Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Μας κλείνουν ταξίδι «απολαυστικό» για την κόλαση!

Το έχουν πει πολλοί ότι «ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις» 

Αυτό, όμως, που βλέπουμε να επιδιώκει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ. ΕΛ στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους –δανειστές μας , δείχνει ότι προσπαθεί να μας στείλει στην κόλαση με τέτοιο τρόπο, ώστε να απολαύσουμε το ταξίδι!
Και καθώς πλησιάζουμε την πρωταπριλιά, η...

συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας θυμίζει τήν συνέπεια έργων καί λόγων αυτού του πολιτικοιδεολογικού αποβλάματος τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου!
Διότι η συγκυβέρνηση της Αριστεράς με κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και δεκανίκι τους ΑΝ.ΕΛ, με ταχύτητα φωτός πέρασε στην συγκυβέρνηση… εθνικής σωτηρίας, και από την συγκυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μεταλλάχθηκε σε συγκυβέρνηση… διαχείρισης του, του… «προγράμματος» και μάλιστα με ανθρώπινο πρόσωπο!
Αυτές, όμως , οι φραστικές μεταλλάξεις του πολιτικού λόγου των συγκυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, επιβεβαιώνουν και την χρεοκοπία των προεκλογικών , κοστολογημένων, όπως ακόμη επαίρονται , «μονομερών» ενεργειών τους, όπως πχ η «παύση πληρωμών στους δανειστές», « η διαγραφή του επονείδιστου χρέους» κλπ. κλπ.
Και αντ΄αυτών «ορκίζονται», τώρα, για να μας παραπλανήσουν, ότι αγωνίζονται για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη και το ευρώ!
Βέβαια, είναι γνωστό, ότι οι επιτυχημένοι πάντα έχουν ένα σχέδιο, ενώ οι αποτυχημένοι μία δικαιολογία!

Όμως, τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ είχαν και την αυταπάτη ότι οι πολιτικές ρητορείες τους, μπορούσαν να έχουν εντυπωσιακά φιλολαϊκά αποτελέσματα στο εσωτερικό και συμμαχίες στο εξωτερικό, αν αξιοποιούσαν τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας , και κυρίως τις «συμμαχίες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου», πού φαντάζονταν ότι είχαν στέρεα οικοδομήσει!
Αλλά επειδή, ούτε την Κύπρο δεν καταφέραμε να έχουμε συμπαραστάτη, σύμμαχο και συνήγορο στους ευρωπαϊκούς «θεσμούς»- έτσι τους μετονομάσαμε-, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η στενοκεφαλιά της ελληνικής κυβέρνησης σε συμπεριφορές και θέσεις που αποδεικνύουν ότι η άγνοια είναι… συνιστώσα της κυβερνητικής ανεπάρκειας.
Γι αυτό και το αχαρτογράφητο οικονομικό σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ , που επιβεβαιώνεται με τον πιο επώδυνο τρόπο, για τη χώρα και το λαό, μοναδικό στόχο έχει ακόμη «το χάιδεμα αυτιών» των αφελών.
Και η μεγαλύτερη επιπολαιότητα είναι ότι ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι είναι δέσμιοι της αυταπάτης ότι μπορούν να βάλουν στην κλίνη του προκρούστη το «σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας» επικαλούμενοι τη …νωπή λαϊκή εντολή!
Όλα αυτά, όμως, αποδεικνύονται το λιγότερο «φούμαρα» για να μην πούμε συνειδητή παραπλάνηση της ελληνικής κοινωνίας και επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά τη λαϊκή σοφία ότι τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν τις εκλογές και μετά το κυνήγι και το ψάρεμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: