Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Πρώτα ο άνθρωπος στην ΕΕΣΔ


Οι θεσμοί είναι παρατεταγμένοι έξω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και περιμένουν να υποδεχτούν τις πρώτες ομάδες των τζιχατζιστών που τους στέλνει ο Πάνος ο τρομερός από την Αθήνα! 

Η Γερμανία λυγίζει από ενοχές μπροστά στο θέαμα και αποφασίζει να στείλει στην Αθήνα σιδηροδέσμιο τον Χριστοφοράκο.  
Η Αθήνα είναι και πάλι πρωτεύουσα του πνεύματος της Ευρώπης. Ένας αέρας αλλαγής φυσάει στην Μαδρίτη, στην Λισαβόνα, στο Παρίσι. 
Ο σύντροφος Βαρουφάκης περιοδεύει...

πλέον σε όλες τις πρωτεύουσες και δίνει διαλέξεις για το πως κατήργησε την τρόικα και έσκισε το μνημόνιο μέσα στο γραφείο του Ντράγκι. Έχει πάψει εδώ και καιρό να ασκεί τα καθήκοντα του υπουργού στην πρώτη αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης και γυρίζει πλέον την Οικουμένη με την μεγάλου κυβισμού μηχανή του. 
Ναι, η μάχη του με τον Ντράγκι ήταν επική. Ήταν η στιγμή που άλλαξε την Ευρώπη. Ήταν τότε που ο σούπερ Μάριο νόμισε ότι θα κατατρόπωνε τον δαιμόνιο Έλληνα οικονομολόγο, απειλώντας τον με στραγγαλισμό των τραπεζών. Ποτέ δεν είπε ο Γιάνης τι ακριβώς είπε στον Σούπερ Μάριο και τον έπεισε να αλλάξει δρόμο στην ζωή του. Η ουσία είναι ότι ο Μάριο βγήκε κλαίγοντας από το γραφείο του και διέταξε να ανοίξουν οι κάνουλες της χρηματοδότησης και να πλημμυρίσουν την Αθήνα. Σήμερα ο Ντράγκι μονάζει στο Άγιο Όρο, αφού έχει ασπαστεί την Ορθοδοξία. Λέγεται ότι τον συνόδευσε στο Όρος ο Νίκος Κοτζιάς. Άγνωστο αν πρόκειται για πραγματικό γεγονός ή για μυθοπλασία... 
Ο Ντάισελμπλουμ; Αχ ο Ντάισελμπλουμ. Δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το γεγονός ότι παρασύρθηκε σε ένα παιγνίδι στο οποίο νόμισε ότι είχε το πάνω χέρι. Μόνο όταν παίχτηκε και η τελευταία κίνηση στην σκακιέρα κατάλαβε ότι αυτός ήταν πάνω στο πατίνι και έτρεχε καταπάνω στο τραίνο του Γιάνη! Σήμερα έχει επιστρέψει στο αγρόκτημά του και προσπαθεί να βρει τρόπους να καταπολεμηθεί η πείνα στον τρίτο κόσμο. 
Θα αναρωτιέστε τι έχει συμβεί με τους λαομίσητους Μέρκελ και Σόιμπλε. Την ίδια απορία έχει όλη η Ευρώπη. Φήμες θέλουν τον Βλαδίμηρο να τους φιλοξενεί σε κάποια μακρινή στέπα της Σιβηρίας. Αλλά αυτές ελέγχονται ως ανακριβείς. Άλλες φήμες υποστηρίζουν ότι η Άνγκελα θυμήθηκε το κομμουνιστικό της παρελθόν και αποφάσισε να πολεμήσει τον Αλέξη με τα ίδια ακριβώς όπλα. Λέγεται, λοιπόν, ότι ηγείται του κινήματος "Δεν πληρώνω" που απειλεί εκ των έσω την μεγάλη Ένωση των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.  

Ένας μακρύς επίλογος
"Πρώτα ο άνθρωπος", έγραψαν σε τοίχο. Ποιός άνθρωπος, αναρωτήθηκα; Σε ποιά κοινωνία; Σίγουρα όχι σε εκείνη που πολιτικά στελέχη στοχοποιούν μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν πειράζει, είπαν. Ήταν μερικά τυχαία γεγονότα. Τι πιο λογικό να λέει ένας πολιτικός σε στελέχη τηλεοπτικού σταθμού "να προσέχουν", επειδή δεν του αρέσουν αυτά που ακούει. "Πρώτα ο άνθρωπος"!  

Είχε προηγηθεί δήλωση υπουργού της πρώτης αριστερής κυβέρνησης που στόχο είχε και πάλι τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, με το σχόλιο ότι "μπορεί να μην έχει ανατιναχτεί κάποιος τηλεοπτικός σταθμός κοντά στον Πειραιά, αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια". "Πρώτα ο άνθρωπος". 

Στο μεταξύ τινάχτηκαν στον αέρα τα μυαλά μας. Κι ίσως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον αναγκαστούμε να γράφουμε για το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού. Ίσως αυτός να είναι ένας πιο εύκολος τρόπος για έναν γραφιά να γλιτώσει από τα διασταυρωμένα πυρά των τζιχατζιστών της αριστεράς και της δεξιάς. Αν κάτι είναι όμως θλιβερό είναι ότι οι άλλοτε λαλίστατοι συνάδελφοι δεν έχουν βρει έναν λόγο στήριξης. Όπως συνέβη και στον εμπρησμό της Athens Voice. Υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν "καλά τους έκαναν"! "Πρώτα ο άνθρωπος"! 

Θανάσης Μαυρίδηςthanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: