Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Το βούλευμα καταπέλτης για τη Siemens! Στο σκαμνί 64 πρόσωπα

siemensΣτο εδώλιο θα κάτσουν 64 πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου εφετών που εξεδόθη για την υπόθεση με τα «μαύρα» ταμεία του γερμανικού κολοσσού.

Οι δικαστές κρίνουν ότι πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη 64 κατηγορούμενοι, προκειμένου να δικαστούν για τη «σύμβαση 8002» που αφορούσε την ψηφιακο ποίηση του ΟΤΕ. 
Μεταξύ άλλων στο εδώλιο θα καθίσουν οι... Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.
Οι πράξεις που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές.
Επισημαίνεται ότι με το βούλευμα τέλος διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των, Μιχάλη Χριστοφοράκου, Χρήστου Καραβέλα και του τραπεζίτη Ζαν Κλόντ Οσβαλντ.

Ποιοι απαλλάσσονται
Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής. Από όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, Σάλινα, Αλεξια και Φοίβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: