Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Reuters: Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι...ο Βαρουφάκης

"Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών είναι ασυνεπής, επιδειξιομανής και αδιάκριτος".
Ως «πρόβλημα» για την Ελλάδα και όχι ως εκείνος που θα φέρει τη λύση στις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους δανειστές της, χαρακτηρίζεται από το Reuters ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΕ κατηγορούν τον Γ. Βαρουφάκη για την επιδειξιμανία, την ασυνέπεια και την αδιακρισία του, τα οποία έχουν καταστρέψει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και έχουν δημιουργήσει...
ανησυχία στους επενδυτές, σχολιάζει το δημοσίευμα.
Πολλοί Έλληνες όμως θεωρούν πως ο νέος υπουργός Οικονομικών εκπέμπει φρέσκο αέρα μιας και έχει καταφέρει να πει στους συναδέλφους του στο Eurogroup μερικές σκληρές αλήθειες για τις επιπτώσεις που έχει δημιουργήσει η πολιτική λιτότητα.
Οι προσπάθειές τους αυτές ωστόσο, να σπάσει τις ευρωπαϊκές συμβάσεις έχουν προκαλέσει έκπληξη. Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κατορθώσει να δημιουργήσει έριδες στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη για να αποφύγει τη χρεοκοπία και να θωρακίσει τη θέση της μέσα στην Ευρωζώνη, αναφέρει το δημοσίευμα.
«Ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν παρασκηνιακώς για το... πρόβλημα Βαρουφάκης, κατηγορώντας ευθέως τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών για επιδειξιομανία, ασυνέπεια και αδιακρισία, χαρακτηριστικά που έχουν πλήξει καίρια την αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους αλλά και τους επενδυτές», σημειώνει, επίσης, το Reuters.
Για τους Έλληνες όμως αυτή είναι η τελευταία τους ελπίδα για να αναδείξουν το σθένος τους σε αντίθεση με την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: