Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γιατί σήμερα είναι η μητέρα όλων των μαχών για την Ελλάδα

merkel-tsipras-synodos
«Μάλλον σήμερα (Πέμπτη) είναι η μητέρα των μαχών» δηλώνει παράγοντας της ΕΕ αναφερόμενος στην Ελλάδα και στην εξαμερή συνάντηση που ζήτησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για την εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς...
Σύμφωνα με το tovima.gr κοινοτικές πηγές λένε ότι η ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων την Τετάρτη «βάρυνε επικίνδυνα» από την εικόνα ασυνεννοησίας που μετέδιδαν τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονταν στην Αθήνα, ιδίως μετά την αποτυχημένη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group την Τρίτη το απόγευμα.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε την Τετάρτη ότι ανησυχεί για την Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Επιτρόπου Μοσκοβισί ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στο ευρώ με κάθε κόστος και η έμμεση «απειλή». Ντάισελμπλουμ για σενάρια Κύπρου την Τρίτη.
Κατόπιν όλων αυτών σε πολύ βαρύ κλίμα προσέρχεται στην επταμερή –τελικά- συνάντηση αύριο στις Βρυξέλλες η ελληνική αποστολή υπό τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 21:00 της Πέμπτης.
Στο «ραντεβού» θα συμμετέχουν εκτός από τον έλληνα Πρωθυπουργό, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ , ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: