Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Spiegel: “Η Ελλάδα επιτέλους δέχτηκε την πρώην Τρόικα”

Spiegel: “Η Ελλάδα επιτέλους δέχτηκε την πρώην Τρόικα”“Η Ελλάδα επιτέλους δέχτηκε την βοήθεια της... πρώην Τρόικα”, αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel που κρίνει θετικά το σημερινό Eurogroup και παρουσιάζει την Ελλάδα έτοιμη να διαπραγματευτεί εκ νέου με τους εταίρους.

Το γερμανικό περιοδικό δίνει μεγάλη... βαρύτητα στο που θα γίνει η επόμενη συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με τους “θεσμούς”. 
Στην Αθήνα ή στις Βρυξέλλες; 
Όπως αναφέρει, η ΕΕ έχει προτείνει οι συζητήσεις να γίνονται στις Βρυξέλλες, αλλά “κάποιες επισκέψεις στην Αθήνα, είναι αναπόφευκτες”. 
Να θυμίσουμε πως η ελληνική κυβέρνηση ήθελε εξαρχής να... καταργηθούν οι “ταπεινωτικές” επισκέψεις των Ευρωπαίων στην Ελλάδα...


Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, στο σημερινό Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών των 19 κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ουσιαστικά δεν ενέκριναν καμία απόφαση σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους.
Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στη στάση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup είχε χαρακτηρίσει “ανεπαρκείς” τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.
Ο πρόεδρος του Eurogroup, σύμφωνα με το περιοδικό, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να... αναπτύξει ταχύτητα, καθώς όπως είπε «έχουμε χάσει περισσότερο από δύο εβδομάδες κατά τις οποίες υπάρχει πολύ μικρή πρόοδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: