Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Θα τα λύσει όλα η … Βαλαβάνη!

Φοροφυγάδες τρέμετε! Έρχεται το ΣΔΟΕ...

Το βαρέλι της φαιδρότητας δεν έχει πάτο τελικά.

Η Ελλάδα κατάντησε το ανέκδοτο του κάθε πικραμένου, και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, με σοβαρές γενικώς εφημερίδες (βλ. Financial Times) και άλλα ΜΜΕ να κάνουν πλάκα με τα κυβερνητικά μας στελέχη.

Πρώτη φορά Αριστερά, και πρώτη φορά τέτοια λοιδορία.
Μέχρι και οι αδελφοί Κύπριοι αποστασιοποιήθηκαν, μη θέλοντας να τους συνοδεύει η ρετσινιά του επιτήδειου μπαταχτσή, που πλέον χαρακτηρίζει την «περήφανη» Ελλάδα του Τσίπρα. 
Και αυτό είναι λογικό, αφού οι τροϊκανοί ζήτησαν νούμερα, κι εμείς τους στείλαμε το απόλυτο Νούμερο, και μάλιστα Δόκτορα!...

Ο οποίος τους απέστειλε μια ακόμη έκθεση ιδεών, προσπαθώντας να την πλασάρει ως σοβαρή κοστολογημένη και μελετημένη πρόταση για μεταρρυθμίσεις. Στην οποία μεταξύ άλλων περιγράφει και το πώς θα παταχθεί η φοροδιαφυγή!!!!!
Ή το πώς θα εξορθολογισθεί το δημόσιο, για να συμβάλλει στην πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη… μιλάμε για σαφήνεια όχι αστεία.

Μιλάμε για «σαφείς στοχευμένες προτάσεις» δηλαδή, που ο πολύς Μπαρουφάκης νόμιζε ότι θα έπειθαν τους ψυχρούς τεχνοκράτες, και πεπεισμένοι για την αποφασιστικότητά μας θα μας πλημμύριζαν στο χρήμα. Μόνο που ο Ντράγκι ακόμη γελάει, και μάλιστα στη τελευταία ποσοτική χαλάρωση που έκανε έδωσε στη … Μάλτα πιο πολλά απ’ όσα σε εμάς, αφού δεν μας έχει καμία πλέον εμπιστοσύνη λόγω του σούργελου που μας εκπροσωπεί ως υπουργός Οικονομικών.
Το οποίο σούργελο μας έκανε ακόμη μια φορά διεθνές πρωτοσέλιδο, για όλους τους λάθος λόγους.
Αναφέρομαι στην πρωτοφανή πρόταση του για «μυστικούς πράκτορες», οι οποίοι θα ελέγχουν και θα καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με τα όσα φοβερά αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών στο κείμενό του, οι «πράκτορες» αυτοί θα προέρχονται από διάφορα στρώματα της κοινωνίας (φοιτητές, νοικοκυρές, νταντάδες, ακόμη και τουρίστες σε περιοχές όπου ανθεί η φοροδιαφυγή), θα πληρώνονται με την ώρα, και θα έχουν συμβάσεις δύο μηνών.
Επιπλέον, θα είναι εφοδιασμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας, ενώ, ο Γιάνης επισημαίνει ότι και μόνο η είδηση ότι υπάρχουν χιλιάδες «μυστικοί πράκτορες» ακροβολισμένοι σε πολλά σημεία θα αλλάξει άρδην τις συμπεριφορές και θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα!!!!!
Αφέλεια; Βλακεία; Γενετική προδιάθεση; Τι απ’ όλα δεν ξέρω… αν και υποψιάζομαι.
Η επίσημη ονομασία που χρησιμοποιεί ο Γιάνης για την απίστευτη κατηγορία των μυστικών «αστυνόμων του ΦΠΑ» είναι « Onlookers VAT Evasion-Fighting Scheme», και μάλλον έκλεψε την ιδέα από κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα που είχε εφαρμόσει παλιότερα το αμερικανικό IRS, ή θα την ανακάλυψε σε κανένα βίντεο γκέιμ, αφού τα τελευταία χρόνια η επιστημοσύνη του εκεί ήταν αφιερωμένη, ως υπάλληλος μεγάλης εταιρίας videogaming (τα άλλα περί καθηγητιλικίων εγώ τα ακούω βερεσέ).
Προφανώς, ο Γιάνης πιστεύει ότι αν αμολύσει τους φοροράμπο του μεταμφιεσμένους σε λουόμενους, ή σε Φιλιππινέζες νταντάδες κλπ, θα τρομοκρατηθούν οι ιδιοκτήτες καντινών και μίνι μάρκετ, και θα αρχίσουν επιτέλους να κόβουν αποδείξεις, οπότε και θα σωθεί η Ελλάδα.
Τα άλλα περί λίστας Λαγκάρντ, περί φορολόγησης του Μπόμπολα, του μαύρου χρήματος, του λαθρεμπορίου καυσίμων, κλπ. πέρασαν στις καλένδες, όπως άλλωστε και κάθε άλλη παπαριά που είχαν υποσχεθεί οι οικονομικοί φωστήρες του Σύριζα.
Έτσι, στο εξής θα τρέμουν οι απάτριδες φοροφυγάδες ταβερνιάρηδες και λοιποί επαγγελματίες της εστίασης.
Φοροράμπο που κάνει τον Κινέζο. 
Μάλιστα, επειδή κυκλοφορούν φήμες ότι ο Γιάνης θα προσλάβει και Κινέζους, ή έστω Αλβανούς που θα παριστάνουν τους Κινέζους τουρίστες, καλά θα κάνουν οι επαγγελματίες αυτοί να προσέχουν: Αν τυχόν κανένας Κινέζος πελάτης τους ζητήσει τζιγεροσαρμάδες, ή χοντροκομμένο πατσά, ας είναι υποψιασμένοι… μάλλον θα πρόκειται περί μυστικού φοροράμπο και όχι για κάποιον μερακλή της ελληνικής κουζίνας.
Θα στείλει, λέει, και πράκτορες ντυμένους ως κλαρινογαμπροί, στα απανταχού λαϊκά πανηγύρια, προκειμένου να πιάσει την πρωτογενή φοροδιαφυγή, εκεί όπου οι ΛεΠαδες και οι Θώδηδες κλέβουν ξεδιάντροπα το κράτος.
Άκουσα και το άλλο, εξίσου κοστολογημένο «ανέκδοτο»: Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια… θα επαναπροσλάβει, λέει, τις απολυμένες καθαρίστριες, που όντας ήδη υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, θα ξαμολυθούν στις παραλίες και στα νησιά, και μεταμφιεσμένες σε Σουηδέζες, ή Ουκρανές τουρίστριες θα ξεσκεπάσουν την μεγάλη απάτη των εκεί καταστηματαρχών που ακούν απόδειξη και βγάζουν σπυριά.
Μπορεί να διορίσει και ως γενικό διευθυντή του νέου αυτού σώματος φοροράμπο τον δοκιμασμένο στα δύσκολα Τσε Ντουντούκα (τον θυμόσαστε;).
Πάντως, πέρα από την γελοιότητα του επιχειρήματος, υπάρχει και η σοβαρή πλευρά, αφού αν τυχόν εφαρμοστεί αυτή η σαχλαμάρα ελλοχεύει και ο κίνδυνος διαφθοράς μέσω της συναλλαγής κάτω από το τραπέζι, μεταξύ του «ελεγκτή» και του ελεγχόμενου, ειδικά σε μια χώρα όπου η μίζα ζει και βασιλεύει, και όπου έχουν χτιστεί περιουσίες από κρατικούς «φοροεισπράκτορες».
Φοροράμπο λαζογερμανός. 
Και μιας και είπα για περιουσίες, θυμήθηκα την άλλοτε ηγέτιδα του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, που σήμερα είναι υπεύθυνη για την είσπραξη των Δημοσίων Εσόδων!
Και η οποία αποδεικνύεται εξίσου ανεπαρκής στο έργο που ανέλαβε (με μισή καρδιά) αφού είναι αρμόδια για τις ΔΟΥ, όντας άσχετη, μιας και το βιογραφικό της την αναφέρει ως μεταφράστρια, και ως διευθύντρια μικρής οικογενειακής ξενοδοχειακής μονάδας (χάθηκαν οι λογιστές);
Γι αυτό και σε πρόσφατη συνάντησή της με το συνδικάτο των εφοριακών, τους απογοήτευσε, αγνοώντας βασικά πράγματα όπως π.χ. τον όρο φορολογικό πιστοποιητικό. Και παραπέμποντας τα όποια δίκαια ή άδικα αιτήματά τους στον… Μπαρουφάκη!
Πάντως εγώ παραμένω αισιόδοξος… με μόνο μια μικρή διαφορά.
Εκεί που χρόνια πίστευα ότι θα τα λύσει όλα ο Στρατούλης, αυτός εξαφανίστηκε (όπως και ο Κατρούγκαλος).
Τώρα πιστεύω στην οραματίστρια Βαλαβάνη.
Αυτή θα τα λύσει όλα… αρκεί να την αφήσουμε καμιά δεκαριά χρόνια στο πόστο της για να ψηθεί, και να μάθει τι σημαίνει φορολογική ενημερότητα, ΦΠΑ, και άλλα τέτοια δευτερεύοντα…
Και μετά ποιος μας πιάνει.
Σε συνδυασμό με τις ρηξικέλευθες ιδέες και πολιτικές του Μπαρουφάκη θα (ξανα)γίνουμε Μονακό.
Και θα τρέμουν οι φοροφυγάδες!


Strange Attractor (ξεκαρδισμένος).

ΥΓ- Και για όσους τον έψαχναν τόσο καιρό, ο Κατρούγκαλος έσκασε μύτη και σημείωσε πως η καλωδίωση δεν γίνεται για την προστασία του κράτους αλλά για την προστασία του ανθρώπου και εξήγησε πως με το συγκεκριμένο μέτρο καλύπτεται το πρόβλημα της διαφθοράς στους ελέγχους...
Με επίκεντρο τον άνθρωπο δηλαδή η αμειβόμενη ρουφιανιά!!!!



Φοροφυγάδες τρέμετε! 
Έρχεται το ΣΔΟΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: