες να παραληρούν [εικόνες]Μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη ήρθε η σειρά του Τζορτζ Οσμπορν.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν επί εβδομάδες με το στιλ, την εμφάνιση και τη... γοητεία του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Γυναίκες παραληρούσαν στο πέρασμά του και άλλα παρόμοια.

Ομως, αυτή η εικόνα του υπουργού-γόη, ή έστω του μοναδικού υπουργού-γόη του Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται ότι απειλείται από έναν πολιτικό που κρατά επίσης το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών. Στη Μεγάλη Βρετανία βέβαια. O λόγος για τον Τζορτζ Οσμπορν...


Η εμφάνιση του Οσμπορν που εξέπληξε


Χθες, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών βγήκα από την Ντάουνινγκ Στριτ με το «κόκκινο βαλιτσάκι» στο χέρι. Δεν πρόκειται για το χαρτοφύλακά του, φυσικά, αλλά για την τσάντα στην οποία τοποθετείται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός της Μεγάλης Βρετανίας. 

Μάλιστα, είθισται, ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών να ποζάρει χαμογελαστός με το χέρι με το οποίο κρατά τον κόκκινο χαρτοφύλακα, παρατεταμένο. Ακόμη και αν το περιεχόμενο της τσάντας δεν θα επέτρεπε χαμόγελα...
Και ήταν ακριβώς αυτό το στιγμιότυπο, με τον κόκκινο χαρτοφύλακα, που έκανε τις γυναίκες να παραμιλούν. Και τους άνδρες να πλημμυρίσουν με πικρόχολα σχόλια το Διαδίκτυο.

Και μπορεί το γεγονός ότι ο Τζορτζ Οσμπορν έχει χάσει πολλά κιλά να είναι κάτι που φαίνεται εδώ και καιρό, ωστόσο, όπως στόχος του Βρετανού υπουργού Οικονομικών, ήταν, όπως αποδεικνύεται, μια ριζική αλλαγή της εμφάνισής του. Μετά τα κιλά, λοιπόν, ακολούθησε και η πλήρης αλλαγή λουκ, με διαφορετικό κούρεμα και άλλο στιλ ντυσίματος.
Η επίσημη πρώτη αυτού του διαφορετικού λουκ, ήταν η εμφάνιση χθες με αφορμή τον βρετανικό προϋπολογισμό.
Ο Τζορτζ Οσμπορν εμφανίστηκε με νέο κούρεμα, με μύτες και διακριτική χωρίστρα στο πλάι, πολύ μέικ απ στο πρόσωπο και ένα μοντέρνο κοστούμι, με σακάκι με τρία κουμπιά και παντελόνι ελαφρώς... κοντό, όπως επιβάλει η μόδα.
Και μπορεί οι γυναίκες να αποθέωσαν τον 43χρονο υπουργό Οικονομικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένες από αυτές να υποστηρίζουν ότι με το νέο του κούρεμα είναι ίδιος ο Αντόνιο Μπαντέρα, οι... ζηλιάρηδες άνδρες, όμως, βρήκαν την ευκαιρία να πετάξουν τα καρφιά τους. Ετσι από το σχολιασμό δεν γλίτωσε ούτε το βαρύ μέικ απ του υπουργού, ούτε το κοντό παντελόνι  και τα τρία κουμπιά του σακακιού με κάποιους λίγο πιο καυστικούς να σχολιάζουν πως δεν περιόρισε τις περικοπές στον προϋπολογισμό αλλά τις επέκτεινε και στην εμφάνισή του. Δεν έλειψαν, βέβαια, και εκείνοι οι αυστηροί Βρετανοί που απλά χαρακτήρισαν το κοστούμι του Τζορτζ Οσμπορν φτηνιάρικο γράφοντας χαρακτηριστικά «ίσως τα ακριβά κοστούμια ήταν όλα στο καθαριστήριο».
O Mπαντέρα και ο Οσμπορν
Πώς κατάφερε να κάνει αυτές τις αλλαγές
Πάντως, από το 2010 που ανέλαβε κυβερνητικό πόστο ο Τζορτζ Οσμπορν, είναι αλήθεια πως έχει αλλάξει εντελώς στιλ, σε σημείο που ορισμένοι μιλούν για... άλλο άνθρωπο. Το 2010 ήταν ένα παχουλός, κλασικός μεσήλικας και σήμερα μιλούν όλοι για έναν στιλάτο 40άρη.
O Oσμπορν το 2001 και το 2015
Ο Οσμπορν το 2012
Ο Οσμπορν πριν ένα χρόνο και σήμερα
Η μεγάλη απώλεια βάρους ήρθε όχι μόνο από τις πολλές υποχρεώσεις και άγχη που έχει ως υπουργός Οικονομικών, αλλά πραγματικά, με τεράστια προσπάθεια. Οπως σημειώνουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Τζορτζ Οσμπορν έβαλε για τα καλά την άσκηση στη ζωή του, κάνοντας τζόκινγκ κάθε μέρα, ενώ ακολουθεί και την περίφημη δίαιτα 5:2 η οποία θέλει αυτόν που την υιοθετεί δύο ημέρες την εβδομάδα να καταναλώνει έως 600 θερμίδες και τις υπόλοιπες πέντε να τρώει κανονικά.
Και ναι, πίσω από αυτές τις αλλαγές και εν προκειμένω, βρίσκεται μια γυναίκα. Ή μάλλον μια γυναίκα και ένας άνδρα;. Η αναμόρφωση του στιλ του έγινε υπό την καθοδήγηση της Τία Ρότζερς (δίκη της ιδέα ήταν το νέο κούρεμα αλλά και η υιοθέτηση της δίαιτας 5:2), παραγωγό του BBC, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο πολιτικός συντάκτης Νικ Ρόμπινσον στον οποίο ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών έχει αναθέσει τη διαχείριση της εικόνας του.
Δεν λείπουν, ωστόσο, οι κακές γλώσσες που υποστηρίζουν ότι η αναμόρφωση του στιλ του, γίνεται έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα της... διαδοχής, να έχει όλο το πακέτο και άρα τις περισσότερες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.
Και καθώς η συγκεκριμένη φωτογραφία με το κόκκινο χαρτοφύλακα στο χέρι βγαίνει κάθε χρόνο, τα εν λόγω καρέ προσφέρονται για να αντιληφθεί κανείς τις τεράστιες αλλαγές που έχει κάνει στην εμφάνισή του ο Τζορτζ Οσμπορν τα τελευταία πέντε χρόνια.
2015
2014
2013
2012
2011

2010
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: